Followers

03 June 2011

baby Aidan di syurga

Assalamualaikum semua.. First of all, sy nak lahirkan perasaan syukur kerana ALLAH masih memberi sy peluang untuk bernafas di muka bumi ini. Walaupun sy selalu lupakan DIA tapi DIA masih sayangkan saya.. Alhamdulillah.

Malam tadi dapat berita sedih. Kak Nolly iaitu Kek Na punye bestfriend telah kehilangan anak tunggalnya. Baby Aidan Iman telah meninggal dunia akibat penyakit virus (correct me if I'm wrong) pada pukul 8.40 mlm. Me n my mom sebak sangat sb baby Aidan masih kecil. Beliau hanya berusia 8 bulan. Sy sendiri belum sempat bertemu empat mata dgn baby Aidan. Ingatkan raya ni nak ajak Kek Na beraya umah Kak Nolly tapi baby Aidan telah dijemput pergi terlebih dahulu oleh Pencipta.

Kehadiran baby Aidan memang dinantikan oleh family Kak Nolly & abg Ijam. Sebagai cucu sulung dlm kedua belah keluarga, baby Aidan dilimpahi kasih sayang yg amat mewah. tapi berbalik pada qada' dan qadar, setiap yg disayangi oleh manusia, ALLAH pasti akan lebih sayangkannya. Ketentuan ALLAH telah ditetapkan sejak di Loh Mahfuz. Memang telah tertulis bahawa baby Aidan hanya dipinjamkan selama 8 bulan dan Kak Nolly serta abg Ijam lulus dengan cemerlang dari segi menjaga dan mendidik baby Aidan.

Kepada Kak Nolly & abg Ijam, diharapkan anda berdua cekal dan tabah dlm menghadapi keadaan ini. Setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya.. Ingatlah bahawa baby Aidan sedang tersenyum di syurga. Beliau pasti menunggu dengan sabar kehadiran kedua ibu bapanya di sana, Insyaallah..

This picture was taken on 30th May. baby Aidan tgah amik ukuran utk buat baju raya. 


YA ALLAH, sesungguhnya aku yakin dengan ketentuan Mu..

Betapa ajal itu tidak menunggu walau sesaat.

4 comments:

Dalina said...

betul lah tu.. arwah pergi akibat infection; di SJMC. cucu sulung kluarga Nolly,cucu ke3 kluarga Izam. Izam pula anak tunggal lelaki.
Smg mereka ber2 dikurniakan kekuatan dan ketabahn dlm menerima ujian ini..

awin hashim said...

innalillah.termenangis i baca entry ni.

bahIRAh said...

kek na: kirenye baby Aidan waris utk family abg Ijam kan..

awin: kite pun sedih..

Dalina said...

ye,waris.
demam hari rabu.pkl 1 pagi (kamis) bwk g hospital sb sesak nafas.pkl 840mlm dia pergi..
doc kata virus dah masuk dlm darah.kritikal.virus sgt power cepat gila attack 1 body.doc xtau virus apa n dr mn.doc tried bg semua ubat tp x boleh..