Followers

05 March 2012

Wedding Card: Part 1

Jumaat malam Sabtu kan hujan sgt lebat.. Kitorg yg kelaparan decide nak gune delivery service. Call Dominos takde jawapan. 2nd options is Pizza Hut Delivery.. kat situ tulis 30min delivery tapi kitorg tunggu almost 1 hour!! 2 kali aku call customer service asking for delivery status. Hujan lebat sgt sampai tak jumpe jalan nak dtg umah aku kot.. takpe, kami memang insan terpilih..hehee..

Pagi Sabtu dah kebosanan..cuaca pun sedap je nak tido lame.. Me & my cuz layan hindustan TV3 pastu nangis non stop. ok itu tipu.HAHAHA. Bile tgok luar, hujan mcm dah berhenti. Elok je motor gerak, hujan lebat! My cuz terus pecut pegi Romantika Seksyen 4, Wangsa Maju..tumpang berteduh sambil cuci mata jap.
vanilla
I woke up early in the morning on Sunday!..aaaa tak bole terima! So paksa mata tutup balik dlm stgah jam. My little sis ajak pegi AEON Setiawangsa, ade Pameran Pengantin. Malas nak pegi sebenarnya tp pegi jugak sb bosan dok umah.. Perut dah lapar tp singgah tgok bo0th dulu. Tak besar sgt pun. More pada catering services. Kad kahwin ade sikit, jual cenderamata pun ade. I lebih excited nak compare price for wedding card. Bile dah abis kutip semua pamphlet wedding card, lepak makan sambil wat kira-kira, msg Kek Na and call AFIQ.
Ili belanja each a cup :)
Hati dah berkenan kat promo di bawah. Memang nak yg lagi murah tp kualiti kertas tidak menepati citarasa. I think 0.38sen per pcs pun dah jatuh tahap termurah. Jgn la nak compare my price dgn your wedding card 2-3 years back..ahahaiii..
sy pilih pakej ini
piwitt..dah bo0king!
Ade baca some reviews from b2b yg buat wedding card kat sini.. Ade yg encounter some problems, ade yg smo0th je. Hopefully proses pembuatan kad kami berjalan lancar. Now nak cari masa nak pegi kedai, pilih design and isi form. AFIQ nak pegi kat Bangi and me myself dah jumpe person in charge for Bangi's branch. She looks nice and cooperative. I asked for direction, die draw map lagi.

This weekend fully bo0ked. Hopefully before 31st March dah settle 1st draft. AYAH pun dah tanya bile nak submit borang nikah. AFIQ akan submit to pejabat agama by this Thursday. Then tunggu kena panggil for interview. Bile dah lulus, baru bole bagi pada pihak perempuan. Later baru aku update pasal that part. Sekian..

Semoga Allah mempermudah dan memberkati segala perancangan kami. Amin..

5 comments:

UyaRayza said...

aminnnn~ good luck dear..dh x lama nie hehehe

syaz@rozelt said...

murah jugak nie..rugi x p pameran kawen tu..hihi

bahIRAh said...

thanks Uya!!

syaz@rozelt: laa kenape tak pegi?hehe ira pun terlajak sampai..kalau tak, tak pegi pun..

Dalina said...

oh fyi, 2-3yrs back wedding card is cheaper because no printed sampul and no color and no 'free' bunting.

bahIRAh said...

nak buek cmano, sudah termasuk dlm package..muahaha