Followers

08 December 2011

Videographer? NO.

Do I need a videographer for my solemnization? Tujuan video sb nak record time akad, jumlah mas kahwin dan bacaan taklik kan? then part nangis peluk mak, ayah, salam cium tangan dan cium dahi.. tu je kan kepentingan video nih?
Nabi SAW bersabda, "Sesungguhnya yang paling aku takut menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (HR Imam Ahmad)
Sebelum aku free je dapat dosa mcm tu, baik la aku padamkan keinginan nak ade video.. sbb mesti videographer akan upload kat website die and aku takde keinginan nak bitau satu dunia jumlah mas kahwin aku.. Sekian, lain org lain pandangan..aku dah hire professional photographer for my wedding day. So let the picture do the talking :)
I present to u.. 

Il Divo feat Celine Dion - [I BELIEVE IN YOU]


10 comments:

Diary's Owner said...

A'ah betul. Ita pun xde videographer masa kahwin sebab nak jimat. ;P

Alang Atie said...

can we make a deal with the OV for not upload it to their web?emm...cari OV kawan2 je lah yg takde website sndiri..=)
neway,..mau exchange link ya!

Cik Zimie said...

alah alah yeke ira?.sobs nnt kite pon tatau nak ade videoG ke tak.

tp nanti kalau dalam video tu kalau bgtau mas kawen.zimie nye rm300 je.ikut negeri selangor.mcm biase la hahah

bahIRAh said...

diary's Owner: jimat ye jugak tp bab dosa tu takut..

alang atie: hurmm depends pd videoman tp selalunya ade T&C saying OV bole wat ape je dgn video kite..terfikir jugak nak letak camcorder je kat sebelah..huahuahua

zimie: mas kahwin ira lain sikit tu yg takut bole jadi riak..

Mizz Ryn said...

hai .. lme ryn x jejalan kan .. hehe ?? yeker mcm tu ira ?? ryn xde niat gtu plak cume nk wt kenangan .. then kt leh mntk dorg spy x publish kan2 ..

iedchan said...

heheh..taktau la..i pun tak tempah videographer dulu. Sebab bagi i macam membazir..betul tak..heheh

awin hashim said...

seriously it is up to u..i didnt mean to sound defensive tau :)..just want to share my humble opinion n experience:

my videoclip tak kene upload kt website videographer sbb i didnt consent to it. so takde issue sgt pun sbb akhirnya video tu kami tgk sndiri dgn keluarga rapat je pun.

right after dpt dvd kawen tu kan, kitorg berdua, duduk n tgk balik..mengalir air mata kite tau awak! tgk balik akad nikah tu, bila part wan sebut, aku terima nikah tu..rasa mcm bersyukur sgt adanya video tu..sbb kan feeling masa kite nikah tu, feeling at that moment tu sgt la tak bley digambarkan dgn kata2 n takkan ulang lagi dah detik tu, so bila adanya video, dpt la terasa sikit2 feeling yg priceless tu tau..

skrg ni dah nak 9 bulan kawen, baru2 ni tgk balik video time akad nikah tu..ya allah..mengalir je air mata ni..rasa mcm terharu plus WOWW plus semua perasaan bercampur2..happy sgt..

i can't imagine not having my akad nikah video.mesti menyesal..ini my opinion je tau..:)
it's oke if u dont want to hire videographer, tp kan, kite harap atleast awk letak tripod kamera biasa je pun oke, utk rekod that moment sndiri, sbb best sgt moment tu n kite rasa excited nak semua kwn2 dpt rasa n replay n replay n replay moment tu..

(^_^) awin.

awin hashim said...

oh ye, mula2 kite tanak hire videographer sbb kononnye nak save budget, tp kite dipengaruhi oleh kwn2 sekeliling yg da kawen, yg rasa rugi sgt sgt sgt kalau tak ade videographer..
so i hired one. n u know what, it was worth every rm spent..not a single regret.
isu riak mas kwen tak timbul dlm situation kite sbb kite ikut harga standard kl, rm80 tunaiii.. hehe

bahIRAh said...

miz ryn: mcm kawan ira cakap, die deal dgn vedeoman jgn publish kat website..

iedchan: huhu mmg ade sikit pembaziran pun..

awin: yup I think the best way is to record using digicam je..huuu mas kahwin saya mmg sgt berbeza..

choclairissa @ intan said...

hurmm saye setuju dgn awin jugak..

time kawen haritu amik videographer jgk..xterlintas langsung utk riak..fikir nak simpan moments terindah sbb family2 nk tgk..cm mak ayah saye time kawen xsempat jumpe semua kawan die..bile amik video n pasang balik boleh tgk kwn2 diorg dtg..pastu family happy n gelak same2 tgk moments yg sekali seumur hidup ni..depends kot dear..

kalo adegan melampau divideokan tu confirmm saye pun xsetuju..

anyway good luck dear :)