Followers

08 August 2011

dah cover tapi terdedah...

Sempena ramadhan yg mulia, anggap ini sekadar renungan utk semua.. Kalau ade yg salah, mohon diperbetulkan sb kita masing-masing tidak sempurna.


I tak pernah pandang serong mereka yg pakai tudung lilit lilit (shawl,pashmina) sampai terbelit tak cukup nafas. Sedihnye bile sampai jadi mcm gmbar kat atas, I rase org ni dah tersilap cara. TETAPI kemungkinan beliau pakai tudung sekadar berfesyen utk tutup rambut. Beliau bukan pakai tudung utk tutup aurat. DUA perkara ni ade beza ye rakan-rakan sekalian.

Kalau kite pakai tudung utk tutup rambut, maka wujudlah pemandangan si pemakai tudung yang pakai baby T, pemakai tudung yg berseluar ketat dan pemakai tudung yg berbaju jarang. Kalau pakai tudung utk menutup aurat, tudung itu akan labuh menutup dada dan baju yg dipakai tidak menampakkan susuk tubuh badan. Ini contoh basic yg ingin sy 'highlite'. Tidak bertujuan untuk menunjuk kat org bahawa ilmu sy lebih dari org lain.

Me myself still ade banyak kelemahan. Sama-sama muhasabah diri.

5 comments:

K.I.N.A said...

renungan buat bersama..tak reti nak pakai tudung fesyen2..huhu..

choclairissa @ intan said...

tq dear for reminder :)

LisaLisut said...

i paling pantang tgk org pakai mcmni. nk cover cover betul2.ah enough said.nt buat tambah dosa i yg mmg free hair ni je.haha

zimie said...

same2la muhasabah diri kan.i pun sama2, kadang2 kite terlepas pandang benda camni.sobsob thanks 4 reminding dear.

bahIRAh said...

kina: same la kite pun..hehe

intan: welcome dear~

lisa: hahah sabar lisa..sabar..

zimie: yup me too..same2 la kite saling mengingatkan antara satu sama lain..