Followers

17 August 2011

Ikan sambal

Aku sentiasa dikelilingi dgn kejutan.hahahaha.. Pagi2 hari Selasa kol 7 dah dpt msg from Lin..die tnye nak berbuka kat umah Jija tak? aku reply tak kisah..ikut majoriti dan paling penting kena tnye tuan umah dulu.. bile tepon tuan umah, tuan umah MC sb tak sihat tapi beliau insist kitorg dtg jugak.. Eton nak tinggalkan her 2 kids kat umah mertua tapi aku tak kasik..hihi

Abis keje terus pegi umah Lin. Eton pun sampai, tukar keta then pecut ke Putrajaya.. sempat lagi singgah bazar ramadhan Precint 2 nak topup kuih muih. Oh aku tak prefer panggil PARAM sb takde nilai komersial langsung..bole putus selera kalau sebut PARAM.haha abaikan aku.

Jija masak best! tgok je dah dtg selera.. tapi memula aku susah hati sb aku tak makan pedas. bole je nak paksa aku makan pedas tapi jgn terperanjat la kalau aku terguling-guling sakit perut. tgan aku gegar sb kuota makanan lom cukup masuk perut.


isi ikan tu sedap giler..manis!
cmane la aku tak susah hati tgok ikan ni..hehe

Pas makan layan movie pulak. Eton nak tgok KL Gangster. bdk 2 org tertido. fuuhh aman sket suasana.. tetibe Aiman dtg idea nak makan Pizza tapi time tu jam da pukul 10.30pm. Aiman bersemangat cari Pizza sampai ke Cyberjaya tapi nasib kami tak bertuah. Pizza tutup, KFC renovate. Even sesat jalan, Aiman gigih cari McD utk beli ice cream Mc Flurry Oreo. wahhaa.. pas makan ice cream, aku n Eton makan sahur pulak..kwangkwang..

Lin drive laju giler masa nak anta aku balik umah. Cuba korang teka kol bape aku smpai? jawapannya ialah pada pukul 2.30am!! blupblupblup..tumbang tak bernafas~



KOrang nak tau tak, husband Jija iaitu Aiman akan masak utk sahur and wake her up bile everything dah siap. So Jija akan pegi kat meja, duduk n makan. Bile berbuka, Jija pulak akan masak. Harmoni kan?

7 comments:

UyaRayza said...

wahhh bggusnye dpt hubby yg pndai msk..uya mmg tak la hehehe..tunang nak msk nasi pun x pass lagi hehehe

AnEs said...

waaa..best wey husband dia..hahaha..ko tny tak dia cane dia buat leh jd cmtu..kne blaja ilmu babe..

bahIRAh said...

uya: huhu..afiq tu bole la jugak tp tak tau la die nak ke masuk dapur ;p

anez: nk wat cmane memg aiman tu suka masuk dapur. die siap buatkan kitorg air teh tarik..kekonon ngeteh la sb lepak sampai mlm kan..

Dalina said...

bagus mak Aiman ajar dia rajin masuk dapur. ke, Aiman ni dulu duduk obesi? biasa bdk2 study obesi je pandai masak sendri

Dalina said...

tp memang initiative kita as a wife utk bg hsband kita training duduk dapur n masak. sb tu semua berguna bila wife sakit/outstation nt, sapa nk bg/jg anak makannnn

ada kwn duduk penang, kena g kusus semgu kat melaka. suami dia rilek je jg anak sorg. xdepon gelabah nk hanta blk kg ke atau kelua soalan mcm 'abis,anak ni sapa nk jaga?'

Cik Zimie said...

baiknye husband tuuu.serius harmoni dapat laki camtu kan.mesti syg lebih punye!!heaven :)

bahIRAh said...

kek na: tak, aiman tak blaja oversea.. die mmg jenis suka masuk dapur..mind u, he's the youngest ok.. die mmg suka masak. dah 2x kitorg dtg, xpenah die lepak dpn tv..die akan sibuk2 kat dapur..kite yg lepak dpn tv..hihi

zimie: kaaann!! memg best la, mmg die tak kekok dok dapur.