Followers

26 July 2011

Show some respect!

Today I demam. Sebenarnya hari ni nak nak post entry marah-marah. Memang terbakar sungguh la dgn ape yg I sedang hadapi ni. eh bukan I tapi AFIQ. tapi I decide nak cerita benda tu esok or lusa or next week. huh!

Malam tadi dapat berita sedih. One of AFIQ's friends telah pergi dijemput Ilahi. Kenapa I buat special entry utk beliau? Sebabnya adalah I nak sesape yg tgah baca or tahu pasal case ni tutup mulut dan berhenti buat andaian atau spekulasi sendiri. Please show some respect to the victim and the vic's family. I akan cerita sedikit ape yg I tahu pasal arwah ketika die masih bernafas tapi please la, I mintak tolong sgt kat u all, jangan cepat menjatuhkan hukum.

AFIQ dan arwah schoolmate kat HSBP. Arwah further study kat Jepun but a few month back die ade balik Malaysia sb Mak beliau meninggal kerana cancer (if i'm not mistaken, dah menderita 10 tahun). Diorang had a lepaking sessi0n and arwah berperangai mcm biase. Die xde cakap pun pasal die ade masalah. Die bercerita pasal life die kat sane, ape misi die bile habis belajar and so on. Die sempat lagi ajak member-member dtg umah sb kakak die kahwin tapi sume member segan sb time tu die dah balik Jepun. Arwah seorang yg happy go lucky. I never met him in person but I know he's a good man. 

Sempena bulan Ramadhan yg bakal tiba beberapa hari lagi, I mintak sgt korang semua doakan arwah tenang dan segala tanda tanya berkenaan kematian beliau akan terjawab. Tolong lah, tolong jgn fikir walau sekelumit pun keburukan arwah bile korang tau ape yg terjadi pada die. AFIQ n all his friends masih tak dpt terima berita ni n diorang sume tgah bersedih sbb diorang sgt close.


Yup, beliau adalah pelajar Malaysia yg terjatuh dari tingkat 14 Central Pattaya Condo di Pattaya, Thailand. Still tak tau either jenazah dah sampai Malaysia atau tak. Tolong ea, tolong sedekah Al-Fatihah pada arwah Muhammad Syafiq Abu Ani. Semoga Allah memberkati setiap amalan kita. Terima kasih.

13 comments:

LittleSunshine said...

alfatihah..smg roh dicucuri rahmat n ditemptkan org2 yg beriman.amin

Farrah Anuar said...

Al-Fatihah buat arwah..

anaztasias nora aira said...

Al Fatihah buat arwah

Miss Sunshine said...

semoga roh arwah tenang di sana. Al-Fatihah buat arwah.

Qaseh Qidzizie said...

Al-Fatihah...

NINsys said...

OMG, what a kebetulan..last night one of my guy friends called me to tell me about this shocking news.. he's very sad over this news.. Hmm..Al-fatihah to arwah

zul a.k.a kingsix said...

true.. thankx for your concern.. al fatihah..

Hidayati Farhan said...

al fatihah buat arwah. segala yg terjadi ade hikmah disebalik-Nya, semua rahsia Allah SWT

bahIRAh said...

thanks everyone..

nini: ohh kawan u pun kenal syafiq?thanks ea..

zimie said...

al fatihah kepada arwah :(

HH said...

Al Fatihah... semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang beriman. Amin

cik_azie said...

al fatihah. smoga dia tenang di sana. AMIN

~ NANA ~ said...

alfatihah...semoga roh arwah dicucuri rahmat