Followers

18 July 2011

Quick update!

Hello Monday!! finally dapat jugak spent mase depan PC sambil update..hehehee.. banyak betul cerita nak share kat sini..

First thing pasal exam. hurmm enuf said, kalau ade rezeki, Insyaallah LULUS. kalau masih kene berusaha, kene apply lagi.. mane la nak letak high expectation, study last minute kan. blaja Math dgn AFIQ pun sampai die dah takde suara. Sorry la awak, sy memang laammmbbaat bab kiraan, rumus dan sewaktu dengannya.. that's why la sy carik bakal suami mcm awk, pandai kira-kira so bole jadi mobile calculator utk sy.... kitorag tak pernah study sama-sama. Dahla lain course, universiti pun jauh-jauh so a nite before exam dok blaja sambil loudspeaker memang kenangan paling manis bulan ini..hehehee..

Pagi tu AFIQ terlewat sampai but thank GOD, pengawas peperiksaan bagi die lebih mase utk jawab soalan..  Kitorg jawab macam confident tapi rezeki serahkan pada Maha Esa.. Ok tutup cerita pasal exam. Result keluar time nak raya nanti..

Balik tu memang mengantuk giler. tapi kena singgah a few places utk beli ticket balik KL on Sunday & the main agenda of course nak amik bracelet nikah!! tapi mood macam kureeng sket la sb tak amik dgn AFIQ.. During our E-day, both rings kitorag cari same-same & amik same-same. This time bracelet cari same-sama tapi bile amik kene amik sorang-sorang.. ok tipu, my MOM, Kek Na n my niece pun ade..wahahaha. Serious rase syahdu bile dah pegang bracelet tu & letak dalam handbag. Rase macam "Is it TRUE that I'm getting married to the one I Love?" erkk over kann..

Then amik baju raya. Konon-konon nak pakai baju tu for RAYA PROMO dlm previous entry tapi AFIQ kate tak jadi amik sb die nak mintak Amar amik kan gambar.. laaagggiii jiiimaatt katenye pun. So Amar, sila gunekan skill ko utk capture gambar kitorag..upah belanja Nasi Ayam. thank u bro!

MAMA buat roti jala & kuah durian sb AYAH nak berbuka puasa Nisfu Syaaban.. Haruslah daku over the moon sebab roti jala bile makan dgn kuah durian memang meletoopss!! mak mentua lalu belakang pun memang confirm tak perasan.. mintak maaf mak. Akibatnya, malam tu terus tumbang 12 jam! org tua kate, kalau bom meletup pun takkan sedar..

Pagi tadi dapat email form Ceria Kad Kahwin regarding the 1st draft of the sticker.. so far ok cuma I nak diorg besarkan name kitorg lagi.. after that dah bole proceed. Nanti I akan letak kat sini, jgn risau.. bendanya sangat simple. Hurmmm cite sedih sikit.. seems that I tak dapt kahwin May 2012 sb date yg I nak tu my sis pegi honeymoon.. eeeeeeeeee benci! So maybe kitorg amik bulan 6..ape-ape pun nak kahwin sebelum puasa. terima kasih.


Nampaknye macam dah ade progress sikit-sikit..
 


p/s: tak sabar nak balik & tenung bracelet lagi :)

8 comments:

UyaRayza said...

owh ira kawen bulan 6 eh hehehe..ok2...stat wt sket2 k heheh..bgus2

AnEs said...

arghh..ok. aku rase nak pengsan sekarang sebab tak beli gelang nikah lagi..tolong woiiii!

bahIRAh said...

uya: insyaallah dear..huhu..doakan yg tbaik for us..

anez: adehhh bertenang! hehee.. kena decide cepat sementara harga still reasonable..nanti koyak poket..haa da susah..

Dalina said...

kalo 2/6 senang nak igt. or 1 jun or 1/6.lg simple punya nombor. kawen 8/6 lah.bday abg akem hehehehe

m so sorryyyyy sb memang cantek pon kalo 4 n 5 may...

tny la abg plak sb ktrg saspek die nk holiday obersi.xtau bila

ha kawen 20/12/2012 hahaaha

ayah tu nk beno anak die kawen raya haji.apasal tah..

bahIRAh said...

takmo same dgn birthday family kecik..hishhh awk la ni dah memusnahkan impian kite!! patut dah best bole celebrate birthday mama i.e bacaan yassin ke ari jumaat tu then kite nikah sabtu..

xpe abg kena pandai fit in the date.no worries ;p

sape nk kaweenn lambat haa??awk tu bole je kawin cepat..gggrrrr...ili la kena tunggu raya haji ntah tahun biler..

Dalina said...

hohoho sowie. tny je abg..kang melepas lg kangg
kte dpt plak kawen cpat sb kalo mengumpul dulu,konfem x kan terkumpul punye sb bla3.date set awal 10bln,pastu alhmdulillah rzki si tng mcurah2 mcm tngki bocor(exaggerate) prior to the date.pastu kte mintak pospon kena marah ahak3

bahIRAh said...

hurmmm raya nanti la baru tnya.. AFIQ pun ade discuss sikit2 dgn mak die..eh dewan da reply email tak?

Dalina said...

belom dewan tu