Followers

25 August 2011

Adaptation

Hari ni memang penat.. kejap lagi nak tido.. Eh tapi mcm nak layan movie la..heheheeee...

25th August 2011 = 3 years & 9 months / 8 months engaged to AFIQ.

I'm blessed. I love him everyday, every week, every minutes, every seconds.

tahun 2006/ 2007
Kitorag kenal muka masing-masing dlm friendster. So I pun copy gambar ni dan save kat laptop jadi desktop background. And I showed this picture to my dad asking for approval. HAHAH bukan approval apebende pun. I just bagitahu yg at that time I tgah kawan dgn AFIQ. AYAH kate "haippp belaja dulu..naikkan balik pointer awk yg dah jatuh lepas kes dgn %^&(".. hihi baik! Oh sy memang close dgn ayah. I am daddy's sweet little girl. Confirm time nikah nnt airmata mcm Niagara Falls.


Sy tahu kedudukan suami adalah yg PERTAMA dlm apa jua keadaan. Suami adalah ketua dan pembimbing isteri. Tapi janganlah pisahkan kasih sayang antara seorang anak dan seorang bapa/ ibu. Penuhkan dada dgn sifat toleransi. Kalau isteri bahagia, rumahtangga mesti akan berseri. Same goes with giliran beraya nnt. Keluarga sy besar dan kami memang rajin jalan raya ramai-ramai sampai habis semua kuih raya org yg diziarah..hehe.. Sy dah byak kali bagitahu awk pasal ni kan. Sy tahu awk mesti akan culture shock sb dah ramai cousins ipar sy yg tkena culture shock ni.. The MOST important part is sesi pemberian duit raya. It's a family tradition. SEMUA akan dapat dari sekecik members sampai la yg paling senior. berapa nak bg terpulang. tapi takkan la all the aunties and uncles pun nak bg standard kanak-kanak kan??
 
Hasil tangkapan tak pernah mengecewakan. Dapat bayar tol & petrol & fo0ds utk pjalanan balik. haa berbaloi kan?
 
Sy just nak awk bsedia mcm mane sy selalu remind diri sendiri pasal masakan pedas dlm your family.
 

3 comments:

Badrul said...

pointer kamu pernah jatuh yer pasal percintaan eh cik bahirah?? ekeeeke..tak tahu pun ..hahaha

bahIRAh said...

jatuh sikit je..yg penting tak pernah kalah dgn ^%^%#..hahaha ternyata diriku lebih bijak :p

Dalina said...

semua ipar pon confirm culture shockkkkk