Followers

20 December 2012

Outing at Tanjung Piai

Kalau tak salah, aku tahu pasal tempat ni dlm tahun 2007/2008 sb AFIQ pegi dgn kawan-kawan die..tengok dlm gambar waaaahh bestnye!! nak pegi jugak! 16/12/2012 baru aku sampai tempat ni..hihi. Sepatutnya nak pegi ari Sabtu 15/12 tapi cuaca mendung. Kitorg gerak dari rumah pun dlm kol 11 lebih.
cewaahh

curlaasss
Alamak hari dah hujan!! Help! Help! Tapi perjalanan tetap diteruskan. haaa amik, sampai Tanjung Piai, sume orang tak boleh masuk sb hujan lebat and air laut melimpah. Kirenye keadaan bahaya la utk orang ramai.


laluan air
Kitorang lepak dlm keta makan tengah hari..takkan nak balik pulak kan? tak lame tu hujan dah benti sikit so kitorg pegi kat kaunter. Staff kat situ kate belum bole masuk lagi. Lepak jap kat pondok depan kaunter. Ramai jugak yg dtg.. Ade yg pakai baju kurung baru balik kenduri kahwin lagi.. AFIQ pun terkejut sb die kate dah banyak perubahan. Dulu free now kena bayar..haha!
monyet lapar


Sorang dewasa RM5
Time nak masuk, agak cuak la sb takut monyet lapar berkeliaran. Mestila lapar sebab sejuk tapi Alhamdulillah sb langsung tak jumpe seekor monyet pun kat dalam. Maybe diorang sedap tido..hehe..




Time ni dah nak start hujan balik.. fuuhh laju giler kitorg jalan sebab nak pegi kat globe. Ehh serius besar jugak tempat ni. Kalau datang time panas, memang terbakar lemak. tak payah sapu losyen kurus.. >___<
Tengok tu, sikit lagi air laut nak melimpah atas jambatan.. Tapi kan, aku rase safety kat sini agak kurang la.. Sebab tengokla pagar tu boleh muat kanak-kanak sekolah rendah nak melompat masuk laut. Parents yg nak bawak family datang sini, please alert dgn keadaan sekeliling. Jangan menangis kemudian hari. Yeehaaa, hari sudah hujan! Mari mandi hujan!



Sejuk sangat sampai rase nak terkucil.. Nasib baik toilet ok..pheeww.. And dapat la amik proper gambar berdua depan tugu batu ni. Kami mintak tolong ade sorang adik tu snap. tapi beliau snap separuh je ;p


Hehe..kitorang nak jugak snap gambar sorang satu. weehee another precious moment with my AFIQ ~

3 comments:

cha said...

first time dgr pasal tanjung piai ni. boleh la singgah kalau pg johor :D

nida-razak said...

cantik la tempat ni..tapi scary plak tgk air tu nak dekat ngn jambatan tu..huhu

bahIRAh said...

@kak sasha tanjung piai ni one of taman negara johor selain ledang and endau rompin..

@nida mmg cantik tapi jgn pegi time hujan..huhu.