Followers

18 December 2011

kain Nikah Part 2

Yeehaa cabut awal dari ofis n dapat tiket kol 6pm! Dinner with MAMA AYAH at Ayam Penyet! Org ade 3 tapi air ade 4..huhu.. kami kan tak makan pedas.. Chocolate ice blended je tapau..lain sume licin.

ingat lagi entry kain Nikah Part 1?..

Almost 2 months dok tenung je kain Nikah tu, so semalam dah selamat dihantar pada tailor.. bukan designer pun, tailor biasa je..kalau ade drama sebabak, boleh terus bakar je kedai die..hehehe..beliau pernah alter Kek Na punye baju and Kek Na yg cerewet rase puas hati. Dah explain and dah tunjuk gambar, describe sikit-sikit so rasenye takde masalah kot..hopefully la kan.. Now kena berdoa banyak-banyak.. dateline sebulan so bulan Feb baru ade Part 3 - Final. OOooo Encik AFIQ, awk pening kan nak cari tailor? MAMA kate hantar je kat tempat sy ni..hihihi..

Then kitorg ingat nak survey bridal boutique. Too bad, semua bridal kat Merlimau tutup. eh bukan semua tp mane yg kitorg rase nak pegi la.. ade 5 or 6 butik tp MAMA interested in 2 boutiques je. Even 2 potential butik tutup, still kitorg tak pegi butik lain tu sb malas dan membazir masa. Vro00mm ke pasar malam cari Mee Rebus and Mee Bandung. Pergghh cuaca kat kampung memg sejuk sampai tulang! Elok je Buletin Utama start, aku terus good nite, sweet dreams..heeee :)

Ahad pun same..hujan lebat tp aku berjaya bawak MAMA pegi pasar and beli kerang nak buat kerang rebus! huhu.. AYAH pegi kenduri kahwin sb hari ni td ade 2 jemputan. kesian kat org yg wat kenduri kahwin td..mmg kesian sgt sb hujan turun non-stop.. Moga majlis aku nnt takde dugaan dari segi cuaca..biarlah cuaca redup je nnt..Amin.. Around 3-ish baru gerak ke Melaka Sentral..dpt tiket kol 4.30pm! Bile sampai je umah, ade buku ni dlm bilik.. Iliyak beli sb nak suruh mantapkan lagi preparation dari segi mental..lalalala~
thanks Iliyak!
Good news! seseorang mahu sponsor another Cake for my wedding! tp nak kena reconfirm either wedding cake or hantaran cake.. tp cake utk hantaran dah ada tukang sponsor i.e my BIG BRO! Tak kisahlah ape kegunaan cake tu, aku terima pemberian beliau dgn tangan terbuka.. Alhamdulillah! Terima kasih Allah~

5 comments:

Sfarlina said...

I nak cari this book!! after married nk beli buku ni sbb nk guna duit mas kawin tu! beli kt mne ye???

nida-razak said...

yeay..dah hantar taylor.. =) xsabar nk tunggu part 3..hehe

bahIRAh said...

sfarlina: i dunno..my sis yg bagi.nnt i try tnye die..

nida: huhu berdebar!

dhiera said...

dah hantar lega sikit. hopefully, tak ada berita yang tak best kan~

dhiera said...

dah hantar lega sikit. hopefully, tak ada berita yang tak best kan~