Followers

04 October 2011

mood dah datang :o

Wedding preparations agak malap last week sbb ade konflik dalaman. Tapi weekend yg bermakna dah buat mood sy menyala terang! *korang merajuk then tunang buat surprise singgah kedai kek..mesti terbang ke langit kan?*

Semalam balik keje boleh dtg perasaan nak cari kain for Baju Nikah. Segera tanye Eliz for her opinion/ explanation pasal jenis satin. Dalam pasar malam bole dgr penerangan Eliz, hehe..Thanks babe! My idea nak buat dress.. Eliz suggest satin silk since Ibu ade beli n she said sesuai sgt sbb kain tu lembut.. baju Melayu AFIQ nak guna satin crepe sbb tak panas. AFIQ ni jenis yg tak bole panas, nnt die rimas. Time photoshoot hari tu, mmg die resah gelisah.. photographer cakap time wedding lagi la berganda panas..terus terdiam.hahahaah!

Tgh tunggu ice blended sempat wat calculation dlm kepala padahal lom tanye AFIQ  boleh ke nak beli this month. Cekalkan hati msg die then he said "OK BOLEH!".. teringat pulak jadual die kene keje this weekend so agak sedih sbb selain weekend ni, schedule sy da fully booked.. Rupenye bile AFIQ check, die tak keje this Saturday!! yeehaaa!! Insyaallah I nak attend wedding BBF Raihana kat Batu Pahat so boleh la menyelam sambil minum air :))

betapa buruknye lukisan ini..haha

Ini secara roughly my idea for my Nikah attire. Colour pun belum decide dgn sebulat hati. Korang abaikan la details yg ntah hape-hape itu..haha! Pagi tadi sempat email dgn Mr Photographer dan die kate bole collect gambar Sabtu ini!! Ya Allah, memang aku tak sabar nak tunggu 8 Oktober 2011. Sorry ea korang, aku belum bole disclosed name photographer selagi belum dapat gambar..


Syukran Ya Allah kerana memudahkan urusan kami berdua..serious aku rase tenang sangat..

9 comments:

iedaurora said...

comelnye skeches baju tu ^_^

cik anis said...

eh bahirah g eh wedding rai nanti?? jom jumpa..anis g jugak nanti..tp pas keje la..hehe..

nida-razak said...

ira..satin silk lembut kan..sedap pakai..ala comei je ira lukis baju tu.. =)

bahIRAh said...

ieda: hehehe malu la sy >__<

cik anis: yeay!! cik anis abis keje kol bape?jom jumpe! kite lepak makan goreng pisang nak?hehee..

nida: alaa sy malu lagi >__<

cik anis said...

anis habis keje kul 1 pastu terus zass g bp dr kluang..dlm 2 lbh cmtu br sampai kot..xtau la sempat jmp pengantin ke x nanti..huhu

bahIRAh said...

Rai da ckap, dtg nnt jgn lupe kenalkan diri kat die..

Anis dtg dgn EBS ke? anis dun worry..ira akan tunggu anis!

cik anis said...

a'ah tu la..dia ada btau anis cmtu gak..

anis dtg ngan tunang nanti..ira dtg ngan afiq ke? wuhuu best kalo ira tgu..dpt jmp b2b johor..hehe..

email ira apa ek? anis nak bg phone num..sng nk contact nanti.. ;)

bahIRAh said...

yup dtg dgn afiq sbb die org BP..ira bride from melaka.huhu.

kite bru nk mintak no anis :) ---> nurbahirahyj@gmail.com

Sfarlina said...

silk satin mmg lembut!!