Followers

10 April 2012

strengthless

Baca entry Yaty pasal die sedih-sedih. I feel her. Eventho I'm not married yet and the sadness yg I rase maybe tak sama tp I still nak bitau bahawa I sedang dlm keadaan fragile, down, weak, dan semua perasaan negative lain.

Again, blame the hormones!! *duuhh boring*

Tidak pernah berhenti berdoa dan berharap agar tidak merasa hubungan jarak jauh bila dah halal..
Bakal suami cakap, paling lama LDM around 2++ months. That means, sahur dan berbuka by myself. Aku ade title isteri tp MIL yg akan uruskan perut suami. Memang aku tak payah risau sb confirm suami cukup zat, tp apa tugas aku as a Wife?

Nabi s.a.w. bersabda maksudnya "Urusan pertama yang ditanyakan kepada isteri pada hari qiamat nanti ialah mengenai solatnya dan mengenai urusan suaminya (apakah menjalankan kewajipannya terhadap suaminya atau tidak)"


Harta dunia or saham akhirat? 
Please advice. Anyone?

6 comments:

miszatie said...

ok sedey lak atie baca..terpk tanggungjawab besar nnt ble bergelar istri..aurat,maruah,harta,makan pakai suami sme kena jaga...:)..gud luck untuk kte nnt.

Dalina said...

knp nk kena LDM

bahIRAh said...

miszatie: sedih kan..atie pun LDM ke?

kek na: LDM sementara nak dpt keje area sane..hurmm..nnt nak raya, kena pakai banyak duit so x bole berhenti keje dulu..

Dira said...

ira, kite pun nnt LDM dalam sebulan :(

Dalina said...

bila nak stat cr keje sana. shud start by now

bahIRAh said...

Dira: lets prepare mentally & physically

kek Na: sedang mencari tp lom ade rezeki lagi..