Followers

19 February 2011

people have names

AFIQ ade kursus start 18 - 20 February 2011.. buat kat Puteri Resort kat Melaka plak tu..aduh, dah memang dekat sgt tp still x bole jumpe.. ok bye nak nangis sambil hug dua teddys.. teddys yang dah makin kempis sb asyik kena gomol x kire mase..hehehee..

Tapi nak merapu sikit la dulu b4 shut down laptop..erkk bole ke?hee.. owh kalu anda perasan, sy ade label baru iaitu [opinions].. label ni indicates segala opinions sy whether u like it or not.. first, sy nak tanya readers bahawasanya sy pelik kenapa perempuan yg dah engaged or still in a relationship, bile dalam blog mesti nak refer that 'someone u loved' dengan certain nicknames?? setahu saya la kan, semua orang ade name masing-masing.. jadi kenapa nak kena label kan kekasih hati kamu dgn name-name pelik? 

konon-kononnya dengan alasan ia kelihatan romantik, ia nampak suspen, ia membezakan di antara special one dgn kawan biase.. mcm tu ke? hurmm kalau kamu ikhlas dgn die, tulis je name die.. at the end of the day, dalam wedding card pun kena tulis name kan? fullname pulak tu.. haaa fikir la sikit sebelum buat.. jgn dok ikut je ape yang org buat.. ok? one more thing, x payah la nak tulis MR FIANCE or encik TUNANG everytime nak post entry kamu dan die.. lelaki itu ade name or else agaknye awak malu kot dgn name die..hee..name special ni biar la simpan dlm hati.. lagipun orang semua dah tau awk tu dah engaged n getting married soooonn so what for nak hide his name from public? 

Please be more rationale before u can come into any judgement.. tiada salahnye berterus terang..
Google of course!

4 comments:

AnEs said...

haha..kes aku plak dilema..closest friends pggil majat..family pggil fitri..tapi my readers global..tatau nak klasifikasi kan kategori mana lalu panggil je la tunang saye..haha..jadi sume pun understood la, tunang saye tu majat kalau kawan yg baca, fitri kalau family yang baca,n tunang kalau org lain yang baca..anyway,aku rasa kalau org yg tukar name tu sbb dia nk privacy kot..due to some reasons la maybe..aku pun tak leh pk reason ape..haha

n0BLe said...

selamat la AFIQ dikenali dgn name die alone..kalu x maybe aku pun dlm dilema mcm ko..huhuuu

awin hashim said...

wan..wan..wan..wan..! haha gedik tak? hehee..saya bangga dengan nama tunang saya..:)

go afiq! <<tiba2

n0BLe said...

yea..yea..yea..hihi gud girl awin ni :)