Followers

12 January 2011

kerusi 'pemilik' hari

sume org da tido tp sy masih berjaga sb nak berangan jap...sy lambat lagi nak kahwin,   bayang-bayang pun x pernah nampak dek mata kasar or mata halus tp saje gatal tangan pegi explore perkara-perkara berkaitan wedding kat internet ni.. time Engagement dulu, sy tak sempat nak tgok bende ni sume..kuikui..

kahwin kan impian setiap insan..cewaah ayat iklan plak..yelaa kebetulan tahun 2011 ni ramai sgt kawan-kawan nak kahwin..kalu bukak FB, mesti ade msg mintak address la, event invitation la, update status nak pegi kursus kahwin (yeaa sy da pegi!!), update wedding planner or designer yg affordable tp berkualiti hasilnye, update blog, carik OP n OV dan bermacam lagi..

Someday when I start preparing my-very-own Wedding, sy mesti akan kelam kabut sb mcm2 benda nak diuruskan..to date, sy tak nak pelamin! wuuuwuuu pleaseeee sgt! sy lebih suka wedding yang santai n relax..oleh kerana hanya mimpi untuk kahwin tepi laut or atas cruise (angan-angan harus tinggi..kan...) so sy decide nak set up kerusi 2 ketul or tengok la ape design yg akan came out for another 2 years, then letak bunga-bunga sket then tadaaa::-

^ akan jadi tempat tetamu bergambar bersama pengantin..heheheeee...best x?^
mestila best sb idea sy dan diletak dlm blog sy!haha!

suka kerusi..sila tengok kat sini

klik Wedding Inspirasi utk tgok kerusi cantik2..hihi

Pelamin Cinta

eh Muammar nangis, jap ea nak buat susu.. 

ok back on track..cakap psal ape ea td?owhh pasal kerusi..sebenarnya kan, sy minat kerusi kat pic no.2 tu then match dgn backdrop pic no.3.. sila ketepikan peralatan merenjis itu ye..buat menyemak je.. simple but still look nice kan?yee tak? ke taste I yg tak same dgn u olls? huhu.. sy dah pegi a few weddings yg xde pelamin n I really love that concept! kirenye lepas berarak berkompang bagai terus pi makan sb confirm ketar lutut kelaparan then  baru picture session..pengantin dpat beramah mesra dgn para tetamu.. ini tetamu dtg meraikan pengantin tp pengantin bole wat muka 'tegak' je atas pelamin..

*knocking on my head* eh baru tsedar..hihi..confirm idea sy ni akan di 'reject' sehabis mungkin oleh MAMA. ekau bermimpi la bahirah..nampaknye kene la sedia budget 'terlampau' utk harga  sebuah pelamin (kos hangus sb bnda ni x tahan lama) yg makin naik selaras kenaikan harga minyak RON97 dan kemungkinan besar RON95.


kali ini betul-betul "pelamin anganku musnah"

3 comments:

iQBaL HaSBuLLaH said...

xda la pelamin angan mu musnah mana kan??

boleh ikhtiar cara lain..
lambat lg kan nak kawen??

so boleh bincang elok2..

:)

AnEs said...

hahaha..jgn berangan babe..aku pun da lupekan angan2 tu..da alang-alang kene buat,baek buat yg terbaek yg kte mampu..ibu pulak skang da tmbh2 nk tukar2 baju la sanggul lintang la bgai..OMG! @_@

bahirahyj said...

iqbal: aku memg bermimpi di siang hari tau..confirm memg kena buat pelamin gak..benci!

eliz: heshhh x suka btol la..x suka! x suka! kalu bole baju kawin pun aku nk buat sndiri..nak booking make up dgn deco sket2 je..