Followers

30 April 2013

Eksiden merepek

Errr..regarding entry sebelum ni kan.. nape korang sume emphasize pasal test 1 line tu ek? Sebenarnya kan, we didn't put any high hopes pun. Tetiba rase nak muntah and loya sb siang tu aku terbau telur busuk.. Kira mcm terbawa-bawa sampai ke petang la bau tersebut. AFIQ pulak mmg nervous bile kitorg discuss pasal baby sebab die takut nak pegang baby. Sepanjang kitorg kenal, 2 anak buah aku lahir. And dua-dua die tak berani dukung sb takut. Tapi nak taknak, bile anak sendiri lahir, kena la dukung jugak. wakakaka..

Actually nak story pasal kejadian semalam. Sejak menjalani kehidupan berumahtangga dlm erti kata sebenar (katenyeeee) segala urusan dlm rumah kena uruskan sendiri. Termasukla nak tukar bulb lampu toilet. Before ni kemainnn laagi siap pakai bulb kaler hijau (romantik la sangatt) tapi hayat die bertahan dlm 2 bulan je (padan muka kitorg..haha).

Ceiling toilet tinggi and kitorg takde tangga. Hah option lain masih ada iaitu aku kena duduk kat leher AFIQ...Haa cube korang bayangkan?? To cut the story short, kami berdua kena electric shock!! muahaha! Maybe pagi tu AFIQ switch on the light terlupa bulb dah terbakar. Tak serius pun. Jari aku rase kebas. AFIQ pun rase kat kaki. Ok after this kena extra careful.

And malam tu pulak kitorg tengah main game depan tv. Tetiba 'bedebuk' kepala aku terhantuk kat dinding. Dah mcm kanak-kanak ribena pulak ;p


p/s dah settle qada' puasa 4 hari..another 4 to go..yeehaa!

4 comments:

dhiera said...

rumah saya pun xda tangga. hari tu nak tukar lampu dapur siap panjat kabinet dapur lagi. kesian husband sy~

nida-razak said...

Haha..comelnya u guys ni..

Haidasafera said...

rezeki dpt baby, esok lusa ader le tu nanti :-) yg penting enjoy dulu moment hidup satu bumbung.

bahIRAh said...

dhiera:hehe moment yg manis ;) Eh dhiera,hubby kite jd auditor rupenye.hahah!

Thanks nida! mmg kena extra careful lepas ni..

Kak haida: yippie!!betul3x.. kak haida mesti dah ade good news kan..?