Followers

10 February 2012

soon-to-be husband's 26th birthday!

Assalamualaikum kawan-kawan!!~ this happened on 5th February 2012.

Bile MAMA dah terlepas her 1st choice of bridal boutique, keadaan pun jadi kelam kelibut..huhu takdela gelabah sgt, still ok. Maybe sbb bakal pengantin pun relax je.. Wedding sedara kat Merlimau Pantai gune butik Pelangi Biru, Merlimau so MAMA kate why not kite pegi tengok.. Komen yg dpt diberi ialah butik ini mahal dan SAAANNGAAATTT berkira! SAAANGAATT ok! nak tambah sekecik benda pun kena tambah duit.. shuuhh! sorry bye bye!

Me & AFIQ terus decide nak survey butik lain. Kitorg pegi area Bukit Katil. At first nampak Butik Seri Andaman (kalau tak salah) tp tutup. Selang 1 pintu ade another butik, Aby D'Peterana. Main boutique kat Merlimau, branch kat Bukit Katil. Price ok, baju pun ok tapi tak best sbb tak deal dgn owner butik. Susah nak dapat discount & confirmation. Bear in mind girls, kadang2 ape staff bitau tak same dgn tauke kedai. Daripada melopong time wedding, better deal dgn the right person! Kami K.I.V dulu. AFIQ ade capture banyak gmbar baju tp malas nak letak sini..hihuu~
berangan sajee

The clock already half past 12pm. Perut sudah bunyi-bunyi tapiii ade surprise for AFIQ! Pegi umah Tulip's Oven (fb) kat Bachang utk pick up his birthday cake! yummyehh~ Happy 26th Birthday to my soon-to-be husband! hahaha mcm kelakar je bile mention AFIQ sbg 'bakal suami'. ok point baik utk para penghentam di luar sana.. Perasaan nak jadi pengantin baru ni lain sikit.. feels awesome!~
chocolate heaven! thumbs up!
Selamat Menjalankan Tugas sebagai Seorang Suami Soleh
Korang nak tau satu benda tak? Aku tak tau nak ketawa or geleng kepala..hahaha sebenarnya kan, AFIQ wears the same t-shirt as we celebrated his 25th birthday last year!!! Guling-guling ketawa.. adoi awk.. setahun rasenye berpuluh helai awk beli baju..nape la dlm special occasion yg only comes once a year boleh pakai the same t-shirt?? Semua org tau badan awk maintain tak gemuk, another 2 years pun still bole pakai t-shirt ni :p :p Rasenye better hang dalam frame. Aku tak sanggup kalau on 27th birthday pun die TERpakai t-shirt ni.. :p

After lunch, tak tau nak pegi mane. Bosan giler nak jalan dlm mall. Brg hantaran still tak cukup tapi b0san/ malas nak buat aktiviti related to wedding.cukupla siang td dah survey butik pengantin.wuhuhuu.. pusing-pusing stereng and sampai Klebang. ingat nak pekena Coconut Shake tp kuciiwaa sb org queue panjang gilooos! Kami pegi melawat Kapal Selam!
dewasa RM 1
selamanya :)
ramaaai yg dtg melawat kapal selam!
layang-layang terbang tinggi
Macam best kalau dpt buat outd00r photosh0ot kat sini tp segan jugak sb ramai org! Name tempat ni Dataran 1 Malaysia. Kalau ade pape event kat Melaka, memang buat kat sini.. aku je yg baru sampai.. kekonon feeling pelancong domestik. Until now aku tak tau port asam pedas best kat mane.. Aku keturunan Melaka tp tak makan pedas. Sad but that's the truth T____T

3 comments:

miszatie said...

uuuu erjalan2 je ek..huk3..
salam singgah b2b :)

bahIRAh said...

hihihi...

UyaRayza said...

wahhhhhhhhhhhh ade kaal selam laaaaaa..menarikkk..uya selalu ajak rayza p melaka..teringin sgt nk p tp dh lama sgt x p..last time drjah2 dulu