Followers

05 January 2011

luah perasaan

Starting from last year dah dapt wedding invitation throughout this year.. 1st January sudah menghala ke Pasir Gudang, Johor.. selamat la 2nd Jan xde wedding..maybe tuan umah dan pengantin tak nak amik risiko sb sesi persekolahan nak bermula..nnt takde sape nk dtg kot?

Pada kawan-kawan yg nak invite, please send me a proper invitation.. kalau setakat tag kat FB, memang kirim salam ke laut la nak smpai umah kamu.. bukan la sy ni  tak support paperless or out dated ke hape ke.. tapi bole x sy nak sedikit rasa respect anda utk sy? lagipun anda dah keluarkan belanja ribu-ribu nak sewa pelamin DAN baju pengantin yg paling latest/ vogue/ berkilau so ape la salahnye setem 60c utk sy?

As far as I know, kedai printing akan bg harga murah based on quantity.. so daripada anda nak peram kad kahwin yg wangi-wangi kaler metallic tu, better post kat sy kan? at least dapt tolong postmen naik gaji.

Lagi satu perkara yg sy TAK kurang berkenan langsung.. bile kawan yg jodoh mereka smpai awal buat majlis, kite yg terdiri daripada rakan-rakan single bersama mereka yg single but not really available ni bersemangat giler attend wedding beliau bersama hadiah-hadiah meletop-kezutan-zass! bersusah payah gather kat certain places sb nak konvoi ramai-ramai..

tp yg aDoo bile turn kawan yg SingLE td buat majlis kahwin, si pengantin lama terus tak nampak bayang~ 

alasan 1: badan rase tak sedap..morning sickness

alasan 2: wife dah nak due date, tak nak tinggalkan wife sorang-sorang

alasan 3: terlupa tarikh sb keluarga mentua buat makan-makan

alasan 4: office mate pun kahwin gak..baik pegi kenduri office mate, nnt dikata kera sumbang 

alasan 5: husband keje.. die penat patu terus tertido

alasan 6: anak tak sihat..demam.

alasan 7: kekurangan kos.. maklumlah dah kawin n dah ade anak..

Ade tak sekelumit rase terhutang dgn kesudian kawan-kawan yg sanggup dtg time majlis kamu dulu? Sy tahu sy belum kahwin maka sy tak bole buat judgement mcm ni.. but I'm really tired with ALL the same old reasonS! Ade kawan yg sanggup tak tido malam sb mlm sebelum  nye beliau shift mlm tp gagahkan diri ke majlis kamu, ade yg baru sampai dari kotaraya pagi tu, drive laju-laju sb dah janji nak konvoi same-same, ade yg sanggup masam muka dgn family sb nak pegi memeriahkan majlis kamu.. heyyy cuba la faham sket situasi  yg pernah dialami org sebelum kamu bole mintak simpati dgn alasan lapuk sepanjang zaman tuh.


CUBA KAU DENGAR..
CUBA KAU CUBA..
DIAM BILA KU CUBA..
UTK BERBICARA DGN KAMU..

2 comments:

iQBaL HaSBuLLaH said...

betul nya luahan ni..

memang nampak dah gayanya xsabar nk kawen ni..

huhuhuh

:)

bahirahyj said...

yeaa ade org sokong! hehe..mane ade, kesabaran kitorag masih ade..kuikuikui