Followers

16 March 2012

kain Nikah Part 3

Luckily drama kain Nikah tak seteruk yg disangka. At least kain tu cukup dan tidak berubah bentuk. Next step, cari tailor kat KL. Aku takde masa nak pegi bangunan MARA and kebetulan ada tailoring shop kat area office aku ni. She claims that she got tender from Istana Negara. whatever la asal price still beyond my budget.. Tengok a few baju kat situ, memg ade rase yakin. Ape pun, aku berserah.

Plan asal aku nak buat dress. Inspired dari gmbar bawah ni.cantik sgt (pd mata aku la). Tapi tailor wanita ini kate, kain aku tak cukup nak buat tail. Dpt buat sikit tapi die kate it will look UGLY. heh. A BIG thanks to my M0H , Anis sebab jadi peneman on the very last minute plan.. Owh lagipun kalau nak buat dress, price adalah sedikit mahal dari budget. Dah hujung-hujung masa ni, sila belajar utk redha.. Terhapus impian nak pakai dress time akad nikah.. *airmataairterjun*... Sebenarnya aku sedih sgt tak dpt pakai dress coz it's one of my impian tp aku tau, insyaallah ada benda lagi baik yg Allah dah tetapkan.
 
The outcome? Wait and see. Insyaallah mid April bole collect baju and wedding card. Fuuhhh dah bole rase jantung mcm nak terlompat keluar..exaggerate.heh. Tak sangka pulak ade Part 3. Dulu aku ingat Part 3 ni kain dah siap jadi Baju Nikah.. nan ado.. kena la tunggu lame sikit.. Insyaallah everything gonna be fine. Happy Weekend everyone!~

3 comments:

miszatie said...

wah wah wah best nyee!!!...
see my preparation k

http://miszatie.blogspot.com/2012/03/finalizing-all-theme.html

bahIRAh said...

hehe thanks atie!

miszatie said...

hehe keep in touch tau..ley la share2 kan preparation..:)