Followers

02 July 2013

dah 13 bulan

Sorry for the long silence.. Susah jugak nak keep the momentum..huhu.. Ok i'll try my best next time :)


Happy 1 year and 1 month Anniversary to US!
 Semoga kasih sayang kita bertambah kuat dalam menghadapi cabaran yg mendatang. 
^I LOVE U^


Banyak perkara nak share tp dah terlambat..hihi. So far #haze area Pekan, Pahang is not worst like Melaka, Muar and other places. So far kat Pahang ni, area Kuantan je yg kena tutup sekolah. But still, kitorg pakai face mask for the sake of our health. Sadly masih kurang public awareness bila melibatkan open burning or pembakaran terbuka. Rase mcm nak curah je air kat sampah yg tengah terbakar tu..

Alhamdulillah #haze2013 tak lama pun merebak kat bumi Malaysia. Berkat solat hajat serata Malaysia, ALLAH turunkan hujan and slowly partikel-partikel habuk ni terhapus.. Yeay!

Oh..masa tengah jerebu tu jugak la me n AFIQ pegi melawat kawasan. Pegi area Balok and Beserah saja tengok rumah nak sewa. Perghhh area Balok tu dah dekat dgn Pelabuhan Kuantan, habuk mmg toksah cakap la. Rase mcm sedut pasir je time tu. Terus cancel nak sewa area situ. Dahla harga sewa tinggi melambung. Ciss borak mcm aku yg nak menyewa kat situ. muahaha! Tak la..kitorg still kat Pekan,Pahang.

Last week jugak my sister yg before ni menetap kat Labuan dah officially balik Semenanjung. Surprisingly beliau sekeluarga akan jadi org Pahang jugak!! Yeeayy!! Boleh kidnap Hasya yg montel-ketawa-kuat-ada-bunga-besar-atas-kepala!! Time tu AFIQ ade training so aku pun melayan perasaan tengok gambar they ollss berseronok ketawa sakan ramai-ramai kat umah my BIG bro.uhuk..uhuk..menitis air mataku.. Ikut hati bole je aku naik bus sampai Klang Sentral tp AFIQ taknak ditinggalkan. Yela mcm kejam je, aku sedap-sedap spent time dgn family, die kat sini sorang-sorang..

Hingga saat ini, tak dapat dipastikan bilakah kami akan balik kampung lagi. Betul-betul hidup di perantauan..huhu

2 comments:

Norlidawati Jaafar said...

ai
saya ida
newbies blogger
saya baru je follow blog ni
jemput ye follow blog saya
umielman.blogspot.com

bahIRAh said...

hai ida..thank u for dropping by
will follow u back :)