Followers

28 June 2011

Kaler Kain Family Perempuan

Accident occurs on my way to office.. what a bad day..huuu.. 

Since semalam dah rase x sedap hati.. dahla pagi tadi tbagun lewat 10minit dari biase (10min pun bole terjejas ok) then bus pulak xde.. Selamat la ade sorang akak ni ajak borak-borak..kitorg board taxi together sb same jalan.. Bile sampai simpang depan tu, ade 1 motor ni dah makan jalan tapi die tengok belakang, die tak tgok depan.. then without any signal, die sesuka hati belok! BEDEGANG!! langgar tepi taxi! Motorist tu hentam taxi n jatuh terjelepok. Selamat la helmet die jenis keras gedabak so rasenye ade selamat la sikit kepala die..

Uncle taxi dah mengamok! meter kitorg jalan dgn lajunye..wahahaa..org  ramai pun berhenti tolong check keadaan pempuan tu. tapi selamat la mereka same kaum, so settle ala kadar je.. Uncle taxi pun dpt RM50.. motor that girl bengkok kat tayar depan. Kaki die berdarah, Selipar die tercampak. Luckily takde ape-ape yg patah. Akak yg same taxi kate tak payah bayar dulu..esok jumpe time tggu bus baru bayar.. Thanks akak cantik!

Sebenarnya nak tunjuk kat korang 1 kain ni.. Sy ade planning nak sponsor kain pasang for my family.. Upah sendirian berhad la ye.. tapi nak bitau awal-awal bahawa kain ni super cheap so mari la hantar tailor kat kampung. Mak Cik tu charged RM20 for baju kurung..muahahaha..

As u all know, so far sy masih stand firm dgn tema PINK + CHOCOLATE. Rajin-rajin survey, terjumpe kain ni.. jenis VISCOSE SILK katenyee..


6 pasang : RM150 termasuk postal charges
6 pasang : Kakak, Kak Kama, Anen, Kek Na, Ili and for myself

Atau pun bagi pd Maid of Honour..hehehe.. Sy memang bakal pengantin budget, kedekut, jimat dan sewaktu dengannya.. Peace Yo!

Kek Na tak setuju tapi Anen setuju. MAMA pulak kate ok je kot. AYAH pulak kate manoo laa eden tau..hahaha.. Eh utk lelaki maybe double super cheap sb diorag 2 meter je..lalalala~


B2B and sesape yg singgah blog ni.. Tolong bagi pendapat. Terima kasih.

8 comments:

LisaLisut said...

cntik color ni.cotton eh?nice

UyaRayza said...

cantik la corak kain tue...murah la kainnyeeeeee...

fitria said...

cantik la pink+coklat.. beli kat mane ye murah laa...

bahIRAh said...

Lisa: yup cotton

uya: name pun pgantin budget..hihi

fitria: kite lupe nk letak link..jap ea..Mysara Fabricstore carik kat fb..

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000015036904&ref=ts#!/profile.php?id=632883674

Haidasafera said...

awk g tgk kat blog kite kat side bar. kitorang satu family gune tema batik warna pink + coklat. kain satin.

Dalina said...

dek, nak lg save. beli 3 pasang je. sorg pakai 2 meter je bt baju, kain plain pink satin. meletop sket. pastu cek kain ni jarang ke x. takut kena lining plak. nmpk mcm nipis tu.

*tny k;kama dia brp meter
*kalo ada lebih,nk bt dress nani
*tudung pink,kan. tone kena la sama.xpe,beli je chifon murahan nt..
*lelaki pki pink ke, kena la 'sogok' a.akem ko nt dekkkk.kueng3

mawar:merah:jambu: said...

cntik lah kain 2....
ske tema coklat+pink..nice!!

ples follow me http://mawarmerahjambu.blogspot.com/

Wanie said...

comel eh corak die..
kain cotton ke?
selagi boleh brjimat & awk rase sesuai ok je..:)