Followers

10 March 2011

don't be so blind

Kenapa mesti mencari persamaan di antara dua (2) org berlainan jantina? Org kate, kalau byak persamaan, relationship akan lebih smooth n seronok..betul ke?

For me, memang sgt tak seronok kalau sume bende same dgn partner /soulmate.. ok sy bg contoh ringan dulu.. let say kamu berdua adalah gamer tegar.. so korang berdua kate korang akan selalu spent masa same-same sambil main game bagi mengeratkan hubungan.. but being a gamer mestila ade ego tinggi n perasaan nak sentiasa menang..abis kalu korang berdua tak nak mengaku kalah, sape yg kena mengalah?? Time cinta cintun memang la x kisah, sb sayang so sengaja bg menang..abis bile fight depan kawan-kawan, nak ke turunkan ego? lagi satu, mereka yg taksub dgn PS3 ni bole dok depan screen berjam-jam lamenye.. sape la yg nak masak, kemas umah, beli brg dapur kat market, basuh baju, sidai baju, angkat baju, lipat baju.. haaa sy ade point kan?setuju tak? tak payah la amik mereka yg obses dgn game jadik hubby, buang masa n tenaga je.. dorang ni anti sosial..hahahaha..

Saya pernah baca somewhere, marriage is not about mencari persamaan dan kesempurnaan tapi membina keserasian dalam perbezaan.. it sounds a lil bit complicated tapi memang very much understood.. Perempuan dan lelaki memang berbeza tapi saling memerlukan, that's the fact. wahai lelaki, tak salah kalau belajar memahami perempuan. ade perempuan yg tak suka cakap banyak kali untuk memberitahu bahawa dia memang sgt mahukan 'sesuatu'. perempuan suka bagi hint/ signal dgn harapan kaum adam akan cepat tangkap signal yg diberikan.. kalau tak dpt tangkap gak, buat la rumah sebelah pencawang


[FRUSTRATED]

2 comments:

awin hashim said...

ye..tapi tak jugak..:)
kami sama2 legal field..seronok sbb apa saja yg nak bincang, dua2 betul2 faham..
bila tiba terbegadoh dpn kwn2 sbb dua2 nak menang, usually, benda ni cepat reda sbb wpon dulu cinta-cintun, skrg cinta-cintun+maturity.. soal ego selalunya akan terpelihara dan tak dikacau bila both dah mencapai thp maturity tu..oke punye!
ececehh! hehe..

n0BLe said...

good to hear that awin! but after all ni sume pndapat kite..hihi