Followers

22 December 2011

Rings for G2B

Rasenye skrg ni ramai B2B nak bagi cincin kat G2B kan? kirenye ikut trend english wedding la..hihi. Sbb dlm culture omputih, married man akan pakai cincin kat jari manis die.. Tapi yg selalu buat B2B confused is where to buy rings yg dibolehkan dlm hukum Islam. Lelaki HARAM pakai emas. ade sikit campuran emas pun jatuh hukum HARAM (suasa, emas putih). Tolong ea, tolong jgn langgar hukum ALLAH.

Options lain is Silver, Platinum or Palladium. Bahan campuran die titanium kot. Ok sy malas mahu go0gle ;p Tetaaapiiii masalah lain bile tgok price tag Platinum & Palladium ni same dgn kos pegi honeymoon..muahahaa! So pagi tadi rajin search pasal cincin lelaki and jumpe something worth to share! B2B bole bagi stainless steel jewelry kat G2B!
kredit to lovelyshafa.com
According to ex-B2Bs, price range adalah sgt affordable! Bawah 1k dah boleh dapat couple rings. Nak engrave pun boleh jugak..yeay! Outlet kat KLCC dah moved to Pavilion. So korang boleh terjah MidVal, OU or IKANO Power Center!

Nak tgok gmbar? click page Bausch K


AFIQ tak nak ring and I don't mind.

6 comments:

Asfiza said...

Baush K pun boleh tahan kan nk belikan ring utk G2B..tak mahal sgt..

bahIRAh said...

yup, some more tak haram. penting tu!

.:shura shushi:. said...

Yess..! Yes..!! ini lah yang saya cari :)

Dalina said...

RAsullullah pakai cincin perak..murah pun murah

dhiera said...

yang haram jangan dibuat. nanti hidup tak berkat!

tapi nak beli silver jugak. he.

syaz@rozelt said...

nie stainless steel kan? mmg nampak exclusive & affordable jugak..sy pon beli steel untuk bakal hubby..hihi