Followers

29 July 2011

I need your 'LIKE'!!

Salam Jumaat.. ehem..ehem..tekak sakit dilanda batuk tak berhenti.. tapi still bertahan! yeahh!

I ade join satu contest kat FB..perghh, 1st time ni masuk contest online.. time nampak contest ni rase mcm eh nampak best.. bile tgok hadiah pun nampak best.. So dgn sepenuh hati hantar penyertaan..

Patik dengan rendah diri ingin memohon jasa baik kalian agar tolong klik 'LIKE' gambar patik dan AFIQ.. :))


First step:  Kena 'LIKE' Pencerita Cinematography

https://www.facebook.com/home.php#!/penceritacinematography


Second step: Cari Album {Kategori Bujang Dara} then 'LIKE' Peserta 012

sila tekan link ini : https://www.facebook.com/mobile/?settings#!/photo.php?fbid=172307066173187&set=a.167412989995928.39872.146700332067194&type=1&theater 


Sumbangan 'LIKE' sgt dihargai.. :))

28 July 2011

Caterer Seremban

Selongkar purse then terkeluar beberapa namecard.. This time nak promote caterer area Seremban.. i dah pegi wedding yg gune service die and the food was great!


Syazs Idaman Catering

Sariman Sarijan : 012 372 8847 / 016 401 1947
Faridah Bakar : 016 653 2284

www.syazsidaman.com.my

50 Jalan TTJS 3/5
Taman Tuanku Jaafar
71450 Seremban

email: syazsidaman@gmail.com

26 July 2011

Show some respect!

Today I demam. Sebenarnya hari ni nak nak post entry marah-marah. Memang terbakar sungguh la dgn ape yg I sedang hadapi ni. eh bukan I tapi AFIQ. tapi I decide nak cerita benda tu esok or lusa or next week. huh!

Malam tadi dapat berita sedih. One of AFIQ's friends telah pergi dijemput Ilahi. Kenapa I buat special entry utk beliau? Sebabnya adalah I nak sesape yg tgah baca or tahu pasal case ni tutup mulut dan berhenti buat andaian atau spekulasi sendiri. Please show some respect to the victim and the vic's family. I akan cerita sedikit ape yg I tahu pasal arwah ketika die masih bernafas tapi please la, I mintak tolong sgt kat u all, jangan cepat menjatuhkan hukum.

AFIQ dan arwah schoolmate kat HSBP. Arwah further study kat Jepun but a few month back die ade balik Malaysia sb Mak beliau meninggal kerana cancer (if i'm not mistaken, dah menderita 10 tahun). Diorang had a lepaking sessi0n and arwah berperangai mcm biase. Die xde cakap pun pasal die ade masalah. Die bercerita pasal life die kat sane, ape misi die bile habis belajar and so on. Die sempat lagi ajak member-member dtg umah sb kakak die kahwin tapi sume member segan sb time tu die dah balik Jepun. Arwah seorang yg happy go lucky. I never met him in person but I know he's a good man. 

Sempena bulan Ramadhan yg bakal tiba beberapa hari lagi, I mintak sgt korang semua doakan arwah tenang dan segala tanda tanya berkenaan kematian beliau akan terjawab. Tolong lah, tolong jgn fikir walau sekelumit pun keburukan arwah bile korang tau ape yg terjadi pada die. AFIQ n all his friends masih tak dpt terima berita ni n diorang sume tgah bersedih sbb diorang sgt close.


Yup, beliau adalah pelajar Malaysia yg terjatuh dari tingkat 14 Central Pattaya Condo di Pattaya, Thailand. Still tak tau either jenazah dah sampai Malaysia atau tak. Tolong ea, tolong sedekah Al-Fatihah pada arwah Muhammad Syafiq Abu Ani. Semoga Allah memberkati setiap amalan kita. Terima kasih.

25 July 2011

my die-hard fan.

Entry ni ade dlm draft since last week. Dan last week jugak ade topik pasal EX/ bekas kekasih dekat group BBF. So I hold dulu this entry..hehe


"Kenapa awak muncul ketika saya dalam usaha untuk melupakan awak, hati saya ni memang susah untuk melupakan awak.. Oleh itu, janganlah awak muncul lagi dalam hidup saya.. Awak pun sudah berpunya.. Saya doakan semoga hidup awak bahagia . Ok Assalamualaikum.."

ade rase sedih ke? I bace takde perasaan.wakaka~


Sy kenal lelaki ini time sekolah. Dah lame lost contact then one nite tu I mimpi die pakai baju kahwin. Reaction I dalam mimpi tu mcm blur, totally tak percaya! It's like, ape kene la kau masuk mimpi aku ni..haha..last 2 weeks I balik kampung and this guy picked me up at Melaka Sentral. takde borak topic serius langsung in fact I banyak diam dan menjerit sb bunyi enjin kereta die sgt memekakkan telinga!! Bile nak sampai rumah, this guy cakap die ade beli something for me masa die naik Cameron Highlands. I pun teringat I ade main-main mintak die Teh Strawberry tapi tak sangka pulak die belikan. bagus betul ade die-hard fan..ade sesape nak muntah?wahaha.. Rupenye teh strawberry takde so die belikan Grape tea and ade coklat strawberry. Teh boh biase pun dapat together with 2 fridge magnets. wehoo!

I sempat makan 2 ketul coklat je then langsung terlupe pasal benda ni..heheh.. mungkin telah selamat dihabiskan oleh my family kat umah Merlimau.


AFIQ, saya nak tunjuk awk SMS ni tapi tak sempat so this is it.. Sy paste sebijik mcm sy dapat, no edit. The truth is si pengirim SMS bukan kekasih saya dan tak pernah sehari or seminit pun jadi kekasih saya. Ingin sy ulang, beliau adalah die-hard fan. giler perasan wey!

Takde ape yg perlu dirisaukan.. I'm with you~

44th

Happy Monthly Anniversary to me n AFIQ! and we are also celebrating our 7th month of engagement! weeeheee!!

 
And all the roads we have to walk along are winding
And all the lights that lead us there are blinding
There are many things that I would
Like to say to you
I don't know how

Because maybe
You're gonna be the one who saves me ?
And after all
You'
re my wonderwall..
 
Oasis-Wonderwall

 
Semoga setiap langkah kita dipermudahkan oleh Nya.. Amin Ya Rabbal Alamin..

21 July 2011

HP7 : P2

Cepat serbu ke pawagam berhampiran anda utk tengok the last episode of Harry Potter! saya dah tengok malam tadi..hehehehe..tiket kol 6.45pm. Habis movie baru dinner..

amboi handphone baru!


Gambar Nad takde sb die tgah comot.. beliau tak sabar nak balik kmpung makan durian. topic di mana I tak amik port langsung.huu..




So far puas hati even ending macam kelakar. Ye la kite tau umur Daniel, Emma and Rupert tu brape kan so bile diorang act like a parents quite funny.hihihi..oopps sori dah terbitau ending. tapi mane tau kalau ade movie Potter Junior aka Albus Severus Potter! But one thing for sure, sesape yg pregnant tak payahla tgok.. errr rupa mereka menggelikan!






AFIQ, nnt cite Captain America kite tgok same-same tau..

Nerve dupdup

Good Morning everyone!

Hari ni tetibe rase bersemangat! hehehe.. pagi tadi wake up call from AFIQ  then die tanye " Awk nak jumpe sy tak weekend ni?" Mata yg tgah tertutup terus terbuntang! hahaha mestilah nak!! gilo ke apo tak nak jumpe kekasih hati. dah sebulan lebih tak jumpe..huahuaa.. kitorg ni kalau tak jumpe tu maksudnya memang tak nampak muka. takde webcam takde MMS takde 3G. hanya tanya khabar kat handphone je..

Tapi macam nak postpone ke next week sb nak balik umah utk puasa.. Tak sabar nak puasa pastu raya..korang dah buat budget raya?..nak attend open house, nak attend wedding.. Raya this year nak beli handbag je..reward gaji bulan 7 :)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Jom citer topik kahwin! korang tgok kaler kat bawah ni cantik tak? still ade pink sb nak bg MAMA puas hati. navy blue ok kan?nak kena cari vendor khemah yg ade kain kaler ni..maklumlah duduk area kampung so takut kaler navy blue still takde dlm stock diorang..

The Colour Palette

Ini pulak contoh design baju nikah or reception..hahahaa loose cutting tapi effect kembang (flowy) kene ade. bile dah nikah mesti nak melompat so style camni sgt la best.. dahla nak buat nikah n bersanding satu hari so tak tau la sempat ke x nak buat outdoor after nikah.. dalam hati cakap "tak kira, nak jugak ade outdoor pakai baju nikah!"



Kate during BAFTA

Sebenarnya kan, I ade mintak tolong Aida belikan something time die pegi meeting kat Jakarta.. tadi die email cakap dah beli. Mari berdebar bersama saya..heheheh.. thanks Aida!

19 July 2011

tengok pocket

Ade sesape tgah minum teh?

Fuuhhh memang agak semput jugak la sekarang ni.. Bukan semput pasal ganti puasa tapi tengah tgok promosi giler-giler dari photographers. Memang Julai yg agak memeningkan kepala..hahahah. Artisme Republic buat promo RM1,110 for 1 event and diorang based JB. Hati dah berkenan. Terpandang pulak Ecad Photography wat promo RM850 for 1 event. Hati berdetak lagi.


Promo yg paling tak boleh tahan ialah dari  IndahKaryaProduction !! Promo ni memang hebat la.. Yup diorang still newbie tapi tgok dari contoh video masih boleh diterima akal. My wedding insyaallah next year so I think they have quite a plenty of time to develope and improve their skills. Hopefully the end product turns out great & awesome! ade beberapa hari lagi mahu finalize.. IndahKarya kena bayar 50% out of RM2000 so kena tarik nafas dulu..hihi..


Terjumpe pula Photoluso based kat Kluang..hurmm belum try emel lagi..malam ni kot nk tnye.. ingatkan nak start prepare 6 bulan sebelum date kahwin sekali kena buat homework awal-awal daa...haishhh sabar-sabar..moto utama ialah penjimatan terancang.. kalau tempah awal dapat berjimat, maka preparation pun kena start awal. AFIQ kate die nak SEMUA dah settle a month before kahwin.


Blogwalking dan terjumpa pula Pasu Kuala Kangsar Ok ke kalau pengantin Melaka tp bg benda berkaitan negeri lain? erkkk come on la kan, kite 1 Malaysia!! muahaha benda kecik pun nak pening.. ok bole shortlisted vendor ni utk presentation dpn MAMA AYAH n AFIQ. bile tgok total cost mcm pengsan tak makan berhari-hari so lepas dpt gaji baru buat..lalalalala~


p/s: best ke Harry Potter Finale?

Gold is mine

Selamat Pagi Cinta!! senyum sampai telinga sbb tadi AFIQ call time dlm tren.. Awk rindu sy kan? ^___^


For those yg still searching for gold utk acara pembatalan air sembahyang boleh la membuat pencarian dengan lebih cepat dan teratur. Sila klik link kat bawah ni utk pembacaan sampingan. Haaa kalau poket tetiba bocor tak tau.. Bertindak segera. Yang nak tunang/ kahwin next year, beli je sekarang sbb harga emas tak tunggu poket korang. Faham?



Above all, this is actually my own reason why I chose gold instead of diamonds. Harga gold tak pernah turun! Memang diamonds nampak elegant yet classy tapi buat ape kalau takde nilai.. Nilai diamond hanya ada masa kite purchase. Ini bukan pasal gold tu boleh gadai ke ape ke tapi cuba kite tgok dari side yg lain. Gold ialah barang komoditi dagangan yg sentiasa ada permintaan kukuh. Meaning kite akan sentiasa memakai sesuatu yg bernilai. What for pakai diamonds harga ribu-ribu tapi org pertikaikan? Eh ye ke u pakai diamonds ni? Sekarang pun melambak jewellery yg fake diamonds.. Am I right?


Perempuan ni mahal harganya. Saya tak nak jadi perempuan yg hanya 'mahal' pada permulaan then lama kelamaan nampak 'murah'. Harga diamonds terletak pada 4C tapi gold tu sendiri dah ade harga. Peduli ape kalau pakai emas kuning nampak macam org tua.. Please la, jangan sempitkan fikiran macam tu sekali. Design pun dah banyak variety. My engagement rings last year beli below 1k for both tapi I bet sekarang mesti dah near/ over 1k. Secara tak langsung I rase hubungan I dgn AFIQ sentiasa 'mahal' dan 'mewah'. nak jugak amik kredit..dush!


Artis pakai diamonds, kite yg org biase pun nak jugak pakai diamonds. Bukanlah nak pertikaikan impian org lain tapi jgn sampai bergaduh kemudian hari. Grandparents kite dulu kahwin elok je pakai emas kuning. Aman bahagia ke akhir hayat. Dapat kebumi sebelah menyebelah lagi . I'm talking about my own grandparents. Dapat tinggal harta gelang/ cincin kat anak cucu. Anyone nak inherit diamonds rings?agagaga~


Diamonds Are a Girl's Best Friend" is a song introduced by Carol Channing in the original Broadway production of Gentlemen Prefer Blondes (1949)

Think and act wisely. Kalau nak sgt pakai diamond, tunggu la 10th wedding anniversary ke.. Kan kite nak hidup lame dgn partner. Tak payah mintak semua masa nak kahwin ni.. Banyak masa lagi. Boleh simpan 9 nafsu utk perkara lain yg much more important!

18 July 2011

Manisnya darah kami!!

Title entry ni sila baca dalam nada kumpulan Sepah Maharaja Lawak tau..

Nak dijadikan cerita, lepas exam singgah umah sedara sb nak jumpe baby Adam yg bulat gemuk tu. Time nak keluar kereta boleh tersadung kat besi tajam.. zaasss lutut pun berdarah.. my niece pun buat muka excited nampak kaki I mcm tu. sanggup ikut masuk bilik sb nak tgok lutut I banyak kali sampai malam tu dpn TV, dengan penuh semangat tekan part luka tu..wahaa tersentaphatimaknak..

AFIQ ade tournament futsal on Sunday morning.. I ni dah lost contact dgn die sb malam tu kan dah tertido awal, then bile bangun pagi die dah dalam court so tunggu je la die sambil pandang handphone..hehe. Rupenye beliau pun injured jugak. satu part kat lutut sb terjatuh, satu part lagi kat kepala. Kepala berlaga kepala di awangan sebab berebut bola.. Haaa agak-agak bergegar tak?? Tapi I rase die Ok sebab die still ingat I ni tunang die & kitorag tengah planning nak kahwin next year.. ooohh laaa laaa~

Tapi kan, kepala AFIQ keras sb die hanya cedera ringan. mangsa tu sampai berdarah jugak la siap kene bawak ke klinik. So team AFIQ terpaksa bagi team kepala berdarah menang.. oohh sangat tak fair sb mamat tu yg salah. nak wat cmane, bola yg satu tu jugakla diorang ramai-ramai nak berebut..huhuu.. 

Semoga selepas ini takde tragedi berdarah yg teruk-teruk.. Doakan kami selamat dunia akhirat.. terima kasih :)

Quick update!

Hello Monday!! finally dapat jugak spent mase depan PC sambil update..hehehee.. banyak betul cerita nak share kat sini..

First thing pasal exam. hurmm enuf said, kalau ade rezeki, Insyaallah LULUS. kalau masih kene berusaha, kene apply lagi.. mane la nak letak high expectation, study last minute kan. blaja Math dgn AFIQ pun sampai die dah takde suara. Sorry la awak, sy memang laammmbbaat bab kiraan, rumus dan sewaktu dengannya.. that's why la sy carik bakal suami mcm awk, pandai kira-kira so bole jadi mobile calculator utk sy.... kitorag tak pernah study sama-sama. Dahla lain course, universiti pun jauh-jauh so a nite before exam dok blaja sambil loudspeaker memang kenangan paling manis bulan ini..hehehee..

Pagi tu AFIQ terlewat sampai but thank GOD, pengawas peperiksaan bagi die lebih mase utk jawab soalan..  Kitorg jawab macam confident tapi rezeki serahkan pada Maha Esa.. Ok tutup cerita pasal exam. Result keluar time nak raya nanti..

Balik tu memang mengantuk giler. tapi kena singgah a few places utk beli ticket balik KL on Sunday & the main agenda of course nak amik bracelet nikah!! tapi mood macam kureeng sket la sb tak amik dgn AFIQ.. During our E-day, both rings kitorag cari same-same & amik same-same. This time bracelet cari same-sama tapi bile amik kene amik sorang-sorang.. ok tipu, my MOM, Kek Na n my niece pun ade..wahahaha. Serious rase syahdu bile dah pegang bracelet tu & letak dalam handbag. Rase macam "Is it TRUE that I'm getting married to the one I Love?" erkk over kann..

Then amik baju raya. Konon-konon nak pakai baju tu for RAYA PROMO dlm previous entry tapi AFIQ kate tak jadi amik sb die nak mintak Amar amik kan gambar.. laaagggiii jiiimaatt katenye pun. So Amar, sila gunekan skill ko utk capture gambar kitorag..upah belanja Nasi Ayam. thank u bro!

MAMA buat roti jala & kuah durian sb AYAH nak berbuka puasa Nisfu Syaaban.. Haruslah daku over the moon sebab roti jala bile makan dgn kuah durian memang meletoopss!! mak mentua lalu belakang pun memang confirm tak perasan.. mintak maaf mak. Akibatnya, malam tu terus tumbang 12 jam! org tua kate, kalau bom meletup pun takkan sedar..

Pagi tadi dapat email form Ceria Kad Kahwin regarding the 1st draft of the sticker.. so far ok cuma I nak diorg besarkan name kitorg lagi.. after that dah bole proceed. Nanti I akan letak kat sini, jgn risau.. bendanya sangat simple. Hurmmm cite sedih sikit.. seems that I tak dapt kahwin May 2012 sb date yg I nak tu my sis pegi honeymoon.. eeeeeeeeee benci! So maybe kitorg amik bulan 6..ape-ape pun nak kahwin sebelum puasa. terima kasih.


Nampaknye macam dah ade progress sikit-sikit..
 


p/s: tak sabar nak balik & tenung bracelet lagi :)

14 July 2011

mari study

Bile bace komen b2b lain, sikit-sikit hati jadi tenang.. then AFIQ pulak beri tazkirah..a very calm session.. thank u so much. baca Ayatul Kursi n Al-Fatihah banyak-banyak utk tenangkan hati dan kuat semangat :)

Dapat souvenir dari B0s. Nanti pegi tempat lain beli lah lagi.hehee.. Maceh B0s..

psstt..size S ok..wahaaha



Petang ni kene study.. caiyok!! Malam pun kene study.. Esok balik kampung.. So no FB n blog until next monday..daaa~daaa~ 
Doakan sy dapat menjawab soalan dgn baik. Terima kasih kawan-kawan :)

13 July 2011

wasted entry

For the very first time, hari ini yg bertarikh 13 July 2011, I forgot to wear my both RINGs.. nak kate kelam kabut tu tidak la tp mungkin routine berubah. sepatutnya lepas pakai jam akan sarung cincins tapi tadi terbuat benda lain..haihh dah turun baru perasan..seksa je rase tgok jari licin ari ni..hehe

Meter mood tengah turun naik dgn amat laju. Actually ade rase down. Maybe sebab tak suka everything yang dah well planned for this weekend kene cancel. The thing is, benda yg dah plan ni bukan perkara main-main.. Tapi membabitkan perkara penting dalam hidup. MY OWN WEDDING!! Punye la tahan nafsu tak nak pegi wedding fair kat KL sb nak tunggu kat MELAKA punye sekali boleeehh laaa pulaaak ade benda lain dtg melintang tgh jalan. Sumpah memang bengang giler tp takde pulak rase nak mencarut or baling barang. Kirenye masih under control la..haha padahal dah tak mampu nak luahkan dgn kata-kata.

Sepatutnya 16Julai nak attend wedding member kat Sepang then boleh melawat Nilai 3 walaupun sekejap.. Bracelet nikah pun da janji nak amik on that day. Setting dah baik sb I bukan jenis balik kampung every weekend. I balik kampung bila perlu. Tolong faham perkataan BILA PERLU = KEPERLUAN YANG MENDESAK. Konon-kononya dapat la pegi Pameran Pengantin dgn AFIQ utk survey bridal boutique..kalau nak pusing satu Melaka or just depends pd review kawan-kawan mcm tak syok..*lempang10x* Sekarang all gone macam pasir berterbangan. macam kertas ditiup angin. Memang serious rase down giler. Rase macam dunia dah terbalik. tandus giler perasaan skrg. satu hari ni tak ketawa langsung.. boleh imagine tak mcm mane tak ketawa dlm 1 hari? stress!!
Google

Tolong la..macam mana nak lepaskan perasaan ni. ALL my drafted plan kene cancel due to PTD Exam pukul 8.30am - 3.30petang. After perah otak nak suruh masuk wedding fair? memang tak la. AFIQ pun ade exam. Die dapat kat JB. Die bersemangat study.. Aku? marathon tengok movie..malam ni nak tgok Die Hard 4.0 pulak..haha memang takde motivasi nak study. otak nampak perkataan Pameran Pengantin Melaka je. :'(


Puas pujuk hati suruh bersabar..tp macam takde kesan..sambil taip entry airmata pun jatuh. Ya Allah, kuatkan lah hati ku ini..


Keje banyak tapi aku leka dgn benda lain. 
B0S, pekerja mu meminta maaf.

at Jija's crib

Semalam ade ad hoc plan.. Eton amik leave sbb babysitter cuti. Lin pulak dapat rest after kene standby utk BERSIH 2.0 dan keje malam berturut-turut. So diorang decide nak terjah umah Jija kat Putrajaya.. Eton tak berani nak drive jauh-jauh & Lin x dapat bwak keta die sb parking limited. I pun kene jadi driver tak bergaji..hehe..

Jija masak Spaghetti woo!! sedap gilerr sb banyak sgt bahan-bahan dalam tu.. I memang suka kalau banyak balls, udang, ayam..huhu.. kitorg boleh marathon 2 movies in one nite :) Anak-anak Eton pun baik je.. Farhanz lagi la, siap bole tido..bangun..tido balik..comel giler!! Kitorg tgok Transformers dgn HKLBR. Gile kentang betul.

After ni tak tau nak serang umah sape. maybe kitorg jumpe kat mall n lepak-lepak sambil gossiping. Sedih je bile Lin & Eton mention pasal nak spent time dgn I before I pindah Johor.. hahaha itu future planning, tak tau jadi reality ke tak. kite hang out kat Melaka je la senang.. lagi ramai bole join. Rindu Salwah, Aleya, Ajai, Ara, Zeeta.. susah betul mahu ketemu mereka ni..

Gambar malam ni baru upload okies..stay tuned~



11 July 2011

geng VCC at Floria'11

Sabtu kite rest kat umah.. takdela rest sgt, matahari turun dah sampai JJ dgn ILi..hehe.. 

Ahad cuaca memang bagus.. tenang aman damai ku rasakan.. damai yg kurasa, melihat warnanya, tenangnya di mindaku, suasana kehijauan yg indah.. *nyanyi lagu nasyid.. Hari ni mau pegi FLORIA 2011 PUTRAJAYA!! Dah janji jumpe Ad kat Komuter Shah Alam.. pastu convoy dgn Kak Mona wif her 3 kids..


Theme: Roses Are Forever




i'm falling

Stay sampai malam sb tunggu Farah.Farah nk tgok fireworks.. selamat Izzati ade temankan.kitorg makan nasi ayam for dinner n tgok decorated boat parade! Lepas Farah dah abis amik gmbar, kami pun balik...hihi.. Reached home about 12.30am..

Enjoy fireworks..update 14/7/2011 pukul 12.05am

video
video

RM100 Raya Shoot

Life memang unpredictable.. Hati pun sama. Sekejap nak buat mcm ni, sekejap nak yg mcm tu.. Poket pulak macam menyokong je setiap kali hati berbelah bahagi.. wakaka~

Sometimes rasa malas nak bukak FB sb nnt nampak promo photography menarik.. haha ok tak boleh salahkan org/ benda lain.. Sila salahkan diri sendiri.. ingat tu! Ade la nampak RAYA PROMO.. Hari tu ade tanye wedding package tapi mcm biasela kan, memang tak mampu..tsk...tsk  -__-

Sy pernah mention tak nak buat formal Pre-Wedding Photoshoot.. Just nak hire cousin n their fantastic DSLR camera utk shoot me n AFIQ for bunting. Tapi RAYA PROMO ni terlalu menarik utk dilepaskan. Pakai baju raya dlm studio.. Arrghhhh totally can't resist! Tak payah berposing bawah cahaya matahari pun.. My biggest problem either nak amik or not is AFIQ.. kekasih hati sy adalah SANGAT KERAS bile berposing. awk jgn marah ea.. ini kebenaran yg semua org tahu.hihihi..

Should I grab the PROMO RAYA or not? Sy memang suka part yg tak leceh. Tak payah prepare props melampau sgt.. setakat pakai baju raya, bawak kad raya n kuih raya je ok kan?


AFIQ: Please be prepared.. I'm going to email them soon!

08 July 2011

ombak utk Farrah the 50th!!

Malu la nak start entry.

Kite ade benda nak bagi kat follower no. 50 sb kite mcm tak percaya follower kite dah ade 50 org. skrg dah 55..hihi..

Farrah.. kalau awk bace entry ni, kite nak awk tau bahawa kite sgt berbesar hati awk jd follower kite. So kite perlukan address awk. tak kisah la umah or ofis. nak bagi voucher makanan.

taadaaa~

Tapi rupenye awk Bride from Penang n awk dtg KL weekend ni for Pameran Pengantin dan kite tak tau dpt pegi ke x..uhukkuhukk wuu nangis :'( Voucher valid until 31st July but the sad thing is stores die sume area KL.. Kalau memang xde rezeki Farrah utk voucher ni, I akan usahakan benda lain pulak. Janji!

Kawan-kawan lain ade yg interested bole bg home or office address. I'll post to u.. I ade 3 2 vouchers!

Stores Papa John's <--- click kat sini

07 July 2011

ruined n ribbon

Hancur hati bile perkara yg dah well planned tak jadi. Mari ramai-ramai BOoOoOoOO!!!! BERSIH!! BO000ooOO!! Tak kira la ape resolusi yg korang perjuangkan tapi boleh tak jgn menyusahkan org lain? org lain yg tak pernah kisah dgn segala mak nenek politik ni.. org lain yg tak pernah ade perasaan nak pegi mengundi walaupun jenuh kena bebel dgn kaum keluarga.. Haa sebab rase diri tu BERSIH sgt, so nak buat benda ikut kepala korang?? Meja Rundingan kan ade. Kenape nak terpekik terlolong tengah-tengah jalan sambil bawak sepanduk kepit kertas, kepit payung, kepit botol air (tahu pulak rase haus). Memang pelik la org mcm ni. Dah bagi betis mesti nak mintak peha.

Me n my friends dah berhajat nak sleepover umah Jija kat Putrajaya. Bole pegi Floria'11 dan juga Pameran Pengantin Urban Vibes, PICC! malangnya Lin kene standby keje sb BERSIH kan nak berkumpul so takut kalau ade pape jadi.. Lupe nak bitau, Lin ni jadi nurse kat PPUM. Die ialah org barisan hadapan. Hati kuat nih, kalu die nak sound, selamba je die sound..huhu.. Owhh Lin is pure Malaccan ya people.. So kalau korang rase tak tahan dgn lawak kasar, jgn la dekat dgn die. Time I baru pindah skolah baru kan, I takut dgn die ni..Badan die x besar pun tp tu lah, cara cakap die mcm keras sket.. Now dah bape lame kawan, dah biase sgt..hihihi. Aku sayang ko Lin..

Hopefully I ade peluang nak pegi Pameran Pengantin ni.. I nak pengalaman be a part of Pameran Pengantin..takde la melopong je dgr kawan-kawan cite..malu ni kalu b2b lain bace.hehe..

Tadi I beli ribbon sticker kat Mr.DIY. konon-konon nak DIY doorgifts nnt.. dah imagine nak tampal sticker nama & ribbon sticker as border.


I rase better tunggu sticker sampai then baru beli brown paper bags..huhu.kalau beli white paper bags pun cantik. ribbon sticker atas ni as sample sb beli 1 je.weeeheee~

promosi sticker

I've got a very very very GOOD news to share! Adik I yg bitau malam tadi..hehee.. I nak jadi pengantin pun x alert.. apedaa..

Kitorg borak pasal my preparation then I pun cakap la I susah hati nnt kalau ape I buat tak meet MAMA punye expectation. Especially pasal doorgifts. Memang part doorgifts akan bagi high blood pressure + headache + pocket bocor + hati bengkak. Haaa punyela seksa bile fikir pasal doorgifts.

Sekali adik I bitau "Eh bukan MAMA kate kite buat doorgifts kat sini ke?"


Me: "Hah?? Ye ke? Bile MAMA cakap camtu?"


ILI: "Hari tu ade MAMA cakap.. MAMA kate awk duduk sini ade freetime buat la doorgifts"


Me: "Seriously?? OMG tak sabar nak pegi beli Brown Paper Bag!"


Tanpa membuang masa terus blogwalking dan jumpe Ceria Kad Kahwin kat blog Aley. Sangat excited nak fill the form tp x dpt sb x bole bukak (untrusted sites).. pastu try email admin n alhamdulillah dapt feedback and dpt isi form!

Doakanlah sy dapat rezeki RM150 for 1000 stickers! Korang yg nak buat bole pegi survey. Sy punye simple je letak fullname.hihi..

Insyaallah mlm ni Eliz akan hantar glass beli kat IKEA aritu. Kek Na suggest letak ribbon. Hurmm..weekend ni nak pegi carik lah.. semangat!!

July 1

Cite ni terlewat.. Friday, 1st July. Kek Na belanja dinner kat tempat ILI wat partime..


Ini plak 3 July. Kek Na suruh snap sb 3 org cleaner mcm tgah menari.. ade ke patut?lalalala~



Raya last year tak layan pun kuih ni.. tapi raya 2009 memang sapu bersih rumah sesape yg ade kuih ni.. kat Jusco td ternampak la pulak.. terus grab without second thought.haha



Mahu tempah kuih raye ape ea? shortbread wajib! lagi 2 tu ape2 je la..

coldness

Since hari Isnin aritu aku emosi. bukan sindrom PMS tapi hati aku sgt fragile. Aku tak nangis tapi aku dpt rase ade api dlm hati juga dlm sistem saraf. Bile mendidih, aku akan call AFIQ tapi die kan sentiasa busy so tak dpt la aku nak melepaskan masa tu jugak.huhu.. another option is breath in and out..fuuhh memang rase la..

Mlm td dah rase lega. Rumah takde org sb Kek Na n abg Akem lom balik layan midnite n Ili ade closing so aku dpt melepaskan amarah dengan terang-terangan. Lontaran suara memang loud n clear! aku yakin org sebelah confirm dgr. ok ni part sadis.. AFIQ bole TERTIDO time aku tgah lepas geram. memula mcm nak rase bengang tp sudahnya aku senyum sendiri. Rase bersyukur sgt Allah jumpekan aku dgn die. Aku berbintang Scorpio dan die Aquarius. API lawannya apa kawan-kawan?? AIR <--- jawab ramai-ramai serentak. Aku pun letak tepon n msg die cakap terima kasih sb pinjamkan telinga dgn harapan die akan tersedar dan call balik.. yeaaahaa die sedar dan terus call!! Die mintak maaf sb tertido. takpe awk, sy x kisah. Awk dah tunggu sy balik dari tgok wayang pun dah cukup bermakna..

Aku cuma penat jadik org tgh.. zaman sekarang sume org ade handphone. pick up phone atau tak lain episod. Yg penting telefon dulu. Kalau org tu ade rase tanggungjawab, die akan return call. Tolong jgn tepon or msg aku utk tanye pasal org lain. Tolong lah.. Jgn anggap aku ni speaker bergerak yg tahu aktiviti org lain. Aku ade byk lagi benda nak fikir dan buat.


Siang tadi aku comot sb ngantuk.. skrg tgh belajar amik heavy breakfast walaupun tekak & perut protes.

06 July 2011

lari-lari Transformers3

Hajat di hati nak tgok dgn AFIQ tapi AFIQ dah tgok dulu!! Die tgok time 1st week release dgn Raden..dorang x dpt duduk same-same sb tiket hot selling..haha good very good. dah masuk 2nd week ade aura ketinggalan sket sb everyday org update psal Transformers 3 nih.. tapi x kira, sy nak tgok jugak! Plan asal nk tgok today then Nad ajak tgok last nite. die beli tiket kol 8.30pm. ade feeling mcm tgok midnite plak.hahahaa..

Lepak dgn Pjot sementara tunggu Nad turun. Bile Nad sampai, terus die ajak jalan-jalan.hah ape lagi, terjah kedai kasut la kan.. tgok la diorag, selagi ade kasut nak try..beli nye tidak jugak..hihihi





Member Nad pun ade join tp diorg duduk seat blakang kitorg.. Cite Transformers 3 memang best! A guy next to me gave 100% attention. Gilee ahh position die tak berubah langsung since cite start! Mcm tu je tgan die n body posture. Eden ni dah puas bersilang kaki, luruskan tgan, tutup muka, nangis, makan pop corn dan sendawa. hahahahaa. Ye memang aku nangis time Bumblebee nak kena bunuh. sedih woo bile tgok 'anak mata' die.. Kirenye aku penyayang mcm Sam la..aku memang emosi sntiasa terlebih.harap maklum.

And cite ni jugak buat aku suka pada Carly (malas nk google name sebenar) yg replaced Megan Fox ntah hape-hape tu. Carly ni biasela mesti kena exploitasi dulu beberapa scene tp so far acting die quite well. takde nak control cun ke ape.. part tak bole blah bile kasut die bertukar bentuk time tgah sibuk nak perang.hehehe..korang noticed x? sape yg lom tgok try la cari..tp jgn dok tgok kasut je, tgok la intipati cerita itu.

Cut it short, cite tu byak pengajaran. Yeahh America memang akan sentiasa rase diri die kuasa besar dunia tp kite jgn fokus pd bnda tu. Just anggap org jahat tak selamanya berkuasa. Kemenangan pasti pd pihak yg betul.. Kene la kalah dulu baru rase manisnya kemenangan.. ecehh mcm text bg ucapan motivasi pulak..hehee..

Abis je cite terus berlari-lari nak kejar tren punye pasal.. Pjot dgn kawan Nad jalan je sb mereka pakai heels. Me n Nad dah berlumba lari sambil ketawa-ketawa pastu masing-masing semput. HaAaaa semputt... Sampai je umah, sembang dgn ILi..kol 2am baru tido. pagi tadi ngantuk.

05 July 2011

cake dpt sponsor

Tadi kan ade sorang hamba Allah ni tepon saje tnye khabar.. AFIQ, kalu awk bace ni, org tu ialah kawan sy yg dah ade anak 1. Haa ingat tak? Kalau tak ingat, kol 3 nnt call sy..hahahaha

Hamba Allah ni kalau call mesti tanye soalan uncang timah.. "Bile nak kahwin??" Sy pulak memang ade jawapan standard utk soalan mcm ni.. Sy akan tanye "Kenape? Ade nak sponsor ke?" HAHAH mulut takde insurance. Tanpa ku sangka (baca nada seram) beliau tanye " Haa bole..nak ape??"

o00hemmgee! 

Terus la jawab "Tolong sponsor kek TIGA tingkat!!

He replied, OK tapi bitau awal-awal nak bulan bape.. Alhamdulillah rezeki..

Antara design yg sy suke tgok.. gambar sume credit to Google :)



Cake sy sume plain..I don't like cake yg serabut byak hiasan.hahaha.. Buttercream pun bole sb nnt end up masuk perut gak.. After all, kena la ikut budget org yg nak sponsor. hehe..Amin Ya Rabbal Alamin..

Tak rugi berbuat baik dgn org..Ye tak?

04 July 2011

AFIQ mahu?

Last nite before bed time, layan borak dgn AFIQ tercinta..lalala.. Confirm la bicara topic kahwin kan?? hehee so tanye la die ape die nak for hantaranS nanti.. 

AFIQ mahu:

1. Sirih Junjung
2. Cake
3. Coklat
4. Jam tangan
5. Kemeja & Slack
6. Kasut
7. Perfume


Yaho0o bagus sungguh kekasih hati ku ini.. Semalam ade masuk kedai jam, ade berkenan satu tapi bukan I yg pakai so kena tunggu empunya badan decide.. AFIQ ni boleh tahan cerewet bab nak beli brg so kena prepare mental & physical..hahaha. Hurmm awak cari sendiri la k?

Boy, this entry for u! Kan saye da cakap nak update arini..hehee.. Dengar lah lagu Aishiteru sambil ingat saye.. 
 
Bestnye 5 hantaran berbalas 7.. Bile prepare pasal kahwin, sy ade satu MOTTO. Inspired by my sis. She said never listen to others opinion unless komen membina dan tidak merendahkan diri kita sendiri. Another sista komen kenape hantaran yg sy mintak takde makanan langsung? Ehh lauk pauk time kenduri bukan makanan ke? Bukan nak bersikap disrespectful tapi sy rase lauk pauk kenduri lagi banyak dari sedulang cupcakes or coklat.. Untuk hantaran belah lelaki memang sy akan prepare cakes and chocolates sb rombongan die ramai kanak-kanak dan sebagai menghargai perjalanan mereka dtg dari jauh walaupun takdela jauh sgt..hehehe..

However, as a token of appreciation to all my relatives yg bakal bertungkus lumus on my BIG DAY, I will try my best utk buat 3-tier Wedding Cakes! Is it fair enough??


Memetik kata-kata Remy Ishak, hidup bukan hanya untuk puaskan hati org lain.

02 July 2011

caterer Batu Caves

Sy memang suka lepak umah.. Eventho org lain berterabur serang shopping mall since gaji dah masuk, sy masih terperap kat umah..hahaha.

Last 2 weeks ade attend wedding dgn parents.. Makanan memang menjilat jari!! Sedap woo tak tipu.. Nah amik contact number:

Hana Catering

www.hanacatering.com.my

Helmizan binti Hussin 0196242526

50 Jalan Kenanga
Sungai Tua Baru
68100 Batu Caves
Selangor

03-61882365 (Tel)
03-61882356 (Fax)

what to do?

Hi readers.. Sy tgah berdebar-debar.. An hour ago, AFIQ called and he said 5.30pm die akan call lagi for further discussion about our wedding!! yes I'm freaking out. Another one hour left and I tak tau which part nak start. duuhhh messy la perempuan ini.. Bile sy ajak discuss, die busy dan sy merajuk. Now, the pengantin lelaki dah berkobar nak discuss, diri sendiri gelabah tak tentu pasal..HAHAHAHAAHAHAH.

Nak discuss pasal ape ea? 

1) Procedure... lagi 3-4 bulan nak kahwin
2) Wedding Card consider done!
3) Doorgifts... errr,,,errr,,
4) Bridal Boutique...errr,,errr,,
5) Honeymoon Spot??  err,,errr,, kena rajin bukak page AA.
6) Estimated Cost?!!!??
7) Official Photographer? either for both sides or lain-lain??
8) Videographer? kirim salam ke lautan api.
9) Groom's reception theme colour?
10) Bile nak start survey, hunting and etc process? tunggu Christmas Sale kah? Valentine's Day punye sale kah?


Can I wait for Festival Pengantin Melaka on 15th - 17th July nnt? ^headache^

01 July 2011

cuti free

Whuaarggghhhh best nyeee baru bangun tido!!hehehee... hari ni sy bercuti! Cuti yg sesaje diberi oleh Bos..kirenye cuti tanpa rekod la.

Oh arini sy nak bercerita sket.. Timbulnya idea nak menaip sb sy terperasan sorang kawan dah bertukar status dari single kepada in a relationship and latest engaged. Entry ni bukan khas utk die tp memberi pendapt secara general.. Peace Yo!

I think most of us pernah ada bittersweet memories dalam relationship kan? In fact sekarang tgh bercinta pun mesti graph ade turun naik.. normal la kan.. tapi sape yg pernah putus cinta? putus tunang? bercerai? (Ya Allah, jauhkanlah ketiga-tiga perkara ini dari kehidupan kami..Amin). I bet u all punye perasaan lagi kebal mcm tembok Berlin! Wanita memang sinonim dikaitkan dgn drama air mata.. kalau tak pernah menangis bukan perempuan la namanya.. Perempuan hatinya lembut. Perempuan tidak berminat pada pergaduhan. Jika perempuan rasa berdiam diri adalah jalan terbaik, buktinya air mata akan tumpah dengan sendiri.

Begitu juga kisahnya pd kawan sy ni. Dulu semasa zaman persekolahan, selalu meratapi nasibnya yg tiada teman lelaki. Selalu mengucapkan "siapalah nak kat aku ni"... "takde org ke nak aku"... "bestnye kalau ade boyfren mcm die..die..die"..Sy hanya mampu memberi nasihat sb sy sendiri xde special guy time Lower Form tp sy langsung tak kisah.. eh sebenarnya ade sorang guy tu yg sy mcm kawan rapat sket la sb everyday die akan tepon umah sy.. tp kitorg x declare ape-ape pun..hihi.

Then beliau ke menara gading.. Masih lagi dgn ungkapan begitu. Sy pernah bertanya padanya apa kriteria yg beliau mahu pd lelaki idaman beliau.. Bile dgar kriteria yg pertama, sy bercakap dlm hati "kok gini kriteria nya..takut sehh.." bicara indon jap..hehe Rupenye beliau high taste.. Later on sy dapat tahu die sedang berbahagia.. selalu terlihat Friendster beliau penuh madah pujangga berbunga. Sy seronok!. Bile habis belajar dan masuk arena pekerjaan, khabar duka diterima. Lelaki tersebut dumped her without any specific reason. Lagi menyakitkan hati, boleeehh pulak kahwin dgn org lain!! Sy tak tau cmane nak react to this matter so sy diam dan lihat dari jauh. Beliau ade close friends kat Uni yg comfort her during recovery process.

Alhamdulillah..ALLAH itu MAHA ADIL. DIA bagi ribut petir utk memberi kita pelangi di kemudian hari.. InsyaAllah next year kawan sy naik pelamin! Tahniah! 


p/s: TAAAPIII sy pulak susah hati sb takut clash date!! whuaaaaaa!!! MAMA pun ade hint pasal date but we just wait for the other side to decide.. Hopefully by the end of this year dah ade date..