Followers

14 February 2011

think and think

Owh Monday..please be nice to me..

Hari ini sy ade interview di Kuala Lumpur...aduh hidupku memang tak bole lari dari kesibukan kota nampaknye..last Thursday dah pegi interview di Melaka..alhamdulillah, sudi juga company Melaka shortlisted nama saya...hahaa.. tengoklah rezeki Allah nak bagi kat mane, sy terima dgn hati terbuka..

saya bukanlah anti sgt dgn kehidupan Kuala Lumpur ni..cuma saya agak kurang berkenan dengan lifestyle penghuni kotaraya...semua hidup bertuankan Barat..sume nak tunjuk diri tu updated gile babeng dgn current places or spots yg ade kat KL ni.. aduhai please laaa..tak lari ke mana pun sume shopping mall yg ade kat KL tuh.. and all the tempat makan yg diragui status halal tu jugaklah nak masuk berpuluh-puluh kali..

Saya memang sgt berterima kasih pd parents sb amik langkah bawak sy 'lari' balik Merlimau time 1999.. memang time tu hati memberontak tak nak balik kampung..yeaahh sume kawan-kawan ade kat sini, (ampang) msuk skola same, kelas same.. tetibe saya nak kena amik angin baru kat skolah yg sy sendiri tak tau cmane rupe n keadaannya.. yg lagi sadis, sy dihantar ke satu skolah menengah di Seremban..goshhh!! stay sane dlm 2 minggu je.. then baru la masuk skola ku tercinta iaitu SDARY..hehehee...

Anyway, dlm sesi interview tu, sy telah di'offer' jawatan lain..ianya tidaklah terlalu berbeza dgn bidang dan kecenderungan sy, but somehow sy seperti tidak ada confidence dlm diri sendiri..all the way drive asyik berfikir sampai lupe nak berhenti buang air..uikkss impulse pun x smpai nak hantar signal ke otak.. its not good or ur kidney tau.. tadi sy dah mintak respons kawan-kawan kat secret group kitorag.. yes, jawapan pd kekusutan ini ialah solat Istikharah..

Solat Sunat Istikharah Solat Sunat Istikharah adalah solat sunat yang didirikan untuk meminta petunjuk yang baik, apabila kita menghadapi dua pilihan, atau ragu-ragu dalam mengambil keputusan. Oleh itu kita memohon kepada Allah menunjukkan kepada kita pilihan yang terbaik.

Sy diminta beri jawapan either this friday or next monday.but the soonest the better la kan..again, I need to list down the pros and cons.. to all the readers, please pray for me..hopefully Allah will guide me along the way..thanks ya!

p/s: bg hint sket, keje ni akan membuatkan sy travel ke overseas tp after probation period la~

2 comments:

Badrul said...

best best keje travel2 ni hehhe. mudah- mudahan baik-baik jer cil bahairah

n0BLe said...

time kasih en.bad..masih berfikir lagi ni