Followers

20 June 2011

15pcs for main table

Selamat petang semua!

Dalam dok blogwalking and busybody bace entry b2b yg memang confirm kahwin this year, I pun dah tersasar beli sesuatu gak.. excited kah??haaaa jawab la sendiri.

Balik dari IKEA x dpt tido malam sb terbayang gelas yg I cakap tu.. tiba-tiba ada suara dtg bisik kat telinga suruh beli cepat-cepat. I dah tak tentu arah. Then nampak wallpost Icha my ex-hsemate kat Sh Alam dulu, die kate nk pegi IKEA!! so I decide nak kirim kat die tp rupenye die pegi naik motor window shopping.

Then teringat kat my bff, Eliz. Alhamdulillah die nak tolong. Skarg ni 15pcs ade dlm keta Ibu. I tak kisah bile Eliz nak bagi brg tu. I'm not in the rush so x kisah pun.. Btw, inilah die bendanye.. beli 15pcs ONLY for the main table.

bayangkan icecream float dlm ni

Now perlu fikir nak letak glass dlm bag yg mcm mane. Tu la kan, da beli baru terhegeh-hegeh nak fikir.. perangai ni x elok tau, jgn ikut..

It is such a therapy bile dpt sembang dgn AFIQ pasal wedding. Bile die tak tau, die akan bertanya and I am more than happy to assist him. The best part is kami sama-sama cheapskate so masing-masing berlumba-lumba nak find ways to cut cost here and there.hihi..

Ni cite kelakar. Tadi MAMA tepon patu cakap bisik-bisik.. rupenye nak bitau ade Pameran Pengantin kat Medan Mara 23 - 26 June 2011.. Comel la MAMA ni.. then I cakap pasal theme PINK + CHOCOLATE.. 1st words from her mouth , "Cantik ke?" hahaa.. "Nanti awk balik kite borak la panjang-panjang.."


p/s: counting days dearies.. this Saturday hunting for bracelet & TRANSFORMERS! 
kami kan jumpe once a month je

7 comments:

LisaLisut said...

sebulan skali je ke.huhu ..LDR rupanya.. glass tu utk cnterpiece ke doorgifts?cnfuse .hehe.

choc n pink cntik! i pernah tgk kat mana tah kat internet.sedap.mcm coklat.rs nk makan2.hahahah

ah i teringin nk g tgk.tp mls nk naik KL.plus kalau i g nt mula la meroyan nk tkr tu la ni la.pdhal semua benda dh book and tgl 3 bulan je ni lg wehh..huhu.so better not to go for me.hehe

bahIRAh said...

yup lisa..kami LDR..sobsobs..owh ni glass for VIP kat main table je.. rombongan bertandang kena fikir bnda lain pulak ;p

utk semua jemputan lom fikir lagi..hihi

haha thats why I mintak Anez tolog beli.nnt kalu I pegi msti xjd beli pape pun..

Dalina said...

ada je standard paperbag for glass. mama tau..
nk custom made pon boleh, kat chow kit yg i g ngn ili tu..bole pilih kaler n saiz

pasal kaler. kalo gabungan 2 kaler, rules nya ialah : 1 kaler pekat, 1 lg kaler cair. look, kalo 2 2 tone pekat = k*ling. manakala kalo 2 2 tone cair = dull

dlm hal ini, pink + choc adalah sesuai. kaler ni sesuai utk wedding bertema 'Party'

Dalina said...

oh ye lg 1
ellehhhhhhhhhhhhhh ktrg jpe ONCE A YEAR jeeeeeeee

awin hashim said...

my hantaran masa tunang dulu pink chocolate...gorgeoussssss tak menyesal sikit pun...!! good luck.

Cik Emie said...

babe u jupe sebulan sekali ok gak tau..i jupe time cuti sekolah jek T__T pas tunang bru jupe cuti aritu

btw hepi preparation dear :) shopping sakan ye..jeles hihi..n pling jeles TRANSFORMER!! huaaa ntah sempat ke x nk tgok kt wayang nih sobss

bahIRAh said...

kek na: haaa time kasih atas formula itu.. elleeehhh awk jmpe stahun skali sb mmg jaauuuuhhh amat..bluweks

awin: ye ke?? yeayy ade inspirasi ;)

emie: adoi kalau jmpe time cuti skolah je, I da mata bengkak kot..haha.. emie pun good luck prepare ape2 yg patot ;)

transformers lom kuar lagi!!sobsobss