Followers

17 June 2011

Sila..it's your turn

Blogwalking sampai ke blog Lala and tengok video the best wedding proposal ever. Sangat admire sb sangat romantik dan full of surprises!! Mcm nak berangan tp malas sb nak gi toilet dulu.hahaha!

Kadang-kadang (read: selalu) kite sume ni jarang bersyukur dgn ape yg kite ade. Kan? Tengok org lain punye wedding grand so terasa nak buat mcm tu jugak even ongkos tipis. Sy memang suka ckap dpn cermin (monolog dalaman..haha). Tapi bile tgok video tadi terus rase takde selera dgn wedding yg grand sampai kos beratus ribu. Bridal gown/ dress yang nak kena upah designer beribu riban berkelip - kelip sume I tak hairan ok. I dah tak pandang sume tu. I just want to become AFIQ's wife.
Bile kitorg discuss pasal date, ade la terkeluar beberapa masa/ month yg mcm sesuai. Bulan 3 mcm terlalu awal, nak buat bulan 5, kek Na pulakk sibuk nak honeymoon yg ke sejuta puluh kali ;p, nak buat bulan 8, pak cik AFIQ kate lambat sgt. Bole tak korang tolong suggest date utk sy? heheee ;)) Lagi satu kami prefer bukan cuti sekolah. Nnt org komplen tak dpt datang sb byak sgt jemputan (tepuk hidung sendiri).. Owh sy taknak date 2 digits. kalau boleh between 1st till 9th je. macam-macam pulak permintaan ye..

Lately ni hidung rase kembang sikit sb terasa diri as pioneer pada kawan-kawan AFIQ.  Alhamdulillah sorang-sorang dah bertunang dan planning for settle down. Memang kitorang bukan the first tp kalau dlm geng zaman study AFIQ, kitorg la yg pertamaaa sekali! yeayy jerit mcm baru lepas menang larian 4x4 200 meter. Kitorag dulu nak engaged diam-diam je sb AFIQ tak suka kecoh-kecoh. privacy katenyeee pun. then bile diorag tau, sume tabik double spring sb diorang memag tau history kitorag cmane..thanks guys! Alhamdulillah journey kitorag smooth. A few hassles mestila ade tp yg penting hati :)) I feel glad sb tak payah tunggu lame utk AFIQ masuk meminang *blushing*. Ade kawan die sampai amik mase 7 tahun baru nak meminang si gadis. Kalau I la, sorry angkat kaki lari pegi Venezuela.kuikui..

So now everyone seems happy dgn partner masing-masing. Ade yg dah start prepare for wedding. Mula-mula memang rase mcm "ehh kenape ko pulak yg kahwin dulu?" // "aku yg awal lagi bertunang, korang pulak yg dah nak kahwin"// ni dialog jeles sb sy still belom ade exact date. So nak design kad kahwin ke booking flights ke kena hold on. Hurmmm tak kisah lah..korang nak jalan dulu, silakan jalan elok-elok.. jgn lupe anta invitation card! Jgn risau dan jgn tanye bile sy punye turn. Insyaallah, kitorg still dlm phase mengumpul wang perbelanjaan.. Doakanlah yg baik-baik sahaja.


Last words: Gaji kami dlm Ringgit Malaysia :D

3 comments:

LisaLisut said...

hi. somehow i feel connected with ur writing :) hehe.maybe we have something in common toward perception of wedding? hehe.

anaztasias nora aira said...

orang selalu tanya nora juga dulu. nora wat bodo je hehehe :)

bahIRAh said...

lisa: hehe ni sume pndapat I je..glad u like it :)

nora: tu la kan..memg kne tebalkan telinga