Followers

27 January 2012

Wedding Review: Do0rgifts

Sape kat sini dah dapat Duit Syiling 2012? I baru perasan ade duit 2012 ni dalam coin purse..ntah bile dapat kat tangan, tak perasan. 1st time pegang, mcm pelik.. kenape ringan sangat? ingatkan token pastu sempat fikir bile pulak aku masuk arcade..huhu.. Bile pusing and nampak Bank Negara Malaysia, baru tersedar *tingt0ng*

---------------------------------------------------------------------------------------------


Voilaaa..apehal tetibe dah buat wedding review nih?muahaha!! Sabar ye kawan-kawan, para stalkerS sekalian.. Hamba akad nikah pd 2 Jun 2012.. korang kire bape hari lagi.. Hamba malas nak counting days..org tua-tua cakap tak manis. Jadi hamba tunggu je bile hari akad nikah tu nak sampai.. Hamba ni anak ke-5 yg nak kawin, jadi Parents hamba ni memg dah sgt experienced la omputih kate. Hamba tak payah susah-susah fikir/ nak banyak benda sb kalau fikir/ nak pun, mesti kena reject. Sebelum hamba stress/ bengang, baik hamba duduk diam-diam kat KL nih..hehehe..

Sebenarnya hamba nak glass jar as do0rgifts. 1st time hamba tunjuk kat parents, mereka berdua setuju tapi nak bentuk lain. Hamba sangatlah happy! Jadi time KL kosong (CNY Hols), hamba pergi beli 2 kotak glass jar. Saje nak try test and nak tunjuk secara jelas kat parents. Tetaaapiiii tanpa sempat explain how to deco the glass jar, parents hamba tiba-tiba TIDAK bersetuju!! At that point of time, hamba relax je. Serious, hamba tak rase pape pun. marah/sedih/terkejut = NONE. Cerita do0rgifts pun tamat di situ. Parents pulang ke Melaka on Monday. Hamba pun layan movie with my little sis smpai lebam. Bile masuk bilik, nampak 2 kotak glass jar. Lepas fikir sekejap, sebenarnya tak fikir sgt pun..Operasi D.I.Y pun bermula.. Hati memg nak glass jar so pendapat lain tolak tepi.. Oh hamba dpt sikap degil/ keras kepala ni from AYAH and a bit from MAMA. Maafkan anakmu~
bentuk asal
itu diaa..sudah tampal sticker..ouchh sweet
yeeehaa~cantik di mata ku~
Hamba rase cantik je do0rgifts nih.. maafkanlah kaler ribbon tu..time beli ribbon takde kaler silver yg cantik so amik je ape yg ade.. Utk do0rgifts mmg takde ikut theme sgt.. As long as kaler bumi/ tanah, for me acceptable. Cantik di mata ku, tidak tentu cantik pada pandangan kamu. Jadi kamu boleh tutup mata..hihi.. Anyone nak my do0rgifts? Jemput dtg on June 2nd, 2012 di Merlimau, Melaka.. Isi kat dlm tu tak payah tanya sbb I pun tak tau nak letak ape..maybe coklat kot. Haha review tak lengkap!
kes malas nak review after habis majlis.

15 comments:

Cik Zimie said...

waah ira awalnye review n awalnye prepare.hihi zimie nye doorgift belum beli lagi.baru pikir idea.adehhh cptnye masa berlaluuuuu.help!!

Dira said...

kite nak 1! tp, kite x tawu camne kite nak dtg.. sbb time tuh kite pn tgh kepak2 kepung2 kt rumah kite kt merlimau, melaka jugak :P

Illi Hzbull said...

ktne ye beli glass jar ni if u dont mind sharing? n how much?

deutzy3D@hotmail.com

choclairissa @ intan marliana said...

alaa nk jugak doorgift tu...cantek..ribbon u pilih tu exclusivela warnanya :)

bahIRAh said...

zimie: hihihi saje je nih padahal lom abis packing pun

dia: hah??merlimau kat area mane tu?

illi: awk bole tgok website qp.com.my.
mcm2 ade kat situ.. kalau request quo by email, dlm a week after baru dpt reply..

Dira said...

hehe.. kite duk tmn merlimau baru.. kt area kwsn perindustrian merlimau :) ira kt mane?

bahIRAh said...

Pn Intan: jemput dtg majlis Ira nnt!

iyeee kee dira?? ohh myy itu dah sgt dekat dgn umah kite!! haa awk la pgantin yg nak kawin same date dgn kite nih.. tak sgka jmpe kat sini!! rasenye kite mcm sdare jauh la :)

my hse dekat dgn masjid jamek ar rahim..

Dira said...

masjid jamek ar rahim tuh dkt2 dgn rumah tradisonal melaka yg cantik tuh kn?

eh jap2, bile awk ckp "haa awk la pgantin yg nak kawin same date dgn kite nih.." tuh, mcm awk dah tawu awal2 je.. ce citer.. ce citer..

ntah2 kite ni ade bau2 bacang ke.. hehe.. kite ramai sedara mara kt area serkam sane tuh.. kg nenek kite :)

bahIRAh said...

yup, dkat rumah tradisional..nape?nak amik gmbar kat situ ke?hehe..

eh rupenye salah info. mak kite ckp pngantin lain.pngantin lagi satu kat area trafic lite depan BP. rumah cikgu Mardiana, die buat pngantin 2 pasang. kirenye on 2nd Jun, ade 4 pngantin kat Merlimau! wow!!

Dira said...

kite selalu lalu kt situ, nk tgok rumah tuh.. 1 family suke rumah tuh.. ade jugak berangan2 nk amek gambar kt situ.. hehe :P

oh yeke? meriah merlimau 2jun! ehehehe :)

bahIRAh said...

hah mmg cantik pun..lagi2 dah renovate kan..ramai je amik gmbar kat situ :0

eh nnt wiken ni balik umah tak?jomla jmpe minum-minum..hehee

Haidasafera said...

kitew tak nak satu, nak byk2. jeng jeng jeng...mcm tersama plan door gift jerw....kih kih kih

bahIRAh said...

haaa kak haida pun tgah planning! yahuuu! nnt jmput dtg tau..

Miss Ika said...

Jelesnya awal-awal lagi dah siap. Huk Huk

fainie_riz said...

cantik cantik cantik