Followers

06 October 2011

for Meeya & Nana (BBF)


Entry ini ditujukan khas pada iniMeeya & Nana (BBF).. Sebab dah tak tau mcm mane lagi nak ucapkan TERIMA KASIH pd mereka berdua yg telah menyelesaikan 90% preparation for my wedding on AFIQ's side.

The remaining 10% ialah VENUE..haha patutnye ini paling penting tapi takpe, sy tak kisah pun..yelaa time tu kan dah Nikah (the most important part)... ^___^


OK jom saya share kenapa saya kate mereka berdua ni telah menyelesaikan masalah saya? Before ni AFIQ selalu kate die tak risau sebab boleh refer Along (FSIL) regarding our wedding kan? Sadly Along tak dapat membantu sbb Along sendiri tak suka dgn vendor yg terlibat dlm perkahwinan beliau. Haaa terlompat la AFIQ dari 'pembaringan' beliau yg selesa itu.. Sudah ku kata, jgn terlalu mengharap pd org lain.. Nasib baik laa yours truly rajin melakukan survey (read: blogwalking), pergi wedding org dan mintak business card mak andam..hahahaa!


Kisah pertama berkenaan bridal boutique. Few months ago ade attend wedding kat Kluang if i'm not mistaken. Masuk bilik pengantin and nampak pengantin tgah make up. Terus jatuh cinta pandang pertama! zasss!! terus mintak business card! 

PESONA ANDAMAN MAR 
(FB: Butik Pengantin Mar)

No.35 Jalan Persiaran Flora Utama
Taman Flora 83000 Batu Pahat
Johor (depan CIMB bank)
TEL: 012-7990623

EMAIL: mar_elegance@yahoo.com

Nak dijadikan cerita, Nana punye majlis bertandang guna servis Kak Mar and Nana totally loves it!. Side AFIQ mmg simple.. takde pelamin so akan request hiasan meja makan pengantin, baju/ accessories and make up. Tadi dah call Kak Mar and appointment this Saturday. DONE!  *AFIQ please take note//


Kak Miza pulak dah explain pasal prosedur nikah di Johor..hehe.. benda ni bole je refer kat Along tapi sy malu.. Dgn Kak Miza kurang sikit malu..hahaha.. Part ni I just leave to AFIQ utk settlekan sendiri.

Pagi tadi Kak Miza publish entry paling sempurna - banner printing! hahaha rase nak menangis pun ade sbb tak sangka. Alhamdulillah!! thanks juga pd penghantar email (silent reader) kak Miza. Sy memang ade niat nak buat backdrop pelamin macam Catriona Ross. Kalau kena reject dgn my family, sy akan gantung kat Guestbook Corner @ Photobooth. Kat side AFIQ pun same. Either backdrop meja makan pengantin or Guestbook Corner @ Photobooth.
 
The Magic Artz Printshop
G-01, Plaza Lian Hoe, Jalan Abu Bakar
Batu Pahat, Johor
07-4345111 / 012-7782277
themagicartz@yahoo.com

Syukur Alhamdulillah.. terasa beban yg berat di kepala dan bahu hilang dihembus bayu.. Sebak pulak rase hati sbb tak sangka persiapan kahwin side AFIQ semudah ABC. Thanks Kak Miza & Nana Farhana. Semoga rezeki kamu berdua akan terus murah dari semasa ke semasa.. Amin Ya Rabbal Alamin..


[Venue/catering/canopy/doorgifts memang angkat bendera putih. Aku hanya nak rase CANTIK on that day that's why aku nak cari bridal boutique sendiri..]

9 comments:

Meey@ said...

ira!!terharu plak baca.hehe. no need to say thanks anymore ok!. Alhamdulillah, entry akak tu berguna untuk ira..=) Moga semuanya dipermudahkan untuk ira & afiq..;)

Mizz Ryn said...

hehehe .. kalo mcm ni ryn lg sker .. coz MR F pun dr bp gakz .. AFIQ bp kt ner yunk .. mne tau leh singgah2 u kwin nnti .. hehehe ..

bahIRAh said...

sayaaaa SAAAYYAAANNGG kak Miza!! insyaallah kak,weekend ni nak amik CD pre-wed patu nak pilih gmbar!

ya allah bestnye! Ryn, AFIQ kat taman soga. Mr F katne?huhu..

Meey@ said...

haha.comel lah ira ni=p
laaaa.. afiq kt tmn soga ke?
ni kalau x nmpk bayang kad kawen utk akak siap lah!hehehe;p

ira, harga banner tu harga ms akak buat awal tahun ni, akak risau juga kot kalau da naik harga ke ms ira nak buat tukan.
so, apa pun kalau rajin survey kedai lain juga ya!

bahIRAh said...

kak Miza duduk mane?tmn soga jugak ke?wallaaa dah masuk list WAJIB jemput ni.hihi..nnt 2-2 side sy jemput akak..

Xpe kak,yg penting dah tau tmpat nak dituju..harga boleh nego *non-stop senyum*

Mizz Ryn said...

MR F kt ner ?? hehe .. bab tu tggu dulu dear .. tp kalo tnye kak meeya confirm die leh detect kt ner ?? kan kak meeya ..

bahIRAh said...

haa kak meeya sila jawab..ryn suruh teka di mana MR F beliau..

Meey@ said...

ira, akak duduk kt tongkang pecah.
afiq tau lah kot.hehe.ok, akak tunggu invitation ira.hehe=)

ryn: haha.sblh kg akak jekla dek non.hehe..

bahIRAh said...

okies ^__*