Followers

04 December 2012

StrawBERRies

Bile hati dah bosan tengok batu konkrit, mari lah kite pegi mengembara..huhu.. Yeaayyy akhirnya dapat juga spent time berdua without handphone :) Kirenye trip kali ni utk celebrate our 6th Monthversary.. haha sesape nak muntah dipersilakan. eden takde heart feelings pun. Rupenye dah setengah tahun hidup berumahtangga. Alhamdulillah.

Trip ni pun ad hoc je..ade la planning seminggu lebih camtu. tengok wallet ade duit lagi so terus booking hotel. Buat calculation roughly and tadaaa, here we go! Pagi nak bertolak tu pun AFIQ still dapat call from office. tak ke haru kalau die kene balik Johor time tu gak? tapi takpe, staff beliau pandai cari jalan penyelesaian. gedebak gedebuk excited sgt sampai salah jalan!! hahaha!! nak ketawa tak mampu, so tahan lapar je yg boleh. Ampun suami, reseach sy tak bole diterima akal..teeetttt!
 
1 - 2 December 2012

Cameron Highlands, Pahang
tempat nak pegi..hehe
tanah runtuh


YahO00o sudah sampai tempat dituju. Cuaca pun mendung gitu.. Malam tu sempat pegi the famous Pasar Malam Brinchang dlm keadaan hujan. tak beli ape pun sebab mahal. Baik makan KFC sambil layan AFF Suzuki (Malaysia vs Indonesia). Weee Malaysia menang 2-0 and jumpe Thailand kat separuh akhir. AFIQ tengok bola bising gile! takut pulak kalau tetiba dapat call dari reception suruh diam sikit.heheh.

The next morning kena siap cepat-cepat sb kami kejar masa. Stay sini for 1 nite only. Time breakfast haruslah makan sebanyak mungkin.huhu. Pastu kami berdua masuk toilet. kui3x.. membazir je makan. haha tak la, itu buang yg mlm tadi punye.




kami stay sini. Bilik besar!
Nak naik Brinchang, jalan dah start jem yg manja. So kitorg pegi Healthy Strawberry Farm. Memula org tak ramai pun. Bile nak keluar, parking dah penuh siap keta sume tersekat. And bile keluar kat jalan besar, haa kauu, ameekk jalan jem teruk! Org sume dah start gelabah kot sb langit dah gelap. Kami pun dengan tenang meneruskan perjalanan ke Bharat Tea Plantations.. Yiippee! Eh, kat atas ni sempat pulak terjumpa Mak Normah & Family.. huhu. Malaysia memang kecil. Ingat tu ye ;p





Overall this trip was filled with so much fun and laughter. Dapat la release tension and kutip pengalaman tengok tempat org. Bile on the way turun, rase kejap je dah sampai bawah.. Uwaa! Sampai je Wangsa Maju, rest sekejap then hantar AFIQ ke TBS. uuu Friday, please be here soon.
 
 I love my AFIQ with all my heart. Thank you Allah for this blessings :)

2 comments:

Irsya Healthy House said...

tiba2 teringat time pegi pra-honeymoon mac taun ni..hihihi..unplanned pra-honeymoon ;)no research about hotel n so on..gamble je pegi, nasib la dpt tmpt tdo yg selesa jugak..hehe :D

bahIRAh said...

waa nanti nak singgah blog irsya! kitorg tak bole terjah je sb suami tak suka. die kene ade paper work baru bole on.hihi