Followers

21 January 2012

Simplest way

Erkk sudah pagi rupenye..tp mata bukak tak mau tutup.. Eh sebenarnya tuan punya mata lom nak tutup mata *__* Takde ape sgt nak share kat sini tp bile tgok angka followers, terus rasa 'W0OWeEE!' mood: terharu..

Ade yg baru nak start preparation for E-day and ada yg dah sampai stage like me..huhu! Whatever pun, moga perancangan kite semua dipermudahkan.. I tak kata my blog ni banyak sgt info. Most of my writings is based on my experience, my thoughts, my knowledge and everything in between (",). This is not a wedding blog. It is more to personal blog actually. Bile I nak tukar status jadi tunangan org & kemudian menjadi isteri, haruslah ditaip ceritanya dlm online diary..huhu.. Kalau rase nak tgok progress my Engagement, boleh click label Daydreaming I nak bitau awal-awal, don't put high hopes sb my engagement is super simple but I just love it to the max!! weee~~

.NO pelamin, NO hand bouquet, NO photo booth, NO chocolate fountain, NO candy bar.
WE only have our family and my closest friends.
korang nak tiru mcm saya?muahaha..
Seriously, I'm really proud of myself. Praise to ALLAH.

I still remember, a nite before the day, my house rase sunyi je.. Takde sesape tido lambat siapkan hantaran, takde kes dealing dgn vendor pelamin or designer yg merepek meraban, takde scene berebut fresh flowers kat pasar and I sendiri rasa tenang. PEACE & SERENE. This is what I want for my engagement with AFIQ.

But wedding is a whole different story. Allah sendiri suruh menghebahkan kenduri kahwin sb ianya adalah berita baik. Berita baik di mana syaitan menangis kerana anak Adam kekal berpegang pada ajaran Allah. Pernikahan menghalalkan yg haram. Pernikahan mengikat hati 2 insan agar menjadi sependapat dan seiringan melayari ujian. Pernikahan menghadirkan berkat dan rahmat yg bukan sedikit (bagi mereka yg berfikir). BUT pembaziran adalah sgt dilarang. Amalan membazir ialah amalan syaitan. Apa motif nak buat pahala tp dlm masa yg sama tambah dosa?

This is my current D.I.Y project for paperbags! Hopefully a day dpt buat 100pcs. 15days = 1500 pcs. Nak cari 15 hari tu mcm agak seksa. Tapi ingat, kite yg kejar masa bukan masa kejar kita. Aaargh takutnya kalau tergunting jari..huhu..semalam sambil gunting smbil layan movie.
 Another D.I.Y project dah settled! Nak tau cost of making this guestb0ok on your own?
Coloured Paper : RM 4.90 (100pcs)
Inner Paper : RM 2.00 (4pcs)
Back cover : RM 0.70
Front cover : RM 0.60
Plastic cover: RM 0.50
Binding : RM 2.50
Total : JIMAAATT!
write your wish in here
"Pasangan bahagia itu bukan tidak pernah bergaduh, cuma mereka tidak pernah berdendam, tidak mengungkit, tidak mengadu masalah rumahtangga pada orang lain, terus berusaha untuk saling menyayangi, sentiasa memaafkan kesilapan masing-masing dan sentiasa menjaga aib masing-masing.. Dengan mengetahui makna kebahagiaan seperti ini, InsyaAllah hubungan kita dengan orang tersayang sentiasa bahagia, diberkati, diredhai kekal hingga ke syurga Ilahi.." -- syahirul.com

2 comments:

dhiera said...

kite pun bakal DIY guestbook. jimat gile kalau macam tu~ wink wink

bahIRAh said...

yeahh good luck dhiera!