Followers

18 January 2012

Patik nak DIY

Hai everyone! Today nak share sumtin' kat readers semua.. hahah budget ramai laaa sgt readersnya... >___< tengok kat blog b2b lain semua rajin D.I.Y something for their big day. Hamba yg tangan keras (read: tak kreatif) ni nak jugak buat..hahah tanak kalah ok.. so far wedding card dah smpai final stage. just nak masuk map and touch up sikit.. Nak dijadikan cerita, semalam berkobar-kobar beli kertas warna. Even my wed theme kaler peach & silver/grey tp saje amik YELLOW..

Eh sebelum terlupe, many thanks pd ex-blogger bride Nanie sb jual kat Ira paper lantern white colour 10pcs.. sampai je umah terus bukak n gantung.. tp mmg menguji kesabaran jugakla.. ikutkan hati yg tak sabar ni, mau dah hancus paper lantern nih.. so time nak gantung nnt kena make sure hati penuh cahaya kesabaran..
Tanpa membuang masa, keluarkan brg-brg yg pernah beli dulu..cehh kekonon nak D.I.Y sgt la kan.. beli crepe paper kaler navy blue, kertas warna kaler kuning tp wedding theme Peach & silver/grey..HAHAHA..terlajak membeli tak bole pulang balik.. Sbnarnya patik mmg suka kaler                paling byak kenangan la senang cite.. Rumah sukan time skola rendah smpai menengah kaler          Pastu time skola rendah layan Piala Malaysia, support  team Selangor (merah/         ). Beli bag time matrix pun kaler           . For wedding tak buat kaler         sbb tak match dgn OUR skin colour. Oleh sbb nak sgt kaler        , patik letak la kat paper bag doorgifts..jadik..
my tools..ceh poyos
testing..testing..

Yeay berjaya buat crepe paper flower even outcome tak vogue..lalalala~ Percaya tak? Playing with my tools since after maghrib sampai 8.30pm. Pastu terus rase ngantuk..hehe. Doakan patik dpt D.I.Y paper bags sepenuhnya :)

7 comments:

dhiera said...

kuning pun 1 of my feveret!!!
plan sanding nak pakai kuning tapi tersalah beli kain. jadi ye, jadi warna champagne. sobsob.
nanges!!
makanya, tukar lah. family attire pakai kuning dan peach. eh, tiru plak peach. hehehe

bahIRAh said...

yeay ade geng! takpe, dlm wedding takde sape tiru sape..hehe

syaz@rozelt said...

diy is fun kan? jimat pon ye jugak..vouge ke x yg penting kita puas hati dengan hasil kerja kte sendiri kan..hihi

syaz@rozelt said...

diy is fun kan? jimat pon ye jugak..vouge ke x yg penting kita puas hati dengan hasil kerja kte sendiri kan..hihi

choclairissa @ intan marliana said...

oh oh bertabahlah..beta doakan kamu berjaya dgn sukses!..hehehe :)

bahIRAh said...

syaz: so far mmg fun tp tak tau la kalau cepat bosan..hihi

hee masih bertabah ni Puan Intan :)

cik enul said...

wah..rezki kamu dapat beli dr b2b lain..takder la mahal sgt kan..boleh jimat bajet..huhu