Followers

20 June 2012

Our 1st short trip to Mersing

Entry wedding bole tunggu kejap..hehe.. Hari ni nak share our short trip. No, we don't have time for 3days/2nite or 5days/4 nite honeymoon but this was fun and intimate enough :)

 Getting married to the one u love and spending each minute looking at each other pun dah rasa bahagia sgt..hehe.. Kitorg gerak from my parent's house pun dah petang.. Plan asal gerak pagi tapi AYAH takde kat umah. So tunggu ayah balik, lunch + borak sudahnya kol 4pm baru gerak. We are heading south for this short trip :)


Place: The Zon Regency Hotel, Johor Bahru
Date: 5th-6th June 2012

Check in smooth, husband tunggu dalam keta. Thanks to recep guy yg nampak penat tp still senyum. Kwn die dah cabut balik and that guy lepas geram pada Manager. Pandai betul. Time tgah tunggu turn, aku ketuk-ketuk counter. takde sebab pun cuma counter tu tinggi so mcm best buat cmtu. Kepala pandang ke blakang sb tgah cakap phone dgn husband then terdengar that guy panggil,

Recep guy: "Puan, May I help U?"

Puan: "err..ok" (gagap kejap)

Recep guy: "Your booking no. please"

Puan: "15_ _ _ _" (bunga-bunga kembang)
no.bilik
comfy
 Parking for hotel residence at Level 6. Ada kejadian kelakar time nak naik bilik. Masuk lift tapi tak bole tekan sebab tak swipe card. kuikuikui.. Husband pun lupa sb die pernah stay hotel ni. Before tu malas giler nak makan. Rase mcm nak beli roti je tapi husband insist nak turun dinner. Isteri kena taat, so mohle kite pegi makan..hehe. Husband bawak kat Sayam Restaurant, Stulang
 Laut. Husband mmg suka seafo0d..yeayyy senang hatiku. Tapi tak bole byak sgt sb ade toxic.
1st dinner as husband & wife :)
Time dinner ade busking kat kedai sebelah tp kedai tu jugak yg bukak tilawah Al-Quran.. erkk? makan je sampai kenyang then terus naik bilik layan channel RCTI, Indonesia.hahah Euro2012 kat Poland & Ukraine tp Indonesia pun sibuk buat konsert. Konsert dalam Kem Tentera SESKOAL. kat sini ade ke konsert khas utk tentera? Pegawai-pegawai besar/ tinggi pun kemain berjoget. Kalau kena attack dgn musuh memg mati keras.kuikuikui..

The next day, check out mcm biase and kitorg terus pegi Mersing! tak sempat breakfast pun. just buatkan air teh for him. otw nampak McD drive thru and benti tepi jalan, share ayam sorang satu. Aku ade cheeseburger tapi tak rase lapar.hehehe.. Memang jauh betul nak pegi Mersing ni..tapi takde rase panas pun sb husband ade kat sebelah. Dari time kawan lagi aku pernah request nak dtg sini tp AFIQ tak nak bawak. Rupenye jauh gileerr and mcm tak best la nak road trip berdua tanpa ikatan yg sah..aite?

Pantai Air Papan, Mersing



Habis bergambar, kitorg pun balik Batu Pahat. Reached home around 9pm if I'm not mistaken. Mimi yg abiskan cheeseburger.huhu..

HApPy! hAppY! HaPpy!

3 comments:

Haidasafera said...

tahniah puan ira. may ALLAH bless your marriage.

UyaRayza said...

nnti ble la jmpe2 hehehe..uya hari tue baru je balik bp ;)

bahIRAh said...

thanks kak haida..amin..

hihihi bebile nnt kite set date tau Uya..