Followers

29 June 2012

Wedding Gift: Sunway Lago0n !

Hehehehe.. Wedding Review baru bape ketul, tetiba ade Wedding Gift. Entry ni as appreciation pada Saiful & Isma UKM. Both of them attended my wedding together with Bad and Lis (fiance), Tun & Yah (coming so0n). Terharu sangat sb sanggup dtg all the way from Perak. Syukur ada kawan-kawan yg baik hati. Bak kata pepatah melayu, orang berbudi, kita berbahasa :) Nak seribu daya, tak nak seribu dalih..huhu.. Saiful & Isma bagi free tickets for ALL PARKS@Sunway Lagoon. Thank u so much!

Ramai lagi kawan-kawan lain yg dtg.. tapi nak sebut sorang-sorang memang tak berdaya nak menaip.hihi. tunggu ada gambar then I akan try letak kat sini..Best sgt sb rasenye semua kawan yg dtg, I berjaya amik gambar dgn diorang..yeayy! Pictures tell a thousand words!~
vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

AFIQ seorang suami yg sweet & cute..hehe puji suami dapat pahala..sape tak nak pahala free? Before nikah, AFIQ tak nak wedding ring sb keadaan tempat keje die tak sesuai. I pun ok je, takde masalah langsung sb for me, if lelaki tak nak, jangan paksa.. So kami selamat dinikahkan and later that evening, he mentioned about wedding ring :)) Of course I'm excited tapi stay cool je. A week after wedding try survey tapi takde yg berkenan. Balik dari picnic G.Belumut pun ade pegi survey but still tak jumpa. Finally we bought his wedding ring at Aeon Bandaraya Melaka :) It's a stainless steel and engraved with our names~ weehoo00 I like~!
thanks sayang..

Oopsie..terlajak pulak. Nak cerita ni, last Sunday ade trip to Sunway Lagoon! Voucher expired on June 30th so after perbincangan suami isteri, kami decide nak curi masa on Sunday, 24th June 2012. Kitorg bertolak pegi KL dlm 11 lebih. Pengantin baru bersiap memg lambat sikit..huhuhu.. Lunch pun McD drive thru je. I memang adrenaline rush sb tak sabar nak try BUNGY JUMPING! Parking dlm Sunway Pyramid memg sakit hati.Pheww! Memang rezeki betul, dapat parking near elevator.Alhamdulillah. Yeay! let's go dear!
wristband
i love this pose
 

a proud husband :p
falling in love with you~
  video

Ade video lompat tapi malas nak tunggu upload. Bye nak tido. Tak sabar nak jumpe husband malam nanti ;) Have a great weekend everyone!~

27 June 2012

WW: Sadis..

Wordless Wednesday is a simple blog post featuring a photo which conveys a message that speaks for itself without using words.

birthday gift from AFIQ after 8 months

21 June 2012

Picnic at Gunung Belumut

Alhamdulillah. For the past 2++ weeks, bibir ni selalu senyum tiba-tiba.. Betul apa org tua-tua cakap, bahagia tu bila dapat dirasa dalam hati, automatik akan terpancar kat muka.. hahahaa maafkanlah mo0d jiwang pengantin baru *__* Alhamdulillah.. Alhamdulillah..

Last week balik Batu Pahat. Actually on Saturday tu memang ade mcm-mcm plan tp semua undecided. My husband ajak pegi picnic tp me myself rase malas sb takde bawak tracksuit.huahua..husband bangun je, terus pegi kat Mak and cakap pasal nak pegi picnic. Mak pulak baru nak start masak, terus masak banyak-banyak so that kitorg bole bawak bekal..terharu sgt.  Husband excited coz last time kitorg dtg sini was on 25th Nov 2007.

Around 11 lebih baru gerak..perut pun dah lapar. Mak ade bungkuskan ayam goreng and apam polkadot which I bought for them last nite. Dlm keta dah selamat masuk perut.. After married, nafsu makan mmg tinggi! Mind U! Husband pun rajin berhenti beli air mango, beli jambu cuma pisang goreng je tak jumpe sb awal lagi..aiyaa..
brg kami..beg baju, plastik letak bju bsah and bekalan makanan
To make this story more interesting, terjadilah satu insiden yg buat si isteri rasa bersalah sgt :'( Kisahnya, isteri lupa nak bawak towel walaupun husband dah letak kat tepi beg.. Paling tak bole blah, teringat towel time tgah parking keta kat Gunung Belumut. Haaa I tell u? kat mane nak cari kedai jual towel kat tgah hutan belantara tu? Kami pun carik la port nak melabuhkan punggung. Pastu tengok each other. aku dah tarik muka sb rasa bersalah sgt and ade rase nak terkucil. Lagi tambah sakit hati, toilet kat area atas sume berkunci. Dah satu keje kene turun bawah and bersesak dlm toilet 5 pintu ONLY. Syukur dapat husband tak byak kerenah, abis tukar baju terus terjun dlm sungai! celup celup then we had our lunch!~

 When you feel alone, just look at the spaces between your fingers, remember that in those spaces you can see my fingers locked with yours forever.

20 June 2012

WW: Indah

Wordless Wednesday is a simple blog post featuring a photo which conveys a message that speaks for itself without using words.

Our 1st short trip to Mersing

Entry wedding bole tunggu kejap..hehe.. Hari ni nak share our short trip. No, we don't have time for 3days/2nite or 5days/4 nite honeymoon but this was fun and intimate enough :)

 Getting married to the one u love and spending each minute looking at each other pun dah rasa bahagia sgt..hehe.. Kitorg gerak from my parent's house pun dah petang.. Plan asal gerak pagi tapi AYAH takde kat umah. So tunggu ayah balik, lunch + borak sudahnya kol 4pm baru gerak. We are heading south for this short trip :)


Place: The Zon Regency Hotel, Johor Bahru
Date: 5th-6th June 2012

Check in smooth, husband tunggu dalam keta. Thanks to recep guy yg nampak penat tp still senyum. Kwn die dah cabut balik and that guy lepas geram pada Manager. Pandai betul. Time tgah tunggu turn, aku ketuk-ketuk counter. takde sebab pun cuma counter tu tinggi so mcm best buat cmtu. Kepala pandang ke blakang sb tgah cakap phone dgn husband then terdengar that guy panggil,

Recep guy: "Puan, May I help U?"

Puan: "err..ok" (gagap kejap)

Recep guy: "Your booking no. please"

Puan: "15_ _ _ _" (bunga-bunga kembang)
no.bilik
comfy
 Parking for hotel residence at Level 6. Ada kejadian kelakar time nak naik bilik. Masuk lift tapi tak bole tekan sebab tak swipe card. kuikuikui.. Husband pun lupa sb die pernah stay hotel ni. Before tu malas giler nak makan. Rase mcm nak beli roti je tapi husband insist nak turun dinner. Isteri kena taat, so mohle kite pegi makan..hehe. Husband bawak kat Sayam Restaurant, Stulang
 Laut. Husband mmg suka seafo0d..yeayyy senang hatiku. Tapi tak bole byak sgt sb ade toxic.
1st dinner as husband & wife :)
Time dinner ade busking kat kedai sebelah tp kedai tu jugak yg bukak tilawah Al-Quran.. erkk? makan je sampai kenyang then terus naik bilik layan channel RCTI, Indonesia.hahah Euro2012 kat Poland & Ukraine tp Indonesia pun sibuk buat konsert. Konsert dalam Kem Tentera SESKOAL. kat sini ade ke konsert khas utk tentera? Pegawai-pegawai besar/ tinggi pun kemain berjoget. Kalau kena attack dgn musuh memg mati keras.kuikuikui..

The next day, check out mcm biase and kitorg terus pegi Mersing! tak sempat breakfast pun. just buatkan air teh for him. otw nampak McD drive thru and benti tepi jalan, share ayam sorang satu. Aku ade cheeseburger tapi tak rase lapar.hehehe.. Memang jauh betul nak pegi Mersing ni..tapi takde rase panas pun sb husband ade kat sebelah. Dari time kawan lagi aku pernah request nak dtg sini tp AFIQ tak nak bawak. Rupenye jauh gileerr and mcm tak best la nak road trip berdua tanpa ikatan yg sah..aite?

Pantai Air Papan, Mersing



Habis bergambar, kitorg pun balik Batu Pahat. Reached home around 9pm if I'm not mistaken. Mimi yg abiskan cheeseburger.huhu..

HApPy! hAppY! HaPpy!

3 days after The Day :)

Monday morning, breakfast, kemas rumah PIL, lunch, lepak depan tv. Around 4pm leaving PIL's house, kitorg singgah a few tempat jap. tetiba husband tanya mana Surat Perakuan Nikah? haa! me myself pun tak pernah tgok surat tu. After akad nikah, imam bagi husband and husband pass pada MIL. Terpaksa la kitorg pusing balik amik Surat Perakuan Nikah. terus simpan elok-elok dlm handbag, hehe..
senyuumm lagi dan lagi
Our first stop for today, kitorg singgah umah Tok Din kat area Yong Peng, Johor. Mereka ni saudara tua belah Abah and mereka tak dpt dtg sb tak sihat sgt pastu kat area situ pun ade kenduri jugak. Newlywed sampai around 5 lebih. Memula mmg segan giler sb takut sgt..wakaka.. Tapi ingat, in any situation, just be yourself :) And that is what I did. BEst giler layan sembang dgn Tok Din! Tok Din time zaman muda keje as Warrant Officer 1. Tok Din tunjuk album time die keje dulu..woaahhh terharu! My husband pun tak pernah tgok album ni..hehe..
Tok Din terer masak @__@
Tok Din ni pandai masak and kreatif. Cuba tengok kat atas tu, Hantaran DiRaja Kedah & Negeri Sembilan pun beliau yg buat.. Tok Din cite, time die kene masak utk Agong or Sultan, dalam dapur tu tak bole ade org lain. Only him and doctor peribadi je ade..pastu request mkanan pelik-pelik. Nak nasi goreng tapi tak bole ade minyak, takde bawang, takde garam. Like seriously?

Then terus gerak balik Merlimau, Melaka! sape cakap kawin dekat ni senang? Penat woo.. masa banyak habis atas jalan je.. Adik beradik keep calling tanya bile nak sampai. Sudahnya kol 9pm baru sampai umah. Terus proceed ke Crystal Bay, Alai makan ikan bakar. Kakak's family, Mak Ndak & Family je dapat join. Busu pun dah balik. Anen pun balik awal sb nak kena hantar khemah. Menu utama, ikan siakap masak 3 rasa. BUrrrpp Alhamdulillah.

15 June 2012

Wedding Review: Guestb00k!

This thing is the most valuable among other things.hehee. It is such a great idea having guestb00k on your wedding day! make sure kena promote and letak kat tempat yg strategik!







Thank you so much pada tetamu yg hadir dari serata tempat even jalan congested that day. Dengar kate Nilai ke Seremban pun dah makan tahun.huhu.. I love u all so much!

before The Day

Assalamualaikum and Selamat Petang! Finally it's FRIDAY! 

THE DAY I CAN SPENT TIME WITH MY HUSBAND! oohh indah sungguh rasanya referring AFIQ as my husband..dudududu~
My wedding is very simple yet meaningful.. tak sangka rasa bahagia sangat..hehe
before renovation..hahaha
after touch up ;p

13 June 2012

The Day: Bahirah & Afiq

The most awaited moments in life cycle :)

I hereby pronounced u as husband and wife!! Bile org sekeliling cakap "SAH" airmata serius serupa air hujan.. Aku tak tau la Sam Rais sempat capture ke tak sb airmata turun non stop :'( Sangat tersentuh hati seorang gadis yg bertukar status kepada isteri :)
Welcome to my family!
berarak memakai sanggul lintang
potong kek sponsored by SIL
outdoor with Sam Rais
Majlis Bertandang :)

Tak mampu nak describe the feelings. Alhamdulillah syukur is the best word. Terima kasih Allah di atas semua kegembiraan yg Kau berikan pada kami. Terima kasih kerana menghadirkan NURRAFIQ sebagai suamiku dan jodohku hingga ke syurga.. Amin Ya Rabbal Alamin.

04 June 2012

*Our Invitation to You*

(sticky post until 3rd June 2012)


..Dengan nama ALLAH yg MAHA PEMURAH lagi MAHA MENGASIHANI..
Bersama izin-Nya ke atas manusia yg merancang, kami ingin menjemput ANDA (bloggers) menghadiri;

MAJLIS PERKAHWINAN NURBAHIRAH & NURRAFIQ
 

Please leave your address at comment section for formal invitation;
and let me know which side you would like to attend.. if nak dtg both side pun boleh! The more the merrier!!
..Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang..
“Semoga Allah SWT menghimpunkan yang terserak dari keduanya, memberkati Nurbahirah & Nurrafiq dan semoga Allah SWT meningkatkan kualiti keturunan mereka, menjadikannya pembuka pintu-pintu rahmat, sumber ilmu dan hikmah serta pemberi rasa damai ”
Amin Ya Rabbal'Alamin
 
Thank you and have a nice day!