Followers

07 March 2012

m0od SWing

This week kena mood swing.. Betul-betul mo0d SWing bukan cubaan dah. Maybe sebab aku period. Yaa, period is the best excuse utk diguna bile org perempuan bad m00d. Blame the hormones! Waaa~

Parents aku tak sihat sgt.. Last week, AYAH demam. This week MAMA pulak kena batuk-batuk sampai dah takde suara. MAMA kalau kena batuk memg teruk. Aku dah tak senang duduk kat ofis ni. Esok after office hour, aku akan pulang ke kampung halaman tercinta.. My dearest Mak Cik Win pun ade call tadi. Saje tanya how's the preparation?wawaawaa tetibe aku jadi seram sejuk.. Owh aku dah bo0king Mak Cik Win as decorator brg hantaran and Mak Cik Win pun tgah study sikit-sikit. hehe comel kan?

Actually aku ade kisah sedih. Sedih takde la sedih sgt. Lebih pada rasa GERAM & SAKIT HATI!!! Ade 2 kisah aku nak share. Harap sudi membaca..ecewwaah~

1) Baju Nikah: Aku memang letak high expectation kat Baju Nikah sb aku feel connected dgn kain tu. Yelaa, kitorg beli kain sama-sama kot. Then lace silver tu aku kirim kat ex-B2B Aida. Die belikan kat Indonesia. Cantik giler woo.. Aku nikah & sanding on the same day so chances nak pakai Baju Nikah sambil posing outdo0r adalah tipis. Aku dah plan nak pakai time kitorg pegi honeymo0n and time Raya2012. Pastu nak maintain b0dy and pakai balik time 1st Wedding Anniversary. Haaa kauu, kan dah keluar segala angan-angan aku kat sini..
Aku hantar kain tu in the middle of December, die promise nak siapkan by early Feb. Bile aku terjah kat kedai, kedai tutup. Bile call, die kate die dah pindah KL. what the??? Aku push nak kain, die kate die dah potong. Bile aku insist nak jugak kain, die kate bagi masa 2 weeks. Yesterday I called him again. Aku cakap nak baju this Friday. Memula kate tak siap lagi. Bile aku keraskan suara, die kate bole dtg fitting. what the???
Please..please Ya Allah. May U ease everything for me & AFIQ
  
2) Bunga Telur/ Bunga Pahar: She offers nak sponsor for my wedding. aku pun OK. A few weeks before, beliau kate beliau nak bertunang so beliau pun ke Jln Tar membeli barang-barang. Aku pun bagi la ribbon as contoh utk die cari Bunga Telur tu. Aku kate kalau tak dpt the exact colour, beli je colour putih.  Then she told me, she'll give after she got engaged.. Cut the story short, beliau tak jadi bertunang on the said date. Tak tau la hati tu hancur berkecai ke ape, bunga telur aku terus tak nampak bayang. Last Monday aku msg before pegi office, die tak dtg sb demam. Selasa aku msg lagi, dia kate terlupe. Hari ni aku malas nak msg, memg takdela die bwak. Just now aku tnye die, "akak betul dah beli ke belum?" She said "DAH. Benda tu ade atas almari dlm bilik".
Aku cakap lagi " Akak bawak la esok, sy nak balik kampung bole terus bawak" Die diam je. Bile aku mengadu kat AFIQ, die kate beli lain. Yang aku bengang, apehal kau susah sgt nak bawak Bunga Telur aku? Kau yg janji then kau tak fulfill the pr0mise. Kau nak jadi org munafik? Kau pegi keje pun ayah hantar smpai depan blok, still rase susah nak bawak? Kau jugak cakp, benda tu ringan. Sanggup kau semakkan bilik dgn Bunga Telur aku.. hummpphh aku nak menjeritt!!
---------------------------------------------------------------------------
Weekend ni sgt busy. Nak attend wedding my childho0d friend pastu jadi driver MAMA AYAH. If possible nak pegi Jln Brunei (TrueLove) utk isi form for wedding card, pastu terus pegi umah BIG BR0. Ahad pegi wedding kat Tapah, Perak. But everything depends pada condition MAMA AYAH. Living with my parents for almost 26 years, AYAH MAMA mesti akan pergi jugak wedding kat Tapah ni.
Ya Allah, aku mohon pada-MU, kurniakanlah kesihatan yg baik pada kedua orang tuaku dan seluruh ahli keluargaku. Hanya pada-Mu aku meminta pertolongan.


AFIQ tengah struggle nak dapatkan tandatangan Penghulu bagi akuan status bujang. Penghulu kan sibukkk sgt kalah Menteri Besar and he spent 3 days just for the sake of Penghulu's signature. Mengarut! Takpelah, anggap je benda ni dugaan. Biar die rase pressure sikit..hahaha bole tak camtu? Alhamdulillah, Borang Nikah Lelaki dah complete. AFIQ kena buat appointment dgn Pejabat Agama sebab ada interview.
Please..please Ya Allah. May U ease everything for me & AFIQ

4 comments:

miszatie said...

owhh men!!!..3 days untuk dptkan tnd tgn...aiyoyoyo..xpe insyaallah smenye berjalan lancar..atie doakan k..

keep in touch ya!!..:)

http://miszatie.blogspot.com

bahIRAh said...

penghulu tu asyik takde kat ofis je..adoii teruk betul. thanks atie!

Anis_Apis said...

takutnya tukang jahit tu...aku doa baju kau selamat dan cantik hendaknya :)

bahIRAh said...

tukang jahit langsung tak sentuh kain aku..uuwaaa!!