Followers

22 January 2010

X kisah lah

bile sy dah ade perasaan I DON'T CARE / I DON'T MIND / PLEASE SHUT UP, maka automatically rasa itu akan menyelubungi satu badan sy...So please keep ur distance away from me!

one of my dearest cousin tarik muka dgn sy just because this bloody hell guy told her that i say sumting bad behind her..n my cousin tros pcaya ckap bloody hell ni...pelik kan?he gain her trust sekelip mata je!!she didn't ask me about the truth n start jauhkan diri dari sy..last time we spoke was on Eid Raya09..yg kelakarnye,my cousin bole plak cite dgn cousin lain with tears rolling from her eyes..(giler sedey)
~~ AMAL,kite dpt rase skrg ni awk malu dgn ape awk da buat pade kite..hey,air dicincang takkan putus..kite x kisah la ape awk da mgumpat kite kat org lain..btol, I DON'T REALLY CARE..kalu kite jahat, kite bole buat lagi teruk dari apa awk dgr..sume rahsia awk kite tau but i still kept it..kite x pernah kisah dgn sape awk nak kawan tp as a cousin, of course i want the best for u..kite x kate that guy tu teruk bcoz i never met him in person but if u can, please find someone yg much more better..bukan awk xde market but u always fall for the wrong guy n it hurt u a lot..please grow up n be matured..skrg bukan mase nye nak berdating naik moto kapcai OR bus henti-henti..if that guy ade kete, make sure that car belongs to him n he pays for monthly installment..its just a small advice n it is up to u either to accept or ignore..I DON'T MIND..because i still have my wonderful family n AFIQ by my side...yeaaahhhh!!!

its not against the law kalu kite letak duit as a criteria(s) dlm mcari pasangan..yes money can't buy happiness (totally agree) but we need money to maintain the relationships..secret recipe nak terima ke kalu korang bg die sehelai tshirt Guess sbg bayaran beli a slice of chocolate indulgence? i think u know the answer rite? noted that all transactions in cash or credit card.. no more barter trade...hohohoho
can i being considered as materialistic??

sy kerja dgn ikhlas hati sb dgn duit itu sy mcari barakah in life..sy akan hulur sikit pd mama ayah, my siblings or my niece n nephew..mereka NYAWA sy..n i would die if i had to live without them..hidup skrg gune duit kan?even nak kentot pun kena msok toilet 20sen kan?so bole x sy cakap sume org keje utk duit n for oneself survival?hurmm...Ramli MS n others pnah ckap,kite kene reward ourselves then baru la semangat utk bkerja btambah meluap-luap..eg: shoes yg pricey but still reasonable n comfortable to wear, exclusive handbags from LV, Coach, Prada or Europe tour (whoaaaa!!!)

lega rasenye bile da abis keje yg menimbun..u all bole imagine seminggu ini sy stayback di office n x claim OT..baiknyeee!!sy tahu tentang company policy tp sy penat nak argue dgn org yg tidak cerdik..wasting my time!die ingat sy nak sgt duit OT itu?hahahaha - I DON'T MIND

24 comments:

afiq Ehiwan said...

this is the real effects when kids turn into adult..adult ke dgn mentality cmni??kelakar bile CINTA is everytin wfout consider money as top priority...

eLianEz said...

majat kalo tade duit tam0 trus dating ngn aku..haha..dia tam0 jd org tade duit tapi xsdar diri pkai duit gf..aku rs la cmtu..duit tu penting..bkn la nk mnta sampai bmw sebijik, tp kalo da anak 5 nek bus henti2 ke tingt0ng ke sdg kan diberi peluang pilih nek pers0na satu ketika dlo, nape nk t0lak rezki kan..ape pun, keputusan di tangan anda, jgn sekali2 menyesal ngn keputusan sndri.. Plus, lelaki yg melaga2 kn sesebuah family xbagus pun..lum masuk family da cmtu..da masuk?!

bahirahyj said...

afiq: nak wat cmane..die selesa kot ber'boyfren kan moto kapcai dok dlm hutan nun sane..hehehe..juz wait n see sayangku!

anez: syukur la kite ni dpt the best partner among others..alhamdulillah..x sia2 blaja tinggi2,wat kputusan kna la consider future skali..mane bole separuh jln je ;p

Miza Maarof said...

adoiyai.. sebagai kazen awk & kazen amal juga, rasanya kita tak layak komen.. huhu.. anyway, cam awk kata, air dicincang takkan putus.. susah2 nnt, keluarga & sedara mara gak yg dicari kan..

Anonymous said...

i've came across this blog,n i want to give my point of view..

1)rezki,jodoh pertemuan,ajal maut di tangan tuhan..mungkin arini kite berduit,besok lusa kite taktau..

2)jgn bercinta kerana duit,kalo duit abis mcmane nak cinta?(mungkin sbb bisnes bankrap ke,ekonomi meleset ke,duit simpanan kene curik ke,mane kite nak tau sume tu)..itu sume keje tuhan..biar kite cinta nak kawen sume tu kerana ALLAH!!

3)mungkin ade sbb die naik moto kapcai..nak simpan duit..jgn terkejut beruk plak bile nanti die bawak superbike/kereta?

4)biar miskin harta,jangan miskin budi bahasa!!

5)ape2pun,sy ingin menasihati diri sy dan pembace2 blog ini..ape yg penting,baiki diri sendiri, blaja kelemahan yg ade sebelum kite mengata org lain..

(Ampun maaf atas salah kata yg mungkin menyinggung perasaan)

Anonymous said...

bagi saya pula, si mangkuk afiq tu pula siapa? nak memandai komen hal family org? bapak ko tak aja ke cara berbudi bahasa dan sopan santun? ko ingat bila ko jadik bf dia, ko ada hak nak masuk campur urusan family diorg? bahlol punya lelaki...

yg ko plak bahirahyj, mengata org sesuka hati ko je. ko ingat org tak de perasaan? ko tak pikir apa perasaan kazen ko tu bila ko kutuk dia sedangkan dia tak leh menjawab? ko pun sama bahlol... elok laa tu, bahlol kapel ngan bahlol... jadik laa tolol.

ko tak malu ke memburukkan sedara sendiri, dalam internet plak tu? apa tujuan ko? bebal tul la ko nih...

buruk2 family aku, tak pernah nya aku nk mengata belakang ni, bagitau kt org luar lak. pandai kata "i hate backstabber" la, apa la.... ptuihh.... taik kucing.

bahirahyj said...

i think the 1st anonymous is my cousin,aten..its ok,thank u for dropping ur comment here..like i said before,money cant buy happiness but in this current situation,the real world,u cant live without money..JUZ ADMIT IT OK..kite juga x melihat pd harta kekayaan my partner,asalkan kite tau die mampu n bekerja tetap utk kehidupan in FUTURE..

ade sesape dlm dunia ni NAK HIDUP SUSAH ke?(jgn senyum kalu x mampu nk jawab)


~hahahaha..kesian nye pd 2nd anonymous yg annoying giler ni..kalu berani sgt nak ckap org tolol ke bahlol ke,tunjuk la diri tu sape..jgn nak drop comment kat page org tanpa bg salam..ni kes sendiri dah terasa dats why tetibe jd org x sedar diri,kesian kan..mesti idup mcm cacing kepanasan..hahaha..(dpt agak sape 2nd annoying person ni..mstila AMAL)

ALLAH maha adil..keputusan di tangn anda..ade otak kan?blaja smpai degree kan?so fikirla bebaik ;)

yours family said...

ya ALLAH..
xpatut la sape yg mencetuskan citer ni.. kene lak secara umum. kan lebih elok bersemuka. be profesional.. kate dah blajar pandai.

Tengok! kan org dah tau family ni ade masalah. Kot ye pun ade perasaan "I DON'T CARE / I DON'T MIND / PLEASE SHUT UP" tu mmg baguslah. Tp fikir2 lah MARUAH keluarga yg dah tercalar.

Tak elok kan?

bahirahyj said...

nmpaknye btambah lagi mereka yg takut pd diri sendiri..x perlu menyamar,juz tulis siapa anda..i won't delete ur comment.dun wori.

its not about maruah or wateva..yg penting,sape yg start the war,she has to put an end to it..and if YOU hates me,don't read my blog..easy beb..

i ade je kat sini,hp pon idup lg,juz gimme a call then bole je settle face to face.(berani kerana benar,takut kerana salah..)

afiq Ehiwan said...

YA ALLAH,AKU MEMOHON KEPAMU SUPAYA BUKAKANLAH HATI HAMBA2MU BAGI MENDAMAIKAN SUASANA....SESUNGGUHNYE KAULAH YANG MAHA MENDENGAR DAN MAHA MENGETAHUI...MAAFKANLAH DIRIKU JIKA TERDAPAT SEBARANG KESILAPAN yang telah aku lakukan kepada semua orang...AMIN YA ALLAH....


ps:duduk berbincang 1 keluarga cmne nk selesaikan masalah is better..minta maaf semua...

bahirahyj said...

dan bila hati mereka telah ditutup dgn kehitaman yg pekat & gelap, maka kebaikan yg dulunya putih bersih terpadam & langsung dilupakan :)

afiq: thanks kerana masih mendoakan even org itu telah mengeji dan memaki awk..thanks so much!

afiq Ehiwan said...

setiap orang ade kesilapan masing2...jgn ckp manusia bole improve kalau x belajar dari kesilapan...try to forgive someone and you will feel much much better.insyallah..

to bahirah:saya x simpan dendam pada sesape pun..layak ke saya nak mendendam pada sesape sedangkan ALLAH x penah berdendam pada umatnye...who r us compare to our ALMIGHTY GOD,ALLAH SWT...

maafkan jika terdapat tersalah kata-kata...

bahirahyj said...

alhamdulillah..can u see the difference between org yg cakap guna akal fikiran compared with org yg ckap gune perasaan hasad dengki+busuk hati?

hurmmm..think wisely guys n girls!

Anonymous said...

beyra,
tak baik menuduh & memfitnah org..awk yakin ke org yg awk tuduh tu betul?cane kalo komen2 tu bkn diorg yg buat?
SESUNGGUHNYA MEMFITNAH ITU LEBIH BURUK DRP MEMBUNUH..

bknnye nk melagakan,tp mcm yg awk ckp air yg dicincang xkan putus..
kdg2 kt terpakse rahsiekn identiti kt utk tdk keruhkan keadaan..
kang xpasal2 org yg xtlibat pon tbabit same..
kalo awk wat cani,org akn slhkan awk wpon awk rs bkn slh awk..
tp tindakan awk ttp slh..

beyra & amal,baiki keadaan & baiki peribadi.

moral of d story,renung-renungkan & selamat beramal..

aku sayang family aku said...

hahaha... tgk. ko sendiri dah buat fitnah. aku nih la 2nd anom tu, dan aku lelaki, bukannya jantan bahlol cam afiq tuh. aku ni pulak, bukan dari keluarga ngkorang semua yg berterabur nih. sayang keluarga konon, cant live without them... ptuih. bahlol punya blog, goblog agaknya.

yg ko punya komen plak cam org tak skolah, bebal betul ko nih. agaknya mak bapak ko pun tak ajar ko yek agar simpan rahsia keluarga? kalo le mak aku, dah lama kena pelempang kalu bergaduh n bercerita kat org nih.

hahahaha.... ptuih.

aku sayang family aku said...

ni aku lg nih... hahaha.

best betul la kacau blog goblog cam nih.

bahirahyj said...

ade org gila meroyan plak kat sini..dahla penakut,pastu malu dgn name sendiri.haihh..kasihan..(mesti name busuk giler smpai x mampu nak taip..kihkihhh)

da byak kali tulis, sesape yg x suka tuan punya blog, dipersilakan berambus dari blog ni..time kaseyy!

blog_reader said...

bahirah..x ksah la nk dating nek ape pun..nek kuda ke,tenggiling ke..jnji x kcau idup org..korg dlu brcinta trus dating nek kete yg afiq bli ke?yg die byr down payment & instalment bulan2?ke kete tu juz tgal nk smbung byr instalment je?afiq pkai kete ape?BMW 5 series ke?ke kete cap malaya? mybe org tu pkai kpcai tp investment die korg x tau..mane la tau..klau kete pun stil ade utang lg,ape nk heran..xkn la korg dlu x pnah jmpe msing2 nek bas..rilek beb..

bahirahyj said...

time kasih blog reader di ats komen anda..the main point is, ade sesape dlm dunia ni NAK HIDUP SUSAH?(jgn senyum kalu x mampu nk jawab)

pilihan di tgan anda..selamat berfikir!

blog_reader said...

ko ni kadang2 bebal gak..klau ye pun nek motor,x smestinye idup susah..ape pun,tahniah kat afiq sbb dpt kaki ckur cm ko..

bahirahyj said...

yahooo dpt pahala lg!! time kasih blog_reader..i do appreciate ur comment..seriously!

blog_reader said...

lg satu..org x kcau ko,ko jgn nk sibuk hal org...klau kna hempuk,sia2 je..jgn nyesal klau aku plak yg kcau idup ko..

bahirahyj said...

laa buat account utk dpt komen kat sini rupenye..aku xde mase nak kaco hidup ko la..sendiri dah 'tbakar' ke beb??kasihan sama kamu..memg pathetic!

go away leeches..

blog_reader said...

ok..kte tgk je nnt..jgn nyesal..nnt lu tau la langit tu tgi ke rndah..