Followers

07 January 2011

cuaca x menangis

I just woke up from tido-tido ayam..sayup-sayup dengar suara DJ Radio Melaka FM layan sorang caller.

Caller: hello Melaka FM..camne cuaca hari ini?

DJ Melaka FM: arini cuaca x menangis..die menahan je..x jatuh-jatuh..

Tetibe rase cam slow je hari ini..haha ape la, da nak abis 7hb Jan baru rase hari ini berlalu dgn sgt lambat.. a day without sunshine..[accidentally it reflects my emotions..]

Mlm td saya menangis..benci btol laa..bile menangis mesti time tgah period..asal period je fikiran berkecamuk..bile emotion down or feeling helpless, mesti period..time nak dekat period or tgah period, tahap sensitivity semacam je..selalu sgt dok kat kaler kuning hampir-hampir ke kaler merah..DANGER.

Hidup sape yg tak pernah ade dugaan dan cabaran..It also applies in relationship..malam td boleh pulak terasa hati dgn ape yg AFIQ cakap..kesian die tp nk wat mcm mane, air mata ni lagi kite tahan, lagi lebat pulak mengalir..berhempas pulas try control suara n bukak topic xde kene mgena tp die dpat sense that I'm crying..dan sy pulak bkan senang nak confess kat die so ended die diam dan sy cakap-sorang-sorang..bile bangun pagi td, xde pun msg dari AFIQ saying die dah smpai office..so I texted him dan die kate die merajuk dgn sy..

haipp.. sy yg menangis tp die merajuk?

Sy ada 1 rahsia tp if I wrote in here, bukanlah category secret lagi kan? mcm x percaya pulak bnda ni jadi kat sy..before ni dgar je sorang kawan bercerita mengenai kawan beliau..kawan beliau iaitu Cik Tel akan bertunang dgn kekasih hati iaitu En Bo tetapi malangnye mlm sebelum bertunang, En Bo telah keluar bertemu seorang perempuan lain..OMG apakah perasaan Cik Tel?? part ni sy x bole cerita la tp of course sedih gile Cik Tel..

tp kisah sy lain sikit..ptg 24 Dec time sy tgah iron bedsheet, perasan ade 1 missed call dari someone yg pernah rapat dgn sy..sy pelik sb no. ni dah lame x muncul so sy pun msg si pembuat missed call.. Empunya no. terus call dan beritahu empunya no. tgah drive nak balik rumah kat perak and suddenly teringat kat sy.. OWHHH..beliau adalah tunangan org manakala sy akan bergelar AFIQ's fiancee for less than 24 hrs..

* i'm dead if AFIQ read this post,,,berani buat berani tanggung..daaaa~

4 comments:

iliarinayusof said...

saya rase,

perasaan tu masih ade. tp takot nk mengaku. sbb tu masing2 konon2 bebahagia ng orang lain.

istikarah.

iQBaL HaSBuLLaH said...

for what the best,just tell him the truth je la senang. u must deal with the consequences.

rather that he know it from ur blog or anyone else rite?

just cool,time tunang la banyak dugaannya..

kan3??

:)

bahirahyj said...

my goodness iliyak..wut do u mean?dah bape tahun daa..perasaan dah MATI-KERING-DLM TANAH 15kaki..cut the crap ok..

iqbal: yup i'm going to tell him tomorrow..bismillahirrahmanirrahim..

iliarinayusof said...

so nape nk takot. btao jee.