Followers

30 April 2011

TBS bukan Puduraya

Hello baby,baby,baby!

now nak cerita pasal TBS or Terminal Bersepadu Selatan. Terminal ni khas utk bus yg menuju ke arah selatan seperti Melaka dan Johor Bahru.. sape2 anak negeri belah pantai timur or utara jgn terlebih rajin dtg sini pulak..adehhhss..

Nak dtg sini senang je..sape yg naik public transport (Star LRT, Komuter, ERL) bole berhenti kat Bandar Tasik Selatan.. senang cite kat sini ade 3 konsesi pengangkutan awam. Putra LRT je xde.

Bile dtg sini, of course la kite akan melihat rakyat negeri selatan so kemungkinan utk berjejak kasih adalah agak tinggi berbanding kat Puduraya dulu.. Puduraya kan sesak & panas so masing-masing mesti akan buat muka tegang je..macam die sorang la yg keje balik kol 6pm..hohoho..

Berbeza dgn TBS, sesuai dgn keadaan bangunan dan facilities yg serba baru dan cantik, maka pengguna pun haruslah menunjukkan muka yg manis dan feeling ala-ala berada dalam airport..kuikuikui..sy ade amik 2 keping gambar.jom tengok!



Terima kasih kerajaan kerana menyediakan tempat selesa kepada pengguna public transport :)

29 April 2011

mischievous friday

hehehe jgn cepat tpengaruh dgn title post.

Today is the Royal Wedding of Prince William Arthur Philip Louis Windsor and Kate Middleton at Westminster Abbey, London. Lepas say 'I do', diorang naik keta kuda pegi Buckingham Palace utk sesi bertemu rakyat.. tapi sy bukan nak cite psal wedding diorang ni..huhuu..



Today is one of my happiest day in year 2011! YEAYEAA!!

lorong yg suram..hehehee
berarak mendung kelabu ;p
pray for his safety..
well done my dear!

truly, madly and so deeply in love with AFIQ..

Ya Allah, may u ease everything..amin..

28 April 2011

Jasad kami jauh..

Bila itu yg telah ditakdirkan, sebagai manusia biasa kite perlu redha. tapi jgn mengalah coz there's always room for improvement!  Ya Allah Ya Rahman, lindungilah kami dan limpahkanlah rezeki Mu kepada kami.. permudahkanlah kehidupan kami dan ahli keluarga kami.. Amin Ya Rabbal Alamin..



I don't wanna be a weekend wife.. please make my wish come true..

27 April 2011

shoe mood

Perempuan dan kasut amatlah tidak boleh dipisahkan. Sape kat sini yg takde koleksi kasut is a big fat liar!

Kalau boleh every occasion kene ade at least a pair of shoes. Kasut window shopping lain, kasut utk dating lain, kasut utk jog lain, kasut pegi keje lain, kasut utk dinner lain, kasut nak jadi pengapit lain, pendek kata selagi tak penuh almari kasut, selagi tu la x cukup! betul x?

Kasut juga boleh mempengaruhi mood seseorang. Sebagai contoh, if kite nak pegi kenduri kahwin kat tempat high class, adakah flat shoes membuatkan anda tampak anggun? oooohh of course not. u must wear a high heel OR wedges rite? same goes to me..hari ni nak keluar tapi xde kasut. tapi sy bukan nak pakai kasut tumit tinggi..sy nak pakai ballerina je. unfortunately, kasut itu telah hancus so it affect my mood today.hihihihi..

another options? sport shoe.lalalalalaa~


hari raya, semua bagai nak gila..ehh?

a bit lega

Tadi sy chatting wiv one of my gf..


Thank you babe for always be there for me..
Thank you for accepting me as who I am..
Thank you for being such a wonderful friend!
 

She's getting married soon..whuaaa sedih..before ni kawan lain kawin xde la sedih mcm ni.. memang la die lom kawin tp sy tau sy mesti nangis time die nikah nnt.


p/s: 26 tu maybe aku ade jemputan lain kat Klang tp i'll try my best. kalu dpt attend solemnization n reception pun ok kan?

26 April 2011

Taffa said that ;p

Entry ini ada unsur-unsur masuk bakul angkat sendiri, naik lif tekan sendiri dan seumpama dengannya.

I met my old school buddy dlm Fb..known as Taffa. Actually last jumpe die time so-called-small-reunion during Dec2007. last week bru jmpe kat Fb. thanks Fb.hihi..then mlm td die tegur kat chat.. borak punye borak bole plak die kuar statement kat bwah ni.. jgn main-main, I siap print screen tau. feeling kembang kuncup beb..

bikin gua terbang tinggi

Thanks for your compliment old fren! Walhal time tu me n AFIQ baru je kenal..ni pun 1st session meet my friends..hehee.jom kite tgok gambar, AFIQ masih nampak cheekbones.kan? kan?

date shown..hah
Sweet dreams everyone!

25 April 2011

3 yrs 5 mths


 Stronger than yesterday... And we are still in long distance relationships.. 
Hebat tak? Kami memang hebat! hehee.. *jgn rase menyampah


Have to accept bahawa hari itu makin dekat. AFIQ akan tinggalkan sy lagi.. sorry la awak sb asyik tanye awk soalan same. hey sy tak share good news dgn awk lagi kan?hurmm xpe la, tetibe rase tak nak share.hihi.. haipp lepas bace ni takmo call sy tau.. awk kena jage kesihatan, mintak-mintak la awk x demam. kalau rase makin teruk, please see ur doctor.



Saya ni dah terlebih tido siang td.. that's why la mata takmo pejam.. ok lah, mahu memaksa diri untuk baring dan tutup mata.

22 April 2011

back off

SALAM 1 Malaysia!

Hari jumaat yg indah~rezeki pun masuk tanpa disangka. Alhamdulillah~moga semuanya dipermudahkan.



Dalam masa yg sama rase lemas bile org lain nak tentukan halatuju hidup kite. yup our OWN life. Tolong lah, tolong jangan masuk campur banyak sgt. Kalau sikit-sikit maybe still acceptable. Tapi kalu nak masuk 'kedua belah kaki', with all due respect, DON'T. Sy tahu ape yg saya buat walaupun nampak x best di mata org lain. Kamu nak rase kasihan pd sy, silakan.. tapi jgn mempersoalkan ape sy buat. Segala risiko di bahu sy. I'm willing and ready to accept the risk right from the start.


Ape guna hidup kalau tak rase jatuh mcm nangka busuk?
Ape rase kehidupan kalau tak kena backstab dgn member?


Hidup tak selalu indah. It's a journey. Penamat adalah kematian. Hidup selepas dibangkitkan lagi penting.

bekerja la seperti hidup seribu tahun lagi.. beribadah la seperti esok akan mati..

21 April 2011

qada' puasa '10

Hari ini terasa seperti ingin berpuasa. skrg tgah tahan mata sb nak bersahur jap lagi..

Puasa ganti yg tinggal lagi 2 hari. Mari berharap supaya sy dapat menahan diri dari makan dan minum secara 'tanpa sengaja'..hihihi..


Korang dah habis puasa ganti ke?cepat sikit, skrg dah bulan April.

20 April 2011

Silver lining



Alhamdulillah.. rase bersyukur sb sepanjang kenal dgn AFIQ, tak pernah sekali pun bergaduh besar sampai keluar perkataan mencarut or se'pattern' dengannya. Tipula kalau sy kate kitorang tak pernah gaduh kan tapi so far yg ade just gaduh mengada..meaning merajuk tipu-tipu.erkk typical btol la sy ni..hahah. Perkara yg selalu trigger ke arah merajuk tipu-tipu adalah spt bersikap sombong semasa waktu kerja..at least once during 9am-6pm, kitorang akan talking on the phone.

Tak pernah nak bergaduh pasal org ke-3 sb kitorang berdua tak kuasa nak melayan outsider.. I've got my own way to deal with my boyfriendss but ade masenye AFIQ tak setuju sgt. But I need to convinve him la kan yg my way works. Tapi tak create huge massive langsung. Part yg seronok ialah I don't need to be worry kalau ade girl nak dekat AFIQ ni sb die jenis yg TAK LAYAN LANGSUNG! korang tak percaya?? try me.. kalau korang dok lembut-ayu-gedik mengguna ganti nama "Saya", die akan reply gune "Kau/Aku". kwangkwang..lupekan niat kamu kalu nak ngorat die ye.. I'm his FIRST LOVE *nada berlagak*

Cut it short.. Bole pulak this month catat rekod. Refer la my previous entry under label "sadness". Ini la 1st time kitorang tak dengar suara masing-masing dlm tempoh yg lame.haha but it did not change my feelings for him. not even an inch. rase rindu giloos ade la.tu yg everynite nangis je sampai terlelap.hihii..
google
Walau hebat mane pun skill kaki pancing tersebut, harap maaf kerana sy sentiasa menjumpai pelangi yg cantik selepas hujan lebat. 

If u are referring to numbers, angka 3 tahun macam dah kenal lame. sebenarnya tak sb proses kenal berlaku sepanjang hayat. Kalau masing-masing dah kenal antara satu sama lain, takdenye statistik penceraian meningkat naik setiap tahun. One thing that makes me respect him is when he told me that he read all my testimonialS on Friendster!! He did that as an effort to know me better..time tu memang sgt surprised la sb segala tok nenek punye comment ade dlm tu..huuu..

Special post for people outside there, kamu jgn byak bunyik coz u know nothing. ABSOLUTELY NOTHING.
Jangan la suka sangat nak menangguk di ayer keroh, melaka air keruh..



p/s: One of my boyfriends ade bg g00d advice. Die kate time sweet sugar ni memang sgt mencabar. perkara yg tak pernah gaduh time couple pun bole jadi BIG mistakes time bertunang. He said that based on his experience. Insyaallah diorang akan kahwin early next year :)

18 April 2011

video Abdul Aziz Muammar

Si kecik ni dah pandai ketawa besar bile dtg mood die. Dalam video ni die x ketawa tapi mata die dok ikut je handphone sb kat handphone ade lampu. Rasa amazed kot.hehehe.

video


Cepatla tambah berat! Even sekarang pun dah terasa lenguh gak tangan bile dukung lame-lame.

suggestion for the date

For AFIQ. Here are a few reference regarding nak pilih tarikh for our wedding.


Estimated year on two thousand and twelve.

1) Harus buat during school holidays coz FutureSisInLaw works as teacher kat Sarawak. Agak kejam la kalu buat time xde cuti.. Tapi still a loooong way to go jadi mari berdoa beliau dapat pindah ke semenanjung asap ;)


2) Tadi ade bace somewhere, Rasulullah S.A.W suka kalu diadakan pernikahan dalam bulan Syawal. Boleh dipertimbangkan tapi kena prioritize school holidays..


3) Nak pilih date yg easy to remember sb LELAKI tends to forget important dates. At least kalau dapt date yg molek, beliau xde alasan "terlupe" atau sewaktu dengannya. A soft reminder, sy sangat particular pasal date.


4) Saje post calendar 2012 kat sini..hehe..

Tq google

Edisi nasi tambah:

Jumpe gambar ni dalam paper last few days. Paper tu kate wedding ni buat kat Melaka sempena student exchange program from Japan tp rasenye sanggul lintang bukn mcm ni.. ke ade byak design?? tp serius yg ni unik!


mood berangan da tamat. jom tido~

16 April 2011

I cut my hair

Yahooo hajat yang tertunda beberapa lama dahulu well accomplished! Saya dah potong rambut... hehehe kepala mcm melayang sb ringan sgt. opss terlebih sudah.

Rase terkejut pun ade sb that lady ikut je cakap I bile I nak potong pendek. Before ni, million times la kan, kalau I nak kerat pendek semacam mesti die akan bagi million reasons. Bengang memang ade tapi nak wat cmane, kedai tu je yg still charge RM7 utk potong rambut.. murah dan murah sangat..kan?kan?~


p/s eh ini bukan bayar nazar ke ape ea.. memang dah lame nak potong rambut pun.

15 April 2011

udang masak lemak n bendi

Sharpen my skills..

Ikan masak merah tu my mum yg masak. Udang masak lemak n sayur bendi is mine. hehehe.. MAMA kate passed tapi kena work out more on bendi. Nak basuh bendi kena gune asam jawa or asam keping sebab die berlendir. Cara nak basuh pun lain sb kena pakai berus dawai.

Udang masak lemak senang, Instead of santan, gune la susu tepung. sedap n berkrimmm! hehe.. tapi MAMA kate pedas. Bile saya cakap kat AFIQ, die tak percaya sebab die ni pemakan masakan pedas yg hardcore! Kelakar sb say bukan jemis makan masakan pedas.hohoho

14 April 2011

I'm done

With the new day comes new strength and new thoughts.
- Eleanor Roosevelt


Where There is Love, Nothing is Missing.
- Jonathan Lockwood Huie



WE are having a serious discussion about our future. Believe me, this is not an easy part where the TWO different people yg dah decide to live together, but having a different opinions. So WE think that WE should sat down together, write everything WE want in a piece of paper, find the similarities and maybe ignore the differences.

TELL ME. Is it the right way?


pics credit to Google :)

my answer

Finally after 3 days living in denial, I'd picked up the phone. At first, I dunno what to say. I put his call on loudspeaker with no reason. Maybe to kept the distance between me n him. Otak pulak fikir ape topic nak cakap. 17 minutes & 2 seconds. Macam lame tapi sebenarnya I wasn't listening at all. But of course he did mentioned the "magical words". Saya x mengharap pun perkataan tu.. Tapi saya memang nak perkara ni berakhir.

 xxxxxxxxxxxxxxxxxx

Boleh la pulak ade satu no. muncul kat screen. 012-9209546. Bile angkat 8 sec, die letak. Patu die msg cakap salah no. Huhuhu ade lagi trick macam ni ea? Ingat da pupus ditelan zaman.hehee..

Sy pun msg AFIQ tapi malangnye bole pulak takde line. Lame gak la. ended msg delivered pukul 2am.
AFIQ, I know u read my blog 3-4 times each day (hahah awk yg bitau td) tapi esok jgn call sy tau. Sy still dalam keadaan blur.

Terima kasih di atas segala email anda..

p/s: tolong jgn lupe masuk meeting..tak sangka awk terjejas teruk mcm ni sekali :)

12 April 2011

I can't

Hello everyone.. Maaflah, sy ade masalah emosi sejak 2-3 hari ni.. Normal ke kalau took about 2-3 days utk healing process? OR a week maybe?

Saya memang rajin dan selalu ade mase utk dgr probs kawan-kawan.. Tapi my biggest problem is sy tak tahu nak ceritakan probs sy pada sape-sape. Anda boleh kate sy ni ego, sy ni ntah hape-hape but the reality is there. Bile nak share probs dgn member, automatically mulut tutup rapat! Dulu time high school, ade sorang ni pernah tuliskan cara-cara menyelesaikan masalah atas kertas A4 for my reference! Hahaha sy rase dalam 2 helai je.. Mane ntah dah campak kertas tu. Kelakar kan? Dalam banyak-banyak ways yg die suggest, sy buat 1 je. Tapi x menjadi sgt pun. HAHAHAHA ok ni cite mengarut. END.

I got the 2nd email from him this morning. But still, I can't let those feelings disappears. Every time I try, (I mean I tried really hard in the sense of forcing myself not to believe), baru half way tears flows down my eyes. Rase ni lain sgt la.. Rase sebak yang mencengkam. SAKIT, HURT, KILLING ME SOFTLY.

Seriously I don't know when this will end. Hopefully the recovering process won't take too long. Eventho u've promised to wait but I'm not so sure about it. I'm all alone and u think that we need each other but somehow, I know that this would not be the same anymore.

Macam mane nak start the conversation like normal? Should I just forgive him?

Jiwa ku yang suram
Malam yang panjang ini
Aku bersendirian
Merenung kehidupan
Memikir kesudahan
Pada siapakah hendak ku curah keresahanku..





Tanya pada hati tapi hati terus menyepi.

Tanya pada akal tapi akal tetap beku.

11 April 2011

mood sedih giler

Hati saya sedih. Fikiran pun kosong. Tadi kena sakit perut sb arini macam-macam benda masuk dlm perut.

Bila word sedih appear dlm kepala or depan mata, airmata menitis. memang drama sungguh kan.. tapi ni bukan cite tipu, saya memang tengah menangis sekarang. Malas nak gune tissue so biar je airmata kering sendiri.. at least akan rasa ringan sikit (kot)..

Time dirving tadi pun kepala melayang.. saya pun xtau tengah fikir pasal ape sekali ayah menjerit sb keta sebelah  dah dekat. terus kembali ke alam nyata.. Allah masih sayang kat saya sebenarnya.

Jom layan mo0d sedih dengan mendengar lagu sedih. Saya memang suka lagu Nora. Die comel kan? Gigi die pun cantik tersusun.






Now let have some sleep and a proper rest.. I am really tired. Kalau tak bangun esok pun tak pe..

09 April 2011

CUN with Pjot ;p

Pjot mahu belanja movie CUN and treat lunch for me! yeaaa moga makin murah rezeki Pjot pasni.. Amin ya Rabbal Alamin..

Empunya duit mahu tengok kat MP so mari la pegi ke Lotus Five Star Cinemas. Overall ok tapi design mcm lecture theatre..heheehee..

wajib ade time tgok wayang




dapatkan di Dominos skarag!

Alhamdulillah.. malam telah tertido awal then terbangun sb ade call dari AFIQ.. 

JELITA april'11

Seorang first timer membeli magazine berkaitan wedding preparations.


Masalahnye majalah ni xde title Pengantin pun..huhu.. Ehh saya bukan fans kilafairy ye.. Saya berminat nak beli sb ade tulis Tip Rancang & Persiapan Kahwin serta 100 hari sebelum 'Aku TERIMA Nikahnya'

Oleh kerana wedding day adalah sangat lameeeee dan jauh untuk difikirkan maka kesimpulannya pembelian magazine ini adalah long term investment yg mungkin dilupakan bila tiba masa nak kahwin.. tiktoktiktok.. tapi yg kelakar bile MAMA pun dok repeat bace JELITA ni 3-4 times. Saya ade berkenan satu dress dlm ni tapi MAMA kate x cantik. takpe la, kalu x dpat pakai time kenduri umah sy, bole pakai time kat umah AFIQ.

05 April 2011

tercabar..hhmm should I?

Lame pulak x post anything kat sini.. Anyway, I got some feedbacks about my ex-bf is getting married entrieS.. paling tak bole blah bile ade yg tnye, tak jeles ke sb die dah kawin? HAHAHAHAH OMG ARE U OUT OF YOUR MIND?!!

I've my own reasons why I break up with him yearsss ago..kitorang kenal time I kat Asasi la.. just finished high school. For your info, kitorang ni dikenalkan oleh kawan. So xde cerita sape ngorat sape k..


I will never marry him because:-

1st: Different level of education. No compromise.

2nd: Age. This one is VERY important.

3rd: Family background. We are different.

4rd: Location. Not interested.



I don't have to elaborate more on this.. HE IS MARRIED.. Ape la u all ni..
Kot ye pun nak bergosip, cari la sumthing worthy..



Edisi nasi tambah: a day after die kawin, die call sy pd pukul 7.15pm utk confirmkan betul ke sy ade dtg sb pagi tu diorang ade sesi bukak hadiah then nampak hadiah sy. DAN wife die nak tau sy ke yg dtg amik gmbar sebelah beliau.huhuuu.. siap bitau die lafaz nikah sekali je. Sy pun bagi lah pujian sikit spt ''WOW hebat! tahniah!''. Alahai x heran langsung pun dgn org yg lafaz nikah sekali ni..nampak sgt menghafal ;p takde thrill.

rasa sayang..eewaahh

Selamat sampai even it's raining heavily.. lucky for me, MRR2 x jammed pun..hahhaa.. ok malas nk fikir.



After buang masa kat tempat atas ni, redah hujan ke umah my eldest sista.. jumpe si kecik kat bwah ni..die dah makin tembam n bulat tapi berat die still kat borderline..ciaann adik.
panjang sampai x cukup nak baring kat kaki Aunty Ira

Esok tu pegi sumwhere in Shah Alam.. hopefully everything went well~ doa dalam hati.
tiba-tiba nak puji diri sendiri ;p

Bile dapat dinner dengan kekasih hati, senyum sampai telinga, orang lain dah tak nampak. my eyes only focus pada fo0ds and him..hehehe...

Sorry la, sy kan dalam long distance relationship.. perasaan sayang memang sentiasa terlebih..

Kitorang tgok midnite movie - Just Go With It - memang thmbs up! rupenye AFIQ peminat Adam Sandler..hahaha layankan jelaaa..



Makan simple je sb takut lambat.. Salah sy sb x perasan masa.. AFIQ pun merajuk la kejap sb die dah lame siap..hehe maaf lagi sekali sebab leka sgt.

I love my boy so much!

03 April 2011

I had my BURGERKING

We went straight to GSC Dataran Pahlawan to watch movie. cite yg jadik pilihan ialah HOP. malas nak amik cite berat, kitorang nak ketawa je..

HOP, E.B the Easter Bunny
OMG seriously memang enjoy! seronok sgt sb they're soo adooraaabbleee!!! rase macam nak masuk dlm screen n picit-picit je.. cite ni pasal impian n harapan parents.. kite sebagai anak kena tau kehendak parents kadang-kadang perkara terbaik dlm hidup kite..

Kalau korang bace my previous entry bulan NOV-DEC, sy ade mention nak makan BurgerKing kan? tapiiii baru dapat mkan arini.. yeayeaa senyum sampai telinga :))

jom pilih~
Duck Tour
Otw nak balik, nampak benda ni! ni salah satu hajat sy..hihi.. sy nak sgt naik sb nampak mcm best.. harga x perasan tp maybe below RM50 per pax. Even sy dok Melaka tapi sy belom habis khatam tourist spots..

Thanks AFIQ for the other unforgettable day!

02 April 2011

Ex-bf dah kawin..YEAY!

Entry sebelum ni da cakap pasal nak pegi wedding kan? wedding took place kat Umbai..kirenye dekat je la dgn my place.. AFIQ pun sampai around 1pm.. sampai umah pengantin 15min kemudian.

Dunia ini memang kecil.. Time tgah amik foods, I noticed someone yg mcm familiar.. HAH! ok captured.. pas da letak pinggan, pegi tegur beliau.. HAH! surprised lagi.. my cousin pun ade!! hadoiii memang Melaka sgt kecik la..pusing-pusing pun jumpe balik muka yg sama.. this is beyond my expectation sb sy x pernah la sangka connection itu begitu close depan mata.. bile fikir balik, tang mane cousin sy kenal pengantin perempuan pun x dpt dipastikan.. tapi betul la mcm blaja sains dulu, BUMI ini bulat.

Macam biase, sy letak piccas then elaborate sikit..hehe..
after makan..bosan plak..
Amik gambar utk hilangkan rase bosan AFIQ. die ni bersemangat nak tgok wayang tp die tahu sy takkan pulang selagi tak amik gambar pengantin..ni penting nih, bahan bukti tau.. Oleh sb sy segan dan tidak kenal tuan umah, maklumla datang pun atas persetujuan Groom, so sy ajak la the one I captured time amik foods utk pegi jmpe pengantin.

My mum ajar, kite kene kenalkan diri to someone yg x kenal kite. So I did exactly like she taught me to do..
Dialog ni pun I da ingat-ingat lupe..

Me: Hai tahniah! Selamat pengantin baru..

Bride: Terima kasih  dgan muka blur

Me: Sy kawan Mohsien.. x dapat dtg majlis Lumut so dtg sini je la..

Bride: nada terkejut  Eh kawan yg mane ea?

Me: kawan time die kat UiTM dulu.. tp kitorang bukan same kos.. ini cite lame..  sambil melangkah pergi


Bride: Oh..Ohhh..ok.. Kawan ko ke?  mata pandang kwn beliau

Her friend: BUKAN!!..

Me: Sepupu sy pun kawan awk gak..  bdan da berpusing sb pengantin nak start jalan


Bride: Ohh.ok..ok terima kasih

*kan bagus kalu dari dulu lagi Mohsien dah kenalkan kitorang..takde la awkward semacam je.. ntah hape yg susah sgt nak kenalkan pun xtau. bukannye kitorag nak buat aksi tarik tudung ke, smackdown ke .. haihh malas nak cakap pape dah..


me n the Queen of the day!
panas ke?hehehe...
Terima kasih sb benarkan sy dtg sini n accompany me during the majlis.. awk memang best! Sy tahu awk tak nak dtg sebenarnya tp fiance awk yg bernama Nurbahirah ni memang lain sikit pemikirannya.. Kalau awk ade ex-girl, dah lame sy ajak jumpe n berkenalan.hihi..After all, semua dah selesai.. ade rase kelegaan bile dpt tgok dgn mata sendiri kan?

pihak lelaki sampai
 happily married 4 eva!

terima kasih :)

We still can be friends and I will surely invite both of u to my wedding day.. jgn tak dtg pulak.. last but not least, sorry for the title.. that's my past n I have no problems living with it.. Adiyooossaa!







[ade satu kisah yg buat sy yakin bahawa meninggalkan beliau adalah langkah paling tepat..maybe in the next next entry]



Ex-bf dah kawin..hahahha

YEAAA pagi nnt nak pegi makan nasi minyak kat Umbai...wahaahaha..jom!jom! eh bukan pagi la.gilo hapo nk serang umah org mkan nasi minyak kol 9am.. kite pegi tengah hari la sikit..tgah kemuncak kelaparan baru best nak makan..

I bought this for his wedding gift..
jgn lupe amalkan skali ;p

Actually pengantin lelaki ni jemput on his side 1st May but nak wat cmane, urusan "masa depan AFIQ" lagi penting.. urusan tu pulak kat Kluang, Johor.. agak memenatkan badan la nak naik Lumut then turun ke Kluang.. pengantin pempuan pulak org Umbai, Melaka so mari menjimatkan kos!hehuuu... selain itu, dpt la sy berkenalan dgn org kampung sndiri..ehh cewahh.. ade pape ke ni?hahaha..

Doa utk pengantin: Jaga dan hargailah sebuah ikatan perkahwinan kerana di dalamnya terdapat barakah dan rahmat. Terimalah segala kekurangan dan jadikan kelebihan sebagai perisai kebahagiaan.. Tiada yg sempurna tetapi ALLAH sentiasa ada untuk menolong hambaNYA yg meminta pertolongan..


Doakan turn sy n AFIQ pasni.. tp for sure not this year..tahun 2011 ialah tahun attend wedding kawan-kawan.. jadi kawan-kawan sekalian, sila kawin dis year so next year sy bole pilih date dengan senang hati.haahah berangan beb, takde sape nak marah pun..Selamat Malam~!