Followers

16 June 2011

what I want for hantaranS?

Oleh kerana sy sangat mementingkan life after married, sy nak request 5 dulangs sahaja on my wedding day. Sy tahu MAMA akan bising tapi korang doakanlah MAMA accept my decision. Reason why sy nak 5 dulangS sahaja because sy tak nak susahkan AFIQ. Perkahwinan sepatutnya satu perkara yang mudah dan tidak merumitkan malah bersederhana adalah perkara yang dituntut oleh agama.. :D


What I Want?

1) Sirih Junjung
2) Gelang & Mas Kahwin
3) Handbag
4) Camera
5) Buku / Kain Pasang


--> Sirih Junjung ade metafora yg tersendiri. Ikut adat, sirih junjung pihak lelaki kene lagi tinggi dari pihak perempuan. I read somewhere tp dah lupe kat mane. Tak lengkap majlis kalu takde sirih junjung.. rite peeps?


--> Gelang dan Mas Kahwin letak dalam 1 dulang. Time nikah kat masjid, pihak lelaki hanya perlu bawak dulang ini. Bile time berarak / bersanding, baru bawa yang selebihnya. Mas Kahwin sy bukan typical amount yang telah ditetapkan Majlis Agama Negeri. This is one of the reasons why I just need 5 dulangS only. Berapa Mas Kahwin sy? tak perlu lah sy dedahkan jumlahnya :B


--> Sy request Handbag sb sepanjang kawan dgn AFIQ, die tak pernah belikan sy handbag! Betul tak awak? hehehe.. Handbag banyak kegunaan dan Insyaallah tak akan ade rase rugi bile beli.


--> Camera digital sahaja yg sy nak. Bukan DSLR (gune pun xtau). Tapi camera ni kene ade tripod sb nak amik gambar together time honeymoon. Takde feeling la kalu amik gambar seorang diri sahaja.. Kan? Sepanjang hidup sy, sy tak pernah own a digital camera. Time study bile duit PTPTN masuk, sume member berterabur beli handset baru, beli camera baru.. Sy pulak balik kampung belanja family makan ikan bakar ^__^


--> Buku Ilmiah / Kain Pasang ni options yg masih terbuka. Owh tolong, sy tak nak Al-Quran. Bagi sy, Al-Quran lebih baik diberi semasa hari lahir. Rasenye lagi bermakna. Ini pendapat sy sahaja. No offense.


Sampai sini sahaja. Mohon ALLAH tetapkan hati sy agar tidak membazir. Hurm..agaknye ape yg AFIQ nak?


4 comments:

Dalina said...

afiq kata dia nk 1)sirehjngj, 2)cincin berlian 3)sport rim

ekau x kan dpt nye 5 dulang tuuu..pcayalah...dulang2 xtra letak je makanan..

bahIRAh said...

nape x dpt?itu pihak die bagi kite..tp kalu side die ade nk tmbah pape tpulang la..kite nak 5 tu je. senang x pening kepala..

UyaRayza said...

bgusnye bahirah hehehe..calon isteri yg baik nie..x membazir hehehe

bahIRAh said...

hihihi jimat tahap dewa la uya ;p