Followers

02 December 2011

Islands

2 Dec 2011 -------> 2 June 2012

Gua ada 5 bulan je beb nak wat preparation..haha!! suka hati sbb tak payah pening kepala sampai setahun lamenye..


This time around, I nak membebel pasal honeym00n! hahahah wedding preparation bole stop sekejap.. AFIQ nak pegi tepi laut, die tak nak ade bangunan pencakar langit or kuil or muzium. Paling penting makanan halal. Die kate honeym00n ialah spent quality time together bukan pegi study trip/ field trip/ ikut itinerary agent whatsoever lah. Haaa penat nak argue, jawapnye I FOLLOW U..

Part honeym00n nak suruh AFIQ handle tp biasela aku kan suka menyibuk.. eh salah, excited! sape yg menyampah bole tekan X kat atas.hihi.. Mesti aku gak yg kene booking semua so kire ni kajian awal la.. Eh, airport tax increase kan? tp AirAsia tengah fight and hopefully keputusan tu ditarik balik. Breathtaking island mostly kat Sabah.. Mari berangan..





Sebenarnya expenses pegi sini same dgn pegi overseas..muahaha *tak puas hati* Nak jimat sket, pegi Terengganu..tapi ade surcharge pulak time cuti skolah..agogo betul.


  

Tp kalau betul-betul mahu jimat dan malas nak travel jauh, sila ke Grand Lexis Port Dickson! Aku pilih Deluxe Pool Villa sbb ade 1 king size bed, glass panel for underneath sea viewing and private swimming pool! (confirm tak kena sunburn, hahah)

Huhuu jom kite konvoi beramai-ramai.. Ape adehal..ye tak?

12 comments:

iQBaL HaSBuLLaH said...

kalau i jadi kawen time 2,i follow u je la ek..u both sponsor i..bleh??

hahahahaa

:)

bahIRAh said...

hahaaa nak deluxe pool villa jugak?aaaa kopak!! aku suruh ikut gi PD je, tmpat tido lain2..

UyaRayza said...

aah p sabah tue mahal giler..lagi mahal dr ke krabi ok hahah..nak dpt yg selesa cantik menawan kebaboom yg x dapat ler kt sane heheh..x nk fly krabi ke bali ke dear ;)

dhiera said...

perghhh....

bahIRAh said...

uya: ituu laa pasal, mahal gilos pulau kat sabah.. wahaha so far kitorg pick dlm negara dulu..tak tau la in future die tbukak hati nak pegi tempat lain..

nape dhiera?nak konvoi jugak ke?hihihi

missdicup said...

yeay! tak payah buat preps semua..Alhamdulillah majlis kami dah selesai. Lepas ni pk nak pergi mana pulak dengan Cik Hubby..hehe

Gud Luck for both of u ya!

Badrul said...

nak ikut?? tapi please jangan pd..haha

Dalina said...

woooo xtau pun ada gem island.bes sgt tuuuuuuuu
murah plak tu 300 lebih je 2 org. kalo kapalai, sorg dah 1500!

Cik Zimie said...

auw dah pikir psl honeymoon la pulak cik ira ni hahah. btw sipdan village tu sangat mahallllll tapi ade bajet lebey boley je :p

ira, mari la berangan pegi Japamala. ce try google.ahaha

bahIRAh said...

diyana: haha tahniah kat both of u!

bad: ko mmg tak sesuai la nak gi PD..isk..isk..

kek na: kite pun mcm minat Gemia Island tu ;)

zimie: hehehe saje nak ilangkan stress..japamala?ok nak google jap.

fainie_riz said...

masa dok planning2 dulu, hubby i berkeras tak nak g island kat sabah..dia kata ada lanun, nti kena kidnap..ape2 jek alasan..huhuuhu

cik.mila said...

bahirah, i pun ngah survey kat grand lexis hotel tuk bulan 2 nnti..travel skit la dri tmpat i..trengganu to PD..suke private pool kat situ..wink2!! ^_^