Followers

19 November 2010

a good start for him..

Hello everyone! Selamat hAri Raya Qurban..even ramai yg tak balik kampung bersama family tercinta, harap-harap dapat balik kampung time cuti sekolah nanti.. Sy pun gerak balik dlm pukul 11.30 mlm (16/11)..sampai MElaka around 1.30am (17/11) camtu..bersama cuti yang Allah beri pada wanita, dapat la tido sampai pukul 9am.. itupun kena bangun sebab kakak-kakak ku sudah membunyikan siren tanpa henti...hohohoo..

Ada satu kisah yg ingin diceritakan di sini..sy tak tahu nak start macam mana..bukan nak provoke other people tp sy hanya mampu ucap ALHAMDULILLAH.... ALHAMDULILLAH sebab AFIQ dah dapat kesedaran nak stop smoking !!!

Refer to ini emosi .. anda akan sedar betapa sy memg serius nak AFIQ stop smoking or at least slow down then get rid of it. entry tu membuatkan kitorg diskusi panjang lebar.. after that, die yg sedar sendiri n he asked for my support in order for him to get through..he also made promised to himself & search the internet for information on how to stop smoking..so far, die bjaya kurangkan without exceeding 4 cigars per day..[1 box for a week..]

nothing much I can say, ini hadiah HAri Raya Qurban paling bermakna..
ALHAMDULILLAH...

5 comments:

iQBaL HaSBuLLaH said...

serius susah nk berenti..
bukan nk patahkan semangat..
tapi ini pengalaman..

but yg penting niat n kekuatan diri..
if diri nk,time 2 jgk akan berenti.

:)

bahirahyj said...

bal..jgn le ckap cmtu..bg la aku semagt sket..wuuwuu..

doakan die benti smoking ea..ko pun kena belajar kurangkan smoking. :)

AnEs said...

jom..kite fight rokok!

bahirahyj said...

yeah!!

bahirahyj said...

yeah!!