Followers

28 December 2010

Nurbahirah & Nurrafiq's Engagement Day , 25th December 2010 , 1530hours

Part 1: all the pictures are taken from my friends album not OP..

selamat pagi wahai sayang-sayang semua! hati sy tengah berbunga warna warni ni..heee >___<

credit to Google


Alhamdulillah, syukur ke hadrat Allah kerana dengan rahmat NYA, majlis kecil sy telah berlangsung dengan SANGAT lancar..omputih kate, the smoothest ever..hoho.

Why I keep repeating 'Majlis kecil' everytime I wrote about my Engagement Day? sebab majlis ini memang sgt kecil-kecilan ok.. seriously, I memang TAK invite all my relatives & friends. I know, I should send an invitation at least via SMS but I must stand firm on my point of view.. this is only an engagement.  As long as families from both side ade, itu yg paling penting.. I want to make it as private as I can. I need privacy~

my friends yg dtg pun ade bg komen cmni:
1. eh aku salah hari ke?apesal mcm xde org je?
2. tenang giler suasana umah ko..mane org?
3. sedara mara ko ramai x de ke?

sy memberi jawapan ringkas: memangla...aku kan x jemput org..hehee..

but after all, memg puas hati sb banyak benda sy buat sendiri..penat memag toksah cakp la kan..dah ini majlis sy, memang sy la yg kene berhempas pulas. jom imagine, hantaran baju & tie, sejadah, kain pelikat & songkok, coklat..sume sy gubah sendiri tp bile ari Jumaat tiba, Mak Cik Wien balik kg, beliau ade edit sikit2..heheee..

# hilang selera makan.
# tudung nak pakai gi beli ari khamis.
# SMS closest friends yg confirm dtg asking for their support to wear blue & pink theme (baju)
# deco utk bilik settle pd ari jumaat..gune bedsheet time Anen nikah 3 4 years ago..hehe 
# bunga utk hantaran pula jumaat mlm baru pegi cari dgn Mak Cik Wien.
# kemas living hall i.e bentang carpet, angkat kerusi meja wiv Abg Izad, Anen & Nani.
# MAMA, ILI, Mak Ndak, tolong kopek bawang utk masak pd esok hari.
# Mak Cik tolong edit hantaran.
# mlm tu x dpt tido even jam da pukul 3am.
# rumput panjag giler, pg sabtu baru abg Izad tolong potong gune mesin Pak Ndak sb mesin ayah rosak.
# pg sabtu juga sy seorang diri gigih basuh lantai depan umah.
# MUA sampai time sy baru melangkah masuk bilik air..haruuu~
# kek sampai time member IJC sampai.
# Anen & mak Cik tolong deco cupcakes & cake on Saturday morning.
 
ni ade gmbar nak share sket..bg hint dulu la..gmbar 1st ni time baru je pas make up..haha kelakar giler tgok muka ku ini..
camera Eton *BASELISH*
gmbar dgn Eliz & Pjot tiada la pulak..xpe, nnt nak mintak kat Eliz..babe, ko email je kat aku bole x?heee..

memang betul la, menunggu itu satu penyiksaan..cacing kepanasan + nervous + blur + mcm x percaya..bile keluar bilik nmpak hantaran da siap cantik tersusun..seeing is believing rite? so kembali dlm bilik dan belajar cara-cara duduk dgn sopan..gosip juga tidak tinggal maka terhamburlah ketawa guruh dan ditembak oleh kawan-kawan agar diam dan jaga perlakuan..

the clock still ticking..ayah dah tanye di mana lokasi rombongan..oleh sebab nervous, sy SMS je..AFIQ kate tgah otw kat Sg Rambai..x lame pastu die msg, 'Sampai'. Gulpp,,tertelan air liur. Gosip bersambung walhal kat luar tgh berbincang. pintu bilik of course la tutup..x elok anak-anak dara nak dgr sembang org tua.. tetibe 'tokktokk', bunyi pintu diketuk dan dibuka maka sy nmpak muka Mak. owhh nak pengsan. automatik terkedu dan terus terdiam.

Mak kate kite mula dgn cincin merisik

ini pula cincin tunang

red: for her    blue: for him

I am fully satisfied with my Engagement Day..doakan jodoh kami kuat dan dilindungi serta dirahmati oleh Allah S.W.T.

3 comments:

iQBaL HaSBuLLaH said...

tahniah bahirah

:)

AnEs said...

hahaha..nanti aku nikah nak buat aman camni la..ceh konon..sepupu je da berdozen2..haha..babe,gambar tade pd aku,kat OP..kne tunggu OP ko..ngaaa

bahirahyj said...

thanks iqbal..u must be next in the row!

heee cousins memag berkilo-kilo tp nak wat cmane, aku memerlukan space aka privacy ;)