Followers

29 December 2011

cerita AFIQ ;p

Sepatutnya entry ni tak payah post but I nak jugak!..hohoo.. Takde kene mengena dgn wedding preparations langsung. Saje nak bitau, AFIQ dah beli handphone baruuuu!!! Sejak kenal die 4 tahun lepas, die pernah beli handphone baru sekali je..

1st time kitorg jumpe (03 Okt 2007), die pakai Nokia 1100. Classic giler.. Background light kaler kuning..hehehe.. Handphone tu tamat riwayat mase birthday I. Die nak wish my birthday pun kene gune handphone member.. Pastu die beli handphone baru, still background light kaler kuning.. Bile handphone tu dah tak berfungsi, die pakai handphone Along (2nd hand) sampai la beberapa hari lepas. Battery handphone tu dah kembung barulah die nak tukar lain.

This time he bought a smartphone ;p
The technology surrounding smartphones and cell phones is constantly changing, though. What constitutes a smartphone today may change by next week, next month, or next year. Stay tuned!

28 December 2011

Wedding Saiful & Isma UKM

Today (25Dec) is Our Engagement Anniversary tp yours truly di Perak and AFIQ di Johor.. This weekend baru dpt jumpe and celebrate kot..plus beli brg hantaran and kain pasang utk family AFIQ..

Pagi dah bangun and bersiap sbb nak jumpe Yah n Tun kat Shah Alam around 9am. Sekali Hashim pulak t'bangun lambat so dlm 9 lebih baru gerak ke Shah Alam. Sempat lagi layan Kim Possible 'eh rupenye costume die dah tukar kaler and dah upgrade sikit..dah lame tak tgok.. Hashim nak breakfast dulu kat Seksyen 7 then zooommm masuk highway Guthrie! Kitorg tak tau ikut jalan Kuala Selangor. some more driver suka highway.
Hope they'll like it!
Saiful & Isma same course in UKM. Even kitorg tak same course tp satu School so mestilah kenal.. In fact, me n Epul rapat since 1st year lagi sbb kitorg selalu same kelas subjek universiti. katenye matrix no. pun dekat-dekat..huhu.. Eh diorang bukan bercinta time awal-awal study.. Dah final year baru bercinta atau time dah abis blaja..tak ingat pulak.. Diorag keje in the same field, as reporter for Sinar Harian Perak :)
Hashim, Tun, Yah, ME!

Kitorg amik exit Tapah sbb nak jumpe Al & Ika.. Ika dah nak masuk 6 bulan pregnant! besar perut die! After makan, borak-borak, amik gmbar n semayang, kitorang pegi Teluk Intan!! yeayy dpt tgok Menara Condong! tp Al & Ika tak ikut sbb diorag ade hal.
Kaya Kopitiam
Otw balik KL mmg dah sgt penat.. singgah Rest. Jejantas Sg Buloh and dinner. Reached home around 1am! Penat tp sgt seronok! Best giler sb dah lame tak jmpe kawan-kawan. Last jmpe Epul tahun 2009. Isma pulak since 2008 rasenye.. huhu I pun amik kesempatan spread my wedding date..yeszaaa!~

26 December 2011

24Dec2011

Sabtu dgn family, Ahad dgn kawan-kawan and Monday ialah waktu utk diri sendiri..

Saturday morning adalah sgt gloomy dan sejuuukk!! Tp kena pegi kenduri aqiqah anak buah sedara kat Bangi. Lauk kenduri sgt marvelous..burppp!
2 months++
Then buat tour dlm UKM.. my BIL dah lama tak masuk UKM.. sempat lagi semayang kat Masjid UKM.wuhuu.. Pastu kitorg ke Jusco Balakong/Cheras Selatan sbb Alamanda and Mines confirm laa penuh manusia yg last minute shopping utk christmas gift. Rupenye same je, Jusco pun ramai org. Beli baju Muammar and dinner.. Sale sgt la kebabom tp syukur hati masih kuat..hihii.. Sampai je umah, layan movie Pink Panther sambil main dgn Muammar yg dah recharge dlm keta..adoiyaiii...semangat betul die ketawa mcm la kelakar sgt kitorg buat lawak.. padahal setakat baling bola masuk play pan je..

25 December 2011

Bonds of One Year

Today is Our Engagement Anniversary :)
Encik NURRAFIQ yg pemalu
  In 5 months time, another masjid kecil akan dibina. Semoga perjalanan kami dipermudahkan, dilimpahi rezeki dalam bentuk wang ringgit atau harta benda, diberi rahmat dan berkat dari Allah S.W.T.


Rest of My Life
Flop Poppy

 Like The Stars That Hang Above Me
Shining Through 
Like They See Upon Me Make Me Feel So Blue
My Mind Was Set Up To The Memories Of You

All The Things That We've Been Through
Me And You

I Wanna Tell You That I
I Just Wanna Hold You 
And I 
Kiss You And Don't Wanna See You Cry

I Wanna Tell You That I
I Just Wanna Hold You And I
Will Love You Till The Day I Die

Oh..For The Rest Of My Life


So Please Stay And Listen To Me
For A While
I Just Wanna Tell You
What My Heart Is Feelin' Inside

And Maybe That Will Help You
To Realize
That My Love for You
Is Getting Stronger And High..

I Wanna Tell You That I
I Just Wanna Hold You And I
Kiss You And Don't Wanna See You Cry

I Wanna Tell You That I
I Just Wanna Hold You And I
Will Love You Till The Day I Die 

Insyaallah.. Please pray for us. Amin..

*This is a scheduled post sbb I skrg kat Bagan Datoh, Perak 
-- wedding Saiful & Isma --

22 December 2011

Rings for G2B

Rasenye skrg ni ramai B2B nak bagi cincin kat G2B kan? kirenye ikut trend english wedding la..hihi. Sbb dlm culture omputih, married man akan pakai cincin kat jari manis die.. Tapi yg selalu buat B2B confused is where to buy rings yg dibolehkan dlm hukum Islam. Lelaki HARAM pakai emas. ade sikit campuran emas pun jatuh hukum HARAM (suasa, emas putih). Tolong ea, tolong jgn langgar hukum ALLAH.

Options lain is Silver, Platinum or Palladium. Bahan campuran die titanium kot. Ok sy malas mahu go0gle ;p Tetaaapiiii masalah lain bile tgok price tag Platinum & Palladium ni same dgn kos pegi honeymoon..muahahaa! So pagi tadi rajin search pasal cincin lelaki and jumpe something worth to share! B2B bole bagi stainless steel jewelry kat G2B!
kredit to lovelyshafa.com
According to ex-B2Bs, price range adalah sgt affordable! Bawah 1k dah boleh dapat couple rings. Nak engrave pun boleh jugak..yeay! Outlet kat KLCC dah moved to Pavilion. So korang boleh terjah MidVal, OU or IKANO Power Center!

Nak tgok gmbar? click page Bausch K


AFIQ tak nak ring and I don't mind.

21 December 2011

Contest by IzaFiza: When U be the Biggest Part of Me

Fuhh 1st time nak join contest kat blog.. Contest by IzaFiza.
First, kena copy banner and link ke entry contest....

Second, letak gmbar bertema perkahwinan..
I choose my cousin punye wedding time Raya Haji 1432h..
 Wedding my cousin bertemakan merah dan hitam! The unforgettable part is PELAMIN sbb platform yg digunakan dah berusia lebih kurang 20 tahun tp still kukuh even kitorg ramai2 panjat nak amik gambar..PELAMIN adalah D.I.Y dan siap beberapa jam sebelum majlis :)

Kemudian kena tag 2 blogger.


DONE! yeay hopefully ade rezeki dpt pingat emas! :p

Cushion kecik

Hati gembira..oohh yeeahh! Blogwalking and terjumpa mummy-dodo.. Discussion through email, respon sgt cepat! bagi design mcm kat bawah ni and bitau nak colour ape..and the result?
kredit pd Google

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

taadaaaa...!!

comel sangat!
Received yesterday. Kak Zura hantar by hand sbb kebetulan die ade dekat area sini. Thanks Kak Zura!! Cushion ni nak letak kat atas katil or pelamin sb pelamin nak colour putih and a shades of grey/silver. Bunga telur kaler peach so this 2 tiny cushions just nak naikkan seri pelamin.haha..Lagipun benda ni senang nak dibawa ke mana pun. Jadik prop time outdoor pun boleh..*ting! Rase mcm nak bawak time honeymo0n :)

Anyone yg interested bole contact Kak Zura directly. Dijamin puas hati. I'm her one happy customer :)

20 December 2011

Lirik menyampah

Bbbrrrr sejuknye kat dalam opis ni ;p (lupe nak post time kat opis td)
Hujan lebat rupanya kat luar tu.. sambil layan cite hindustan, kite makan karipap..hehe.. Today feels a little bit boring so aku nak membebel sorang-sorang..kalau rase nak bace, bole scroll sampai habis. Kalau korang pun bosan, click X kat atas..chill~

So far, soundtrack yg tgah meletup is dari filem Ombak Rindu kan? lagu tu best sbb suara Adira sgt blend dgn lagu tp aku mcm kurang suka dgn lirik lagu tu la..

Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Frankly, aku tak tgok pun cite ni..hihi aku ade la sebab aku sendiri tp bukan tu yg aku nak cite. Aku nak share pndapat aku pasal lirik lagu ni je.  Intro lagu ni mcm tunjukkan perempuan ni lemah gile. mcm nak kena melutut cium kaki pulak semata-mata nak perhatian dari lelaki.. eeeww sorry la, aku tak suka bile perempuan di'portray' sebagai weak, lemah, fragile.. Ok, maybe dlm cite ni Izzah sbg isteri mgharapkan Hariz tu sedar tggjawab die tp ntah, aku mcm geli pulak bile dgr lagu ni.. And then part Hafiz nyanyi lagi tak bole blah. Kau sedar diri yg kau banyak dosa and ingat Tuhan time susah je tp tak tau malu nak mintak tolong.. Hahahah emosi jap. Kot ye pun, mintaklah perkara yg berfaedah sikit..adoohaii manusia..manusia..*tgn ke dada, mata ke atas*

Kalau aku just komen lagu Melayu kena hentam pulak so to be fair, aku nak condemn lagu Someone Like You -Adele. hohoho..aku menyampah dgn lagu ni sbb katenye dah move on tp still ingat that guy. kenapa nak kena merayu mintak lelaki tu jgn lupakan die? kenapa nak kena flashback balik kisah silam korang? ggrrr yg paling bengang, kenapa nak 'someone like u'?? eerrr mmg aku tak bole dgr lagu ni sb hangin semacam. .....Never mind, I'll find someone like u....

My version: -- Never mind, I have someone better than you! Bile kite dah let go something, please okey, please get rid of it! Everything happens for a reason and Allah tahu apa yg terbaik utk kite.. tak guna nak menyesal and tak payah nak ingat dah..buang masa!

18 December 2011

kain Nikah Part 2

Yeehaa cabut awal dari ofis n dapat tiket kol 6pm! Dinner with MAMA AYAH at Ayam Penyet! Org ade 3 tapi air ade 4..huhu.. kami kan tak makan pedas.. Chocolate ice blended je tapau..lain sume licin.

ingat lagi entry kain Nikah Part 1?..

Almost 2 months dok tenung je kain Nikah tu, so semalam dah selamat dihantar pada tailor.. bukan designer pun, tailor biasa je..kalau ade drama sebabak, boleh terus bakar je kedai die..hehehe..beliau pernah alter Kek Na punye baju and Kek Na yg cerewet rase puas hati. Dah explain and dah tunjuk gambar, describe sikit-sikit so rasenye takde masalah kot..hopefully la kan.. Now kena berdoa banyak-banyak.. dateline sebulan so bulan Feb baru ade Part 3 - Final. OOooo Encik AFIQ, awk pening kan nak cari tailor? MAMA kate hantar je kat tempat sy ni..hihihi..

Then kitorg ingat nak survey bridal boutique. Too bad, semua bridal kat Merlimau tutup. eh bukan semua tp mane yg kitorg rase nak pegi la.. ade 5 or 6 butik tp MAMA interested in 2 boutiques je. Even 2 potential butik tutup, still kitorg tak pegi butik lain tu sb malas dan membazir masa. Vro00mm ke pasar malam cari Mee Rebus and Mee Bandung. Pergghh cuaca kat kampung memg sejuk sampai tulang! Elok je Buletin Utama start, aku terus good nite, sweet dreams..heeee :)

Ahad pun same..hujan lebat tp aku berjaya bawak MAMA pegi pasar and beli kerang nak buat kerang rebus! huhu.. AYAH pegi kenduri kahwin sb hari ni td ade 2 jemputan. kesian kat org yg wat kenduri kahwin td..mmg kesian sgt sb hujan turun non-stop.. Moga majlis aku nnt takde dugaan dari segi cuaca..biarlah cuaca redup je nnt..Amin.. Around 3-ish baru gerak ke Melaka Sentral..dpt tiket kol 4.30pm! Bile sampai je umah, ade buku ni dlm bilik.. Iliyak beli sb nak suruh mantapkan lagi preparation dari segi mental..lalalala~
thanks Iliyak!
Good news! seseorang mahu sponsor another Cake for my wedding! tp nak kena reconfirm either wedding cake or hantaran cake.. tp cake utk hantaran dah ada tukang sponsor i.e my BIG BRO! Tak kisahlah ape kegunaan cake tu, aku terima pemberian beliau dgn tangan terbuka.. Alhamdulillah! Terima kasih Allah~

14 December 2011

teaser kain Nikah

Wordless Wednesday is a simple blog post featuring a photo which conveys a message that speaks for itself without using words.

12 December 2011

10 & 11Dec2011

It is time for hantaran hunting session! yeeeehhhaaaa terima kasih YES dan terima kasih Johor Premium Outlet.. kitorg plan last minute sb AFIQ keje on that day. Sekali die kate ON so kami menyusuri highway dan amik exit Senai Utara..

aircond dlm Padini mengecewakan :(
kasut sanding sudah dpt!
AFIQ memang cerewet tp die jugak cepat buat decision. Takdenye nak pegi all shopping malls just for the sake of certain brands/ items. Selamat la kat JPO ade mcm2, best giler! Konsep kitorg mudah, bile dah decide nak membeli, mesti cari and mesti beli. Tak dpt brg tu, kite beli brg ni.. At the end of the day, kami senyum puas hati :))

Kemeja & Slack AFIQ   ^done^


Reception shoe BahIRAh  ^done^

Adlina's big bro wedding took place on Sunday! together with Farah & Ali & Izzati, kami pun makan banyak2 and amik gambar banyak2..hehehe.. Jelesss gilerr sbb Farah, Izzati & Ali nak pegi USS! whuaaa nape Cheras bukan dlm Selangor ;p
dlm bilik pengantin..hehee

Mintak tolong Izzati snap our picture for bunting purpose. AFIQ demand nak background bukit bukau..Tp kena tunggu diorg balik Malaysia baru dpt softcopy..After that, hantaran hunting session lagiiiii!! Dalam mase sejam, another item dah bole cross!

Wallet & Belt AFIQ   ^done^

my fruitful weekend end with this~pedaass!!

08 December 2011

Videographer? NO.

Do I need a videographer for my solemnization? Tujuan video sb nak record time akad, jumlah mas kahwin dan bacaan taklik kan? then part nangis peluk mak, ayah, salam cium tangan dan cium dahi.. tu je kan kepentingan video nih?
Nabi SAW bersabda, "Sesungguhnya yang paling aku takut menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (HR Imam Ahmad)
Sebelum aku free je dapat dosa mcm tu, baik la aku padamkan keinginan nak ade video.. sbb mesti videographer akan upload kat website die and aku takde keinginan nak bitau satu dunia jumlah mas kahwin aku.. Sekian, lain org lain pandangan..aku dah hire professional photographer for my wedding day. So let the picture do the talking :)
I present to u.. 

Il Divo feat Celine Dion - [I BELIEVE IN YOU]


07 December 2011

Delightfulness

Wordless Wednesday is a simple blog post featuring a photoS which conveys a message that speaks for itself without using words.

06 December 2011

Mumbling

My main concern is D00RGIFTs............. 

Kepala dah start pening sikit-sikit sbb nak settlekan benda ni awal-awal.. hehe.. Aku memang tak nak last minute baru tergopoh-gapah ke sana ke sini, end up hasilnya menyakitkan hati.. That day pegi la survey kat potential vendor tp masalah ialah transport.. Price dah ok tp benda tu perlukan kenderaan ber'storage' besar.. wohoho..

Kitorg went to another place mana tahu ade jumpe something yg ringan dan tak menyusahkan banyak pihak.. Tangan hulur deposit tp  hati rase berat and tak best. Sepatutnya bila dah bg depo, hati akan rase tenang sbb kite tahu benda tu memg dah confirm tp ntah la, aku tak dpt perasaan cmtu.. End up, aku call MAMA, borak pangpungpangpung and decide utk proceed dgn benda yg berat..lalalala~ Rasenye on February dah bole start packing..tiktoktiktok...masa tolong gerak perlahan sikit..

Saje try design my own version of invitation card..HAHAH rase kelakar sangat sbb terlalu formal..nnt la baru share sbb takde map lagi. Wedding cards should be ready by March/ April.. In between kena jumpe OP and fitting baju  sanding/ resepsi, confirmkan pelamin, accessories and flow majlis. Hantaran jgn dilupakan..muahah.. tp time YES ni, nak rembat brg AFIQ dulu.. brg aku simple, next year sempat lagi nak cari. setakat handbag, skincare n camera.. AFIQ kate tak payah beli 2 kasut tp aku nak jugak.. lepas kahwin, Hari Raya Aidilfitri so kasut bole recycle..oohhlalala~

Kepada Siapa Aku Berharap?

“Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain dariNya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal.” (Surah At-Taubah:129)

04 December 2011

AAM is 1 y/o

Yesterday was Abdul Aziz Muammar's birthday!! We went to Wangsa Walk Mall coz my sis and BIL nak tengok wayang..muahaha of course la fully booked.
harry potter!
Time otw ke car park, I nampak Tutti Frutti and terus ajak masuk.. Valla, rupanya Tutti Frutti Wangsa Maju pun celebrate their 1st Anniversary so dapat 30% off!! muahahahaha rezeki bawak birthday boy la ni..


Keluar je Tutti Frutti nampak 3 org polis naik motor tgah kejar kereta kancil! aku yg taknak ketinggalan terus lari turun bukit konon tak nak terlepas hot story..hihihihi.. giler ar, keta kancil biru tu bole potong keta lain even jalan sempit. polis tu hampir kena langgar! tp pihak baik mestilah menang..

02 December 2011

Islands

2 Dec 2011 -------> 2 June 2012

Gua ada 5 bulan je beb nak wat preparation..haha!! suka hati sbb tak payah pening kepala sampai setahun lamenye..


This time around, I nak membebel pasal honeym00n! hahahah wedding preparation bole stop sekejap.. AFIQ nak pegi tepi laut, die tak nak ade bangunan pencakar langit or kuil or muzium. Paling penting makanan halal. Die kate honeym00n ialah spent quality time together bukan pegi study trip/ field trip/ ikut itinerary agent whatsoever lah. Haaa penat nak argue, jawapnye I FOLLOW U..

Part honeym00n nak suruh AFIQ handle tp biasela aku kan suka menyibuk.. eh salah, excited! sape yg menyampah bole tekan X kat atas.hihi.. Mesti aku gak yg kene booking semua so kire ni kajian awal la.. Eh, airport tax increase kan? tp AirAsia tengah fight and hopefully keputusan tu ditarik balik. Breathtaking island mostly kat Sabah.. Mari berangan..





Sebenarnya expenses pegi sini same dgn pegi overseas..muahaha *tak puas hati* Nak jimat sket, pegi Terengganu..tapi ade surcharge pulak time cuti skolah..agogo betul.


  

Tp kalau betul-betul mahu jimat dan malas nak travel jauh, sila ke Grand Lexis Port Dickson! Aku pilih Deluxe Pool Villa sbb ade 1 king size bed, glass panel for underneath sea viewing and private swimming pool! (confirm tak kena sunburn, hahah)

Huhuu jom kite konvoi beramai-ramai.. Ape adehal..ye tak?