Followers

04 February 2010

black vs WHITE

title cam best je kan..ade yg gune colour ni for wedding, engagement, birthday party or whatever majlis sb senang nak mix n contrast giler..n colour black slalu dikaitkan dgn pkara x baik or bad luck (omputih kate)..

tp dlm berpasangan, ade yg suka couple die gelap cam Awang Hitam or cerah seputih salju..hehe..for me, honestly agak kureng dgn guy b'kulit cerah sb x nmpak masculine / macho / hot! kerana sy prefer lelaki berkulit sawo matang (AFIQ)..terserlah sifat lelaki mcm Pahlawan silam..hahaha mcm le aku pnah jmpe Pahlawan Melayu zaman Kesultanan Melayu Melaka..kuikui..

the most important part is sy x nmpak byak sgt perbezaan between us..kalu jalan same2 org kate memg sesuai sgt..xde la overshadow partner lg satu..org pon xdela ckap "eh nnt anak korang msti kaler taik cicak"..or
"dah xde org lain le si polan tu nak pilih..muka gelap cmtu pon die nak"..[whatever reasons yg ade, yakin dgn ape yg anda pilih..]

actually nak bitau mlm td pi dinner dgn AFIQ kat Village View, Bangi..recommended abis la sb sedap giler foods die.. n price pon ok sgt! memg x plan nak dinner, jeans da campak dlm baldi n da letak dynamo pun tp tetibe die kate "kalu awk nk dtg, dtg la..kite mkan same2..." ~dancing happily~

terlanjur ckap psal mkan, i would like to share important message here..jgn memain bab makanan ni..makanan akn jd darah daging kite..memg patut la dunia skrg agak kucar kacir..makanan haram ade di mana-mana hingga kite sbg umat Islam cepat tpegaruh..nauzubillah..

ADUAN HALAL ON-LINE

Aduan :
Assalamualaikum,adakah premis restoran The Manhattan Fish Market.Conothnya di Alamanda Putrajaya, Ikano Power centre, Sogo dan Centre Point mendapat Logo Halal from HDC atau JAKIM.
Tarikh Aduan :
14/04/2009 - 01:28:47
Jawapan :
Waalaikumsalam, Restoran tersebut tiada didalam rekod JAKIM/HDC. Sekian. Terima Kasih

Aduan :
Assalamu'alaikumSaya telah menghantar emel ke Oldtown White Coffree untuk menanyakan sijil halal yang dipaparkan dalam lawan web mereka (oldtown.com.my>>our business>>our lourels) tentang mengapa sijil dikeluarkan JAIP itu hanya mengesahkan minuman sahaja, bukan makanan.Mereka telah membalas emel saya dengan menyatakan mereka mendapat pengesahan dari SAS-H Consultants Sdn.Bhd. (CO.NO. 704021-P) di mana mengikut mereka, syarikat ini bekerja rapat dengan JAKIM dan mengikut ISO 1500-2004.Selain itu, mereka menegaskan premis mereka adalah 'Pork Free'. Itu maklum kerana menunya sememangnya tidak ada hidangan tersebut. Cuma, kemusykilannya bagaimana status sembelihan ayam untuk makanan mereka kerana ada beberapa hidangan mengandungi ayam.Terima kasih.Assalamu'alaikum.
Tarikh Aduan :
02/01/2009 - 13:12:34
Jawapan :
Assalamualaikum. SAS-H Consultants Sdn.Bhd. tidak diiktiraf oleh HDC mahupun JAKIM di dalam pengeluaran sijil halal. Kenyataan tentang bekerja rapat dengan JAKIM dan mematuhi MS1500:2004 tidak dapat dipastikan kerana tidak sebarang hubungan atau perjanjian antara kedua belah pihak. Sekian, Terima kasih.

3 comments:

eLianEz said...

w0w..terbaekkk babe! aku nak amek part makanan ne p0st kat bl0g b0leh? t aku link ke bl0g k0..

Miza Maarof said...

hurmm, pasal manhattan tu kan.. bukan ke diorang mmg solely serve ikan & seafood je? perlu Halal certificate jugak meh? curious gak nie..

bahirahyj said...

anez: amik je..sila sebarkan ;)

kak miza: dunno la kak..kite x pnah plak msuk restaurant tu..xtau ape menu yg die ade..hehe