Followers

28 February 2013

Bubye Kay Ell~

Currently sedang packing barang.. Pagi tadi keluarkan baju-baju yg nak dibawa. Tudung dalam drawer kena lipat elok-elok. Sebelum ni bile dah lambat, main tarik and gosok, so jenuhla nak lipat semula cantik-cantik... Alaaa tak cantik mana pun, nnt nak kena sumbat dlm beg jugak.hehe. Tapi beg pun takde.kuikuikui. Malam ni kena cari bekas plastik 4 segi yg selalu kaum ibu guna letak baju baby time dlm pantang. Alaaa akak aku guna, tu sb aku tau.
Serabut pulak kepala bile tengok gambar atas ni..haha.. Insyaa Allah dipermudahkan urusan kami di sana. Cewaaahh bagi ucapan mcm nak pegi oversea padahal over city je. Akhirnya tercapai jugak impian kami suami isteri nak tinggal sebumbung. Sabar itu mmg indah bile dah terima hasilnya. Alhamdulillah tak sampai setahun pun dlm long distance marriage.

To be exact, ini 'hadiah' setelah 9 bulan turun naik bus every weekend :)

For those yg still in long distance marriage, sabar banyak-banyak. From my own experience la kan, kesabaran kena tinggi. Rajin berdoa pada Allah. Solat 5 waktu sila jaga elok-elok. Allah Maha Mendengar. Jangan berhenti meminta tp dlm masa yg sama jgn lupe ikut suruhan Dia. Aku sendiri pun tak sangka secepat ini kitorg akan stay under one roof sb kitorg sendiri tak tau nak stay Melaka or Johor. Sekali ameekkaaw, tercampak jauh di Pahang..heh takpe. tempat baru pengalaman baru.

Takdir Allah itu indah. Never doubt it ;)

3 comments:

izaFiza said...

Kita pindah aritu sumbat baju2 dalam plastik sampah tu jer..heee..

[az azhari]™ said...

yay! congrats ira!!

bahIRAh said...

izaFiza: alaa lupe betul dgn plastik sampah..heee ;p

az azhari: thank u dear!!