Followers

27 October 2011

BBF Zimie: 11 things

Today is Public Holiday (Deepavali) dan sy sedang seronok bermalasan di rumah..hehe.. Bile bukak je blog, b0O0m!! kena TAG dengan Cik Zimie

Syarat-syarat nya adalah :-



1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

 [11 things about bahIRAh] 

1) Anak ke -5 dari 6 beradik. Lahir pada 28 Oktober 1986.. ehemm..cuba kira how many days left?

2) TAK PERNAH berambut panjang sbb for me, menyusahkan. hehe.. Ini tak bermakna rambut sy mcm askar..masalah akan datang ialah AFIQ dah suruh saya simpan rambut panjang sebelum kahwin.huahuaa..maybe level bahu je. bole kan awk?


3) TAK SUKA SAYUR! Member rapat mmg dah cukup faham pasal ni. Sanggup makan sayur dari pinggan sy. Bile kat kedai makan, sy akan cakap jgn letak sayur!hoho! ade 2 types of veggie je yg sy bole terima, SPINACH sbb Popeye & BROCCOLI sbb mmg sedap!

4) Sangat suka tengok FIREWORKS!! Ternganga depan tv time New Year 2000 tgok fireworks..abis je terus masuk tido bersama perasaan yang tak bole diterjemah dgn perkataan.

5) BERANI bawak kereta since umur 14 tahun setelah dicabar oleh AYAH sendiri.haha..pastu terus dpt job sebagai driver tak bergaji. Relax je Melaka-KL tp AYAH ade kat sebelah la (tido!). Skrg ni, nak speed pun takot sbb FMIL seorang Polis! Anak beliau sgt ikut peraturan..tp kadang2 rasa melayang jugak keta tu ;p

6) Ape lagi nak bitau korang ea? hurmm.. haa, dulu time kecik, aku suka sgt KAYUH BASIKAL.. pegi skola rendah kayuh basikal, pegi skola agama pun kayuh basikal, pegi playground pun kayuh basikal.. Sayang giler basikal tu even bukan BMX. basikal aku dulu stok girly siap ade bakul kat depan.bile tayar kempis, pegi pump sendiri. bile pancit, kena standby RM2-3 nak tukar tiub.

7) Pernah GADUH dgn seorang lakiTAKguna sampaikan kaki ku singgah di sebelah anunya.. Haa dasat tak? Sakit hati sb sebelum tu aku kena tolak, badan aku terhentak kat bucu tangga, handset yg baru beli beberapa hari tercampak. Haa amek kau, aku tendang sekuat hati! Boleh kalau nak tendang kat sensitif part tp aku tanak amik risiko die jadi mandul.ngahaha!

8) 1st time JATUH motor disebabkan lakiTAKguna. tahap langit ke-7 aku menyampah dgn die.. ade ke patut, die marah aku jumpe classmate kitorg, of course lelaki tp jumpe kat cafe sb member aku nak nasihatkan aku jgn kawan dgn lakiTAKguna, then die bawak motor laju-laju. Dahla jalan basah & licin sbb baru pas hujan. Aku jatuh kat roundabout lepas tol Bangi. Syukur sgt time tu takde keta and aku pakai sweater tebal gile. Aku luka sikit je kat jari kaki. lakiTAKguna dpt parut besar kat wrist. Allah bayar cash beb.

9) Aku suka MENYANYI dlm keta. tak kisah keta sape pun.. dalam taxi pun aku pernah nyanyi sampai kena siku dgn kek Na sbb time tu nyanyi kuat sgt..tak ingat lagu sape tp lagu era Francisca Peter..masa tu aku still kat skolah rendah.

10) esok mlm akan ke KOTA KINABALU for the 1st time! Kundasang, tunggu aku~

11) Sedang GIGIH buat survey and research for my wedding next year!

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Cik Zimie tanya so bahIRAh jawab (",)
 
1) Adakah anda rasa anda HOT?
YA! 
Confidence level kena tinggi okeh..
 

2) Upload gambar dekat wallpaper laptop/pc yang anda guna sekarang.
Smart kan?hehe cilok AFIQ punye..

3) Bila kali terakhir anda makan fastfood? Berikan nama restoran/kedai tersebut.
Errr..ni susah sket sbb dah lame tak makan..oh baru teringat, time hang out last week ade beli muffin Kenny Rogers! menjawab soalan tak?
 
4) Korang masa kecik-kecik cita-cita nak jadi apa sebenarnya? Berjaya capai tak?
Haha..every year mesti berubah tp Penasihat Undang-Undang maintain dalam list sampai SPM. Dah half way tp Allah bg rezeki lain yg lebih baik :)

5) Lagu terakhir yang anda dengar?
 Papi - Jennifer Lopez.. comel giler!
 
6) Macam mana life korang sekarang? Best ke tak best. Rate 1 (kureng) sehingga Rate 10 (sangat best asbestos meletops)
BEST! Rate ialah 8 out of 10.
10 tu bile aku dah pegi tunaikan Rukun Islam ke-5.

7) Pernah pergi luar negara tak? Listkan semua negara yang korang pernah pergi. :D
Saudi Arabia (Mecca, Medina, Jeddah, Jordan)
Indonesia
Australia
 
8) Selain nama sendiri, anda dipanggil apa ya?
 Kek Gha, Aunty Ira

9) To bride to be, kenapa korang nak kahwin?
Daripada Anas .a, katanya telah bersabda Nabi Muhamad S.A.W bahawa "Perkahwinan adalah sunnahku, sesiapa yang benci sunnahku, maka dia bukan dari golonganku" 
Allah S.W.T menjadikan manusia dengan fitrahnya yang ingin hidup berpasang-pasangan, berkasih-sayang, bahagia, dan dapat memenuhi tuntutan syahwatnya melalui cara yang halal. Fitrah tersebut dapat dilaksanakan melalui ikatan perkahwinan yang sah. http://www.hanan.com.my

10) Perasaan ketika anda jawab tag ni.
Aargghh penat!! jgn marah ea Cik Zimie.. tp nape 10 soalan je?
............................................................................

 And create eleven new questions for the people you tagged to answer.

1) Nama penuh anda..nama ayah tak payah la..hehee..

2) Status? Single? Married? Engaged?

3) Pernah tengok lelaki menangis depan mata? tahu tak kenapa?

4) Tell me one of your best memory zaman sekolah rendah :)

5) Restoran Ikan Bakar atau Western Foods? State your reason.

6) Bunga/ Romantic Dinner/ Cake/ Shopping voucher? Pilih satu je..tak bole tamak..

7) Define bestfriends and kawan.

8) Korang ade RM10 dan terdesak nak beli hadiah utk tunang/suami. Korang beli ape?

9) 1st reaction bile terjumpa ex-bf/ ex-gf... hihihi

10) Bile last purchased kasut?

11) Anda buat apa time public holiday hari ni?
............................................................................

You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
Settled! mencabar betul dgn kelajuan broadband yg super lemmmb.. 

10 comments:

tqahmisdar said...

byknye soalan..hehe.. nanti tqa jawab balik! >_<

K.I.N.A said...

sama la suka sing & drive..haha..

cik anis said...

owh ira baya abg anis rupanya..hihi

bahIRAh said...

ok tqa..jawab bile free tau,takde paksaan

kina: yeaa gimme five!

cik anis: hah?cik anis umur brape?bukan sebaya ea?

cik anis said...

hehe..xla..anis muda 2 tahun dari ira..mula2 ingatkan kita sebaya juga.. ;)

Cik Zimie said...

hahaha best kan?agak2 release tak stress tu?

oh mai bestnye ira dpt ke gunung kinabalu.zimie haritu pegi kaki gunung je.tak kose dek nak naik gunung kinabalu tu.ponat!!stamina kurengggg :p

happy holidayssss ye kek gha:p

ni@ @in said...

ira...dah wat dah...hehehe(^^)

syaf @ syasya said...

sudah buat kak, thanks :)

~Lieza~ said...

alamak dear.. lieza dh tagged u lg la...huhu...xperasan u dh di tagged...=)

bahIRAh said...

zimie: tak panjat gunung pun..hoho..sempat makan strawberry icecream!

nia ain & syasya: thanks

lieza: hehe ira buat jugak