Followers

08 November 2011

,,Aidiladha 1432h,,

Assalamualaikum semua kawan-kawan! I'm not feeling well (sore throat n flu) but sedang gagahkan diri nak update blog for AFIQ..huhu.die kate penat die tunggu I update..

I balik kg Friday 7.30pm together wiv my cousin, Idzul. Sampai umah, lepak2 jap then tumbang! Hari Sabtu telah bekerja tanpa henti hukhukhuk sbb malam nnt ade majlis kenduri doa selamat for Ba Pis. Saudara-mara mula memenuhi perkarangan rumah sampaikan my uncle kena jadi polis trafik..hehe.. Jom kite layan gambar..FYI, platform pelamin ni last sekali diguna time Mak Cik kahwin. Anak 1st die dah 19 tahun so platform ni berumur lingkungan 20 tahun.. goshh kuat lagi wooii! kitorg naik bergambar tak patah pun!
Goodies bag - treasure box, muffin, buah
bertukang!
tema: merah & hitam
deco bersama Pak Bik!
Final touch up tak sempat nak amik gambar sbb time tu dah sibuk dgn benda lain.. Nak rebut bilik air, nak smayang maghrib, nak gosok baju dan lain-lain.. Aku ade satu habit bile balik kampung iaitu tak kisah dgn handphone. Bile teringat baru pegi cari.huhu.. Nnt kalau cousin aku ade upload kat FB, bole aku cilok letak kat sini.. After majlis, aku terus flat.. tak sempat nak prepare utk Raya Aidiladha.

This year kitorg ade wat korban..beli seekor lembu dan sesiapa di kalangan ahli keluarga akan bayar bahagian masing-masing..Aku belum wat korban lagi tp dah pasang niat utk next year.Insyaallah.



Sepakat membawa berkat
Alhamdulillah semua berjalan lancar..Lelaki take over tugas melapah..kitorg perempuan dok tengok je..huhu.. pastu buat sup tulang periuk besar dan makan hingga menjilat jari! Malam tu aku tido awal, terjaga kol 4 lebih sbb nak smayag isyak. PAgi Isnin tu kitorg sume sibuk mengemas umah nenek dan membakar segala benda2 lama sampaikan terjumpa kotak surat cinta.hahahaha!! Tgah sedap makan dan sembang, tetibe ade bende meletup kat tempat bakar sampah! best,best.. Hidung aku dah start bersin n selsema, as result now badan aku panas dan mata berair..

Bye, gotta go!

5 comments:

Dalina said...

aaaaaaaaaaaaaaaaarghhhhhhhhh apsal platform tu boleh guna pulakkkkkkkkkkkkkkkkkkk. hari tu kita nk guna mamayah x kasikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.aaaaaaaaaaaaa.kalo x dah jiimat xyah sewa pelamin bagai..sob3

bahIRAh said...

hahaha tu la pasal..sume dah suruh kite pakai time kahwin nnt..pak uteh kate tak payah bukak, bungkus dgn plastik.haahaaa

dhiera said...

salam perkenalan!
meriah ye raya~

Dalina said...

pakai je.jelesnya bole jimat.tiba2 x saba nk deco2. kembali ke zaman self-made pelamin

cik B2B, sila kumpulkan gamba2 pelamin yg anda bekenan utk jd kan precedent study!

bahIRAh said...

dhiera: hai nice meeting u here~

kek na: awk nnt nak amik cuti bape lame before majlis?urghhh tak mau la..