Followers

03 January 2012

Dimulakan dgn Bismillah (2012)

Aktiviti sempena cuti hujung tahun..wahwaahh skema giler..hihi.. Jom kite mula dgn 30 December 2011.. me n my mum buat lawatan ke butik pengantin for the 1st time.. and guess what?? I dapat peluang try baju pengantin on the spot!! muahaha feeling pwincess sb train panjaaangg.. tp we all tak amik baju tu pun.. Nak tunggu baju baru siap baru nak pilih..heehee..

cari kerusi utk pelamin
31 December 2011, I received sms from AFIQ. "awk, family sy dtg hari ni lepas zohor"
Zaasss! lompat bukak mata besar-besar! tp still relax lagi.. sempat golek-golek baca buku cerita kat kanak-kanak umur 5 & 4 tahun. Sempat lagi bawak diorang pegi kedai beli keropok.. mama ayah pun sempat lagi attend 2 weddings. Balik dari wedding, terus bersilat kat dapur.muahaha!

Alhamdulillah, everything went well.. Ada 1 perkara je belum dpt final confirmation tp rasenye tak lame lagi dah bole dpt jawapan :p Time tgah berbincang tu, me n my sis sempat keluar beli kek.hehehe bole pulak terlupe nak prepare buah tangan..kui3x~ After family AFIQ balik je, my BIL pulak sampai dari meeting kat Muar. Terus ajak kitorg dinner kat Ikan Bakar Sabak Awor!
my only niece yg baru bangun tido
mama borek, anak rintik = tak makan pedas
Celebrate 1 Jan 2012 di rumah sajee.. mari lah kite baring depan TV..huhu.. pagi nnt ada date dgn AFIQ. Right before zohor, me n my family pegi jumpe tukang masak.. recommended by BIL. Sesi food testing ok and ade la bincang certain perkara.. for that part, I just leave it to them.. Semoga semuanya berjalan lancar :)

Tukang Masak/ Makanan    ^in progress^

Then, me n AFIQ pegi Astana Moda sbb AFIQ nak beli kain for his family members. Org family kecik ni senang nak buat keputusan. Dapat family besar mcm I, mmg tak kuasa nak layan..HAHAHA! tp I ade beli satin 4mtr kaler peach. Nak bg pd my little sis.
Settle beli kain, masuk bandar Melaka.. Haaa amekk! Melaka kan mmg meriah bile cuti, kami dpt parking kat Level 7, Hatten Square. Lift pulak rosak jadi mari lah kite exercise turun tangga..wuhuu~ AFIQ complained wallet die dah buruk and die taknak tunggu wallet hantaran so beli wallet. Now I dah pening fikir nak bg ape for his birthday. rasenye postponed ke next year lah. .Bole tak?
Nak cari kasut nikah (P) tp semua AFIQ tak berkenan.. see I told ya, AFIQ mmg cerewet ;p Camera pun dah survey tp lagi 2 bulan baru beli kot. Saje menyibuk dlm Yves Rocher and zass! another item dah bole cross :)
Toiletries    ^done^

Ayah akan uruskan khemah. Pak Atan setuju nak cari kain kaler peach for scallops! yeehaaa~ tp kain alas meja belum confirm lagi. ayah kate letak kaler maroon tp I rase nak letak kaler putih je.

Canopies    ^in progress^

Cepatlah February! Sy mahu cuti panjang... Oohh Laaa Laa.. KL cuti tp Melaka tak cuti.. Alhamdulillah, urusan dipermudahkan :)

8 comments:

Suria said...

best x dpt try baju pengantin..? hikhik
suria masuk aritu, segan nk try dpn tunang...huhu~~ ape daaaa.. :D

Asfiza said...

bestnyeee....
as pun hari tu g butik dpt try baju penantin on the spot..terus kompom amik butik tu.

sbb?

service bagus..hehehe

bahIRAh said...

hihihi kalau depan tunang, ira pun segan.

Siti Nadirah said...

hehe best nye dah pegi try2 baju pengantin.. ira pegi butik pengantin kt mane tuh? byk pilihan x? :)

bahIRAh said...

as: ira pun mcm nak amik butik tu sb mama pun dah suka..

nadhira: banyak jugak pilihan tu yg susah nak buat pilihan..muahaha!

UyaRayza said...

ira..dh x lama dh kn hehehehehe..yeayyyyy

Dalina said...

eiii aaaapeda tak pakai sepekkk

bahIRAh said...

uya punye majlis tak smpai sebulan!

mama lupe nak bawak..adoi