Followers

05 November 2013

http://instagram.com/p/gVWU53Cju8/

31 July 2013

A new day

 --Now, it's the time to shine--

The best revenge is to be successful.

To stay strong and move forward in life.

Never stop, Never give up

and Never take a step back


16 July 2013

Cerita sebelum puasa 1434h

Assalamualaikum kawan-kawan!!

Sape yg tak puasa hari ni?? 

If pregnant lady boleh la berbuka dgn syarat berpuasa akan mengganggu perkembangan baby. Kalau boleh, teruskan puasa. Caiyookk!! Gambate!! U can do it!!

Haa ade banyak benda nak cite dgn u'olls. Tapi skrg ni tgah sakit hati sb aritu dah save gambar dlm draft. Bile bukak hari ni, gambar takde!! Alaaaa cmane nak update blog kalu takde gambar?! Takpela u'olls baca je karangan ni. Nnt ade mase I masukkan gambar.huhu.

===================================================

Let's start with last 2 weeks punye cite. Haa kau, asal bole je nak up entry ketinggalan zaman. hehehe. Kan aritu ade bitau my sis pindah Pahang kan? Lepas dah dapat umah, beliau nak pegi la amik Hasya and lagi 1 kereta kat umah my BIG bro. My sis pun mintak la I ikut die pegi Meru coz our parent pun nak datang sini (Pahang). Kena drive 2 kereta coz 1 kereta tu penuh dgn barang. My sis dah selamat berlepas naik bus SP Bumi pukul 2.30pm. Me pulak selamber je ingat bus kat Kuantan tu schedule die mcm bus kat TBS or Melaka Sentral. I mean every hour ade bus.hihihi. AFIQ bawak kereta pun relax je sb I cakap kat die, mesti ade bus pukul 5pm. Bile sampai je bus stand, the next bus is 10.30PM. Padan muka!

Kebetulan AFIQ mengidam nak makan sizzling mee kat Giant, Kuantan. So terus berdesup ke sane. Bile aku post gambar kat FB, jadi kontroversi pulak. Kawan-kawan ingat aku pregnant. haiyaa, word 'mengidam' utk org mengandung je ke? Please..bukak minda tu sket. Oh and aku tengah bendera merah time tu ;p

8 July 2013

Rombongan dari Melaka+Meru datang ke teratak kecil kami kat Pekan, Pahang. Ewaah kemain teratak kecil. Padahal umah sewa je ;p My dad request nak makan bubur kacang! Memula mcm tak nak buat sb tak tau.hehe. Call mama mintak resipi. Dahla line tak clear. Sepatah haram "cara membuat" langsung tak dengar. Aku main buat je ikut logical thinking. And guess what?? My dad kate I bole bukak kedai!! What is he trying to say is I punye bubur kacang marvelous!! *kembang kuncup hidungku* Walaweii after this buat bubur kacang sambil tutup mata la..heee.

Then Kek Na ajak cari susu Hasya #anakemas. Search #anakemas mesti jumpe gambar Hasya Durrani. Sume tu keje Su Lili die. Time tu pulak dapat call kena dtg Shah Alam on Wednesday (1st Ramadhan 1434H).

Petang tu after AFIQ balik keje, terus ke rumah my sis. Kitorg sampai dah pukul 8 lebih. Hasya belum tido!! Die pun sibuk. Bila dah kena dukung, nyanyi dgn Nanny, baru la tido. Pheww.. Dlm 9 lebih baru la keluar dinner. Kitorg makan kat area Balok. Nama kedai tu Umbai Seafood. hahaha! Hellooo Umbai hanya ada kat Melaka je okayy..

AFIQ drive sorang-sorang balik Pekan dalam pukul 11pm. Uuwaa sedihnya time tu. Mestilah nangis kan. Dah 4 bulan menghadap muka yg sama 7 days per week tetiba takde mestilah feeling emotional. Malam tu sembang kat Whatsapp dgn geng Baselish mmg terukla kena 'bahan'. Hahaha I miss all of them. 

Esok pagi kami breakfast nasi lemak. MAMA AYAH nak balik Melaka dah. Dalam pukul 11 lebih MAMA AYAH gerak tinggalkan kami 3 beradik..wuwuuu.. Ili pun tinggal sb nak tunggu barang2 Kek Na sampai sini. Sementara nak tunggu pukul 3pm, sempatla ikut Kek Na shopping brg dapur. Pastu mandi, makan and bersiap sb jam dah pukul 3.30pm!! Hasya #anakemas took her own sweet time buat kuih dalam pampers.. adoiyaii.. Tepat kol 4pm baru keluar rumah padahal my ticket 4.30pm. Boleh pulak semua traffic lite kaler merah. Perut dah kecut. Luckily lagi 5 minit sampai Terminal Darul Makmur. Haah lega.

Reached Klang Sentral around 9pm. Uwaaa lapar! makan meatballs sangat banyak (countless) hihi. Study sket, dlm kol 12 lebih tutup lampu and tutup air-cond.  

1st Ramadhan 1434h

Abang kejut bangun sahur pukul 4.20am. Makan cereal and minum susu then sambung study. Before 7am dah keluar rumah, hantar my nephew pegi skola and drop off my BIG bro at his office. Me terus pegi Shah Alam. Kecut perut dalam keta, call MAMA gelak-gelak dulu bagi hilang nervous. Finished my session dalam pukul 12pm. All I can say is Alhamdulillah.. Syukur atas rezeki yg diberikan :))

Duduk bertapa di Seksyen 17 dari pukul 1pm sampai 4.30pm! Pegi Bazaar beli kuih utk berbuka dalam bus. Kat dlm bus, sedap sungguh melelapkan mata.hihi. U know what, sampai Kuantan pukul 10pm! What a tiring day for me!~

04 July 2013

Cerita pendek

Hari ini dalam sejarah.. Finally AFIQ bagi jugak isteri die drive sorang-sorang from Kuantan ke Pekan, Pahang. Yehaaa!~ tak percaya pun ade. Before ni jadi co-pilot je, after 4 months menetap kat sini, dapat la aku merasa jadi driver sekejap. Itu pun ade la 40minit. siap berhenti tepi jalan nak beli air kelapa and rojak jambu.huhu

AFIQ kene attend seminar kat Kolej IKIP pukul 2pm - 5pm. Abis seminar kena masuk kilang ade keje lagi. Esok ade fire drill. Dipendekkan cerita, hari ini kami hanya berjumpa selama 4 jam. Sekarang pun AFIQ still at his office.

Kat luar hujan pulak.. Sejukkk.. :)


* Selamat Berpuasa pada semua umat Islam yg membaca blog ini. Kurangkan bercakap/ melihat/ mendengar perkara yg tak berfaedah, nnt sia-sia je tak dapat pahala.huhu.. Solat terawih jangan lupa!

If non-muslim pun,bole je try puasa. Puasa/ Fasting bagus utk kesihatan *

02 July 2013

dah 13 bulan

Sorry for the long silence.. Susah jugak nak keep the momentum..huhu.. Ok i'll try my best next time :)


Happy 1 year and 1 month Anniversary to US!
 Semoga kasih sayang kita bertambah kuat dalam menghadapi cabaran yg mendatang. 
^I LOVE U^


Banyak perkara nak share tp dah terlambat..hihi. So far #haze area Pekan, Pahang is not worst like Melaka, Muar and other places. So far kat Pahang ni, area Kuantan je yg kena tutup sekolah. But still, kitorg pakai face mask for the sake of our health. Sadly masih kurang public awareness bila melibatkan open burning or pembakaran terbuka. Rase mcm nak curah je air kat sampah yg tengah terbakar tu..

Alhamdulillah #haze2013 tak lama pun merebak kat bumi Malaysia. Berkat solat hajat serata Malaysia, ALLAH turunkan hujan and slowly partikel-partikel habuk ni terhapus.. Yeay!

Oh..masa tengah jerebu tu jugak la me n AFIQ pegi melawat kawasan. Pegi area Balok and Beserah saja tengok rumah nak sewa. Perghhh area Balok tu dah dekat dgn Pelabuhan Kuantan, habuk mmg toksah cakap la. Rase mcm sedut pasir je time tu. Terus cancel nak sewa area situ. Dahla harga sewa tinggi melambung. Ciss borak mcm aku yg nak menyewa kat situ. muahaha! Tak la..kitorg still kat Pekan,Pahang.

Last week jugak my sister yg before ni menetap kat Labuan dah officially balik Semenanjung. Surprisingly beliau sekeluarga akan jadi org Pahang jugak!! Yeeayy!! Boleh kidnap Hasya yg montel-ketawa-kuat-ada-bunga-besar-atas-kepala!! Time tu AFIQ ade training so aku pun melayan perasaan tengok gambar they ollss berseronok ketawa sakan ramai-ramai kat umah my BIG bro.uhuk..uhuk..menitis air mataku.. Ikut hati bole je aku naik bus sampai Klang Sentral tp AFIQ taknak ditinggalkan. Yela mcm kejam je, aku sedap-sedap spent time dgn family, die kat sini sorang-sorang..

Hingga saat ini, tak dapat dipastikan bilakah kami akan balik kampung lagi. Betul-betul hidup di perantauan..huhu

22 June 2013

Football

Sekarang game JDT lawan LIONS. Kitorg dinner kat luar.  Selamat kedai pasang astro arena. Suamiku excited la kan.. dah namenye anak jati Johor.

Wuu masih segar di ingatan ramai org pasal insiden penyokong merusuh kat stadium Darul Makmur. Haa korang ingat tak? Time tu Pahang lawan JDT.

So kami tgok bola tak bole excited sgt takut tak balik umah pulak nnt.hihi. p/s: semoga JDT menang!! Booo pada S'pore!