Followers

15 June 2011

cerita kaki

Hidung aku tersumbat sb baru stop nangis. Aku nangis sb kasut aku koyak. Haa nak kutuk aku la ni sb perangai aku mcm budak kecik. kan??

Well kasut tu special. Brand new lagi. Senang cite bau kedai lom hilang. Ianya terkoyak kat bahagian tepi. Serious aku sedih gile mcm kucing kematian anak +__+ Aku perasan bile dah dlm tren tadi. Rasenye aku dah jage kasut tu lebih dari seekor kucing menjaga anaknya..kucing lagi? Sampai je ofis, aku akan tukar pakai selipar. Kasut tu aku pakai bile kuar dgn bos n jalan kaki pegi n balik keje. Hati aku memang tak tenteram. Air mata aku mengalir mcm sungai bile inform AFIQ pasal ni. kesian die. dah la penat baru balik seminar, kene pulak dgar aku melalak non-stop.

Aku suka giler kasut tu. even akak kat ofis kate kasut tu mcm budak skema tp aku sukaaa sgt! Sekarang ni aku mcm dah give up. Aku rase nak pakai selipar toilet je pegi ofis. aku tgok org lain rilex je.  BUt my problem is, kaki aku x mcm kaki org lain. Kalau aku salah pakai je, mesti akan melecet sane sini. Sape yg nak tanggung sakit? aku jugak kan? Kalu pakai sandal biase nmpak tumit, confirm tumit aku merekah.. yarkkss buruk!! So aku memang kene pakai fully covered punye style even at first, akan melecet kat part blakag. Tak lame pastu die ok la. So aku tgah fikir nak pakai kasut ape pegi ofis. Jgn suggest heels sb aku jenis banyak berjalan. Heels juga X elok utk tulang belakang.

Dalam aku complain itu ini mcm Tuhan ni x adil sgt kat aku, Tuhan pun bayar cash jgak. DIA tunjuk ade org lain lagi x bnasib baik. Aku ternampak seorang perempuan ni mempunyai 6 jari kaki. Die pakai sandal biase iaitu jenis yg tak pernah ade dlm simpanan aku la. Mcm kene penampar sedas, aku diam. ALLAH dah bagi aku 10 jari kaki takde cacat cela. Apa yg aku harus buat ialah menghargai dan bersyukur.

Bye, AFIQ suruh aku mandi utk tenangkan hati.

5 comments:

UyaRayza said...

comel la u niee hehehe..klaka tp tue la..beli kasut baru hehehe

Dalina said...

aiyaaaa beli je gam gajah then tampal.... kasut i pon koyakkkk.gam gajah ada tp x bt lg hehe

bahIRAh said...

uya: whuaaaa sedeh lagi ni

kek na: ni leather shoe, mane bole gune gam gajah daa

Haidasafera said...

hanta kedai jahit. kasut feveret kite pon koyak ritu. hanta jahit kt kdai kasut. blh pakai lagi smpai skrg. 3 thn dah.

bahIRAh said...

owhh yea thank kak haida!